Το κρεατοφαγικό εστιατόριο-rottiserie Aνανίας είναι ένα καταφύγιο βαθιάς νοστιμιάς που παραμένει προσιτό και φιλόξενο και μας περιμένει στην Αγίου Κωνσταντίνου, στο Μαρούσι, για να μας μαγέψει με τις κρεατοφαγικές προτάσεις του. Η φιλοσοφία της γαλλικής rotisserie συμπληρώνεται από την αργεντίνικη parilla –ένα είδος ψησταριάς με ιστορία που φτάνει στον 18ο αιώνα και βασίζεται στην έντονη φωτιά– και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά ιδιαίτερο.

 

Ακόμα κι αν θεωρείς τον εαυτό σου «περπατημένο» στο κεφάλαιο κρέας, εδώ θα πεισθείς ότι τελικά η γεύση είναι μια υπόθεση που δεν σταματά να σε εκπλήσσει, ειδικά όταν αναλαμβάνει ο μετρ του είδους, σεφ Ηλίας Σκουλάς.

 

O Ananias
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Το μενού είναι μια πληθωρική ωδή στην κρεατοφαγία, με όλες τις επιλογές να συμπρωταγωνιστούν: κοντοσούβλι από μπουτάκια κοτόπουλο, Picanha απο μοσχάρι angus Αμερικής που «λιώνει» στην κυριολεξία στη σούβλα, πάπια γαλλικής εκτροφής, βραζιλιάνικο χοιρινό σε κρούστα παρμεζάνας και αρνίσια χεράκια που σιγοψήνονται μέχρι να λιώνουν στο στόμα.

 

Ταυτόχρονα, στην Parilla θα δοκιμάσεις και θα ταυτιστείς με το χειροποίητο λουκάνικο που φτιάχνει ο σεφ στην κουζίνα του μονάχα με κομμάτια από φρέσκο χοιρινό κρέας και βότανα, θα δοκιμάσεις premium κοπές, τόμαχοκ ωρίμανσης από ράτσα Πιεμοντέσε ή παραδοσιακά παϊδάκια αρνίσια. Φέτος κάνει την εμφάνισή του και ένα μενού finger food που μπορείς να απολαύσεις στην μπάρα του Anania, συνοδεύοντας το κρασί σου. Η οινική λίστα ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς και ταιριάζει απόλυτα με τις γεύσεις της κουζίνας.

 

Κρυμμένη δίπλα στην πολύβουη Κηφισίας, ώστε να σε παρασύρει μακριά από το άγχος της πόλης, αυτή η ιδιαίτερη rotisserie φιλοξενεί καθημερινές στιγμές γευστικής απόλαυσης, εξαιρετικές περιστάσεις αλλά και κάθε συνάντηση, επαγγελματική ή γιορτινή. Μέσα σε 6 μήνες ο Ananias έχει ήδη πείσει ότι αποτελεί αγαπημένη πινέζα στον γευστικό χάρτη της Αθήνας.

 

Ηφαίστου 2, Μαρούσι, 6944 678264 

Facebook: Ananias Rotisserie

Instagram: @ananias_rotisserie

Οδηγός Γεύσης