Στην καρδιά της Αθήνας, ακριβώς δίπλα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ρίνι έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο αγαπημένα γαστρονομικά στέκια της περιοχής, ένα σημείο όπου η εγχώρια παράδοση μεταφράζεται δημιουργικά σε σύγχρονη ελληνική μπιστρονομία. 

 

Εδώ η σεφ Μαρίνα Χρονά –το όνομα του μαγαζιού είναι το παρατσούκλι της– υπόσχεται μια εμπειρία οικειότητας, αλήθειας και γεύσεις που κουβαλούν ιστορίες. Στο Ρίνι η ατμόσφαιρα, με την ανεπιτήδευτη κομψότητα ενός σύγχρονου μπιστρό, θυμίζει το σπίτι ενός καλού φίλου που θέλει να σου προσφέρει τα καλύτερα και το κάνει με όλη του την καρδιά. Ιδανικό σημείο για βόλτες πριν από ή μετά το θέατρο –ειδικά τώρα που οι σκηνές της Αθήνας γεμίζουν με θεατρόφιλους– αλλά και σημείο συνάντησης για ένα ξεκούραστο lunch break, ένα ήσυχο δείπνο ή ένα after office κρασί που θα διαλέξεις από μια προσεγμένη λίστα. Ο ελληνικός αμπελώνας πρωταγωνιστεί, τραβώντας την προσοχή στα κρασιά χαμηλής παρέμβασης.

 

Εδώ οι γεύσεις σερβίρονται από νωρίς μέσα από μια κάρτα brunch που ήδη έχει αποκτήσει τη δική της φήμη: αυγά shakshuka, τραχανάς με ταχίνι και γκρανόλα, ελληνική ομελέτα φούρνου με λουκάνικα, αλλά και το ιδιαίτερο πεϊνιρλί καγιανάς με παστό Καλαμάτας. 

 

Το Ρίνι: Ελληνική παράδοση σερβιρισμένη με πάθος και ταλέντο

 

Το dinner στο Ρίνι έχει ελληνική ρίζα και μεγάλη δόση από το ταλέντο της σεφ, που ξετυλίγεται σε πιάτα όπως το σιγομαγειρεμένο κατσικάκι με κουσκούς και αρσενικό Μπαμπούνη, οι χυλοπίτες σε καμένο βούτυρο με αυγό τηγανητό και ξερή μυζήθρα ή το χοιρινό πρασοσέλινο με αυγολέμονο από σελινόριζα και φουντούκι. Υπάρχουν και πιάτα ημέρας, πάντα φτιαγμένα με ό,τι καλύτερο βρίσκει η σεφ στην αγορά, ενώ το Ρίνι Γκριν προσφέρει επιλογές για delivery ή take-away με πιο comfort ύφος.

 

Το Ρίνι είναι μια γαστρονομική αφήγηση ανάμεσα στο χθες και το σήμερα, μια εμπειρία που συνδυάζει τη μνήμη με τη δημιουργικότητα, πάντα με οδηγό την αγάπη για το καλό, αληθινό φαγητό.

 

Ρεθύμνου 8, Αθήνα, 210 8836781, toriniathens.gr

Οδηγός Γεύσης