Σύμφωνα με την ομάδα του Nolanverse, όσοι γνωρίζουν τον Σωτήρη Κοντιζά τον έχουν ακούσει τουλάχιστον μια φορά να λέει πως «το ramen δεν είναι φαγητό, είναι μια ζεστή αγκαλιά» – πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εμμονές του. Γι’ αυτό και τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου θα μας παρουσιάσει ένα ακόμα μαγαζί, μια νέα διεύθυνση στο κέντρο της Αθήνας όπου θα μπορούμε να απολαύσουμε την ιαπωνική σούπα «που πρέπει να ζεματάει».

 

Το καινούργιο μαγαζί λέγεται Tanpopo, είναι η γιαπωνέζικη λέξη για το φυτό ταραξάκο αλλά και ο τίτλος μιας cult ιαπωνικής ταινίας του 1985, που ακολουθεί την ιστορία μιας νεαρής μητέρας η οποία παίρνει μαθήματα από έναν οδηγό νταλίκας για το πώς να φτιάχνει το τέλειο ramen.

 

Ο ίδιος o σεφ μεγάλωσε με instant ramen. Έπειτα ήρθε το «Momofuku» του David Chang που έφερε επανάσταση στη μαγειρική των ΗΠΑ όταν εισήγαγε ασιατικές γεύσεις και σύστησε στους Αμερικανούς το έως τότε άγνωστο και ταπεινό ramen noodle – αυτό το βιβλίο ο Σωτήρης Κοντιζάς το έχει σαν Βίβλο.

 

 

Κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας, όταν δεν βγαίναμε στα εστιατόρια αλλά μπορούσαμε να φέρουμε μερικά από αυτά σπίτι μας, ο δημοφιλής σεφ δοκίμασε να βάλει στο μενού του PS Luncheon μια DIY εκδοχή της σούπας.

 

Τo Tanpopo λοιπόν «είναι το αποτέλεσμα της αγάπης του Σωτήρη για το ramen, το καινούριο project κάτω από την ομπρέλα του Nolanverse, που όμως μοιάζει πιο προσωπικό από ποτέ». Ο ίδιος το περιγράφει σαν μια «καντίνα» στο ισόγειο του κτιρίου στη γωνία της Ευριπίδου με την Αριστείδου που σερβίρει με αμεσότητα τίμιο και καυτό ramen.

 

Tanpopo: Έρχεται το ραμενάδικο του Σωτήρη Κοντιζά
Την αρχιτεκτονική ιδέα και τον σχεδιασμό του Tanpopo ανέλαβε η Trail Practice.

 

Την αρχιτεκτονική ιδέα και τον σχεδιασμό του Tanpopo ανέλαβε η Trail Practice. Για τον πρώτο μήνα λειτουργίας του, θα σερβίρει καθημερινά εκτός Κυριακής από τις 14:00 έως τις 19:00 (last call στις 18:30). Οι μισές θέσεις θα είναι με κρατήσεις και οι άλλες μισές first come, first served. Θα ξεκινήσει με ένα μενού 12 κωδικών, εκ των οποίων οι μισοί είναι ramen και gyoza.

 

Αριστείδου 1, Αθήνα, 2107000252

Οδηγός Γεύσης