The Nola House: Βόλτες στον αμερικανικό νότο μέσα από τις γεύσεις της Creole and Cajun κουζίνας

Ένα σκηνικό που τιμά μια ολόκληρη παράδοση που αξίζει να γνωρίσουμε.

ADVERTORIAL

 

Η γευστική σκηνή της Αθήνας δεν παύει να μας εκπλήσσει με προτάσεις που έρχονται από διαφορετικά μέρη και εκφράζουν παραδόσεις από το παρελθόν κουβαλώντας μαζί τους ένα κομμάτι της ιστορίας του κόσμου.

 

The NOLAN House: Βόλτες στον αμερικανικό νότο μέσα από τις γεύσεις της Creole and Cajun κουζίνας

 

Μια τέτοια ιδιαίτερη περίπτωση είναι το νέο Nola House που παρουσιάζει την Creole and Cajun κουζίνα του Αμερικανικού νότου. Έναν συνδυασμό που παντρεύει την κουζίνα της Γαλλίας και της Ισπανίας με τις συνταγές που έφεραν μαζί τους οι έγχρωμοι σκλάβοι από την Δυτική Αφρική προσπαθώντας να διαφυλάξουν ένα κομμάτι της παράδοσής τους ανέπαφο. Όλο το concept είναι εμπνευσμένο από τη Νέα Ορλεάνη και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα εκείνης της πλευράς της Αμερικανικής Ηπείρου και ο χώρος από μόνος του σε προϊδεάζει γι’ αυτό το νοητό ταξίδι.

 

The NOLAN House: Βόλτες στον αμερικανικό νότο μέσα από τις γεύσεις της Creole and Cajun κουζίνας

 

Όσο για τις γεύσεις, αυτές είναι ένας περίπατος στα στενά του αμερικανικού νότου με τις πίκλες λαχανικών να πρωταγωνιστούν – μην παραξενευτείς από τα δεκάδες χειροποίητα βαζάκια που θα δεις – τα κρέατα και τα θαλασσινά να μπλέκονται και τις εκλεκτές κοπές να επιδεικνύουν τη δική τους νοστιμιά. Ανάμεσα στα signature πιάτα αξίζει να δοκιμάσεις το Jambalaya, ένα ρύζι με γαρίδες, κοτόπουλο και χειροποίητο καπνιστό λουκάνικο andouille, που συνοδεύεται από μπάμιες τουρσί και αποτελεί σήμα κατατεθέν της κρεολικής κουζίνας. Εξίσου αντιπροσωπευτικό και το fried chicken σε κρούστα μπαχαρικών, ενώ δεν πρέπει με τίποτα να παραλείψεις τις Black Angus κοπές οι οποίες λιώνουν στο στόμα. Άλλωστε, όλες οι κοπές του καταλόγου είναι must – try, ενώ το σιγομαγειρεμένο spare rib θα σε ενθουσιάσει. Το ίδιο ισχύει και για τα μύδια με spicy σάλτσα ντομάτας, γεμισμένα με ψιλοκομμένο χειροποίητο καπνιστό λουκάνικο και sour cream.

 

The NOLAN House: Βόλτες στον αμερικανικό νότο μέσα από τις γεύσεις της Creole and Cajun κουζίνας

 

Όλα αυτά μαζί με άλλες ιδιαίτερες προτάσεις παρουσιάζονται σε ένα μενού που χωρίζει τις γεύσεις ανάλογα με τον τόπο καταγωγής τους και δικαιολογεί το όνομα Nola: New Orleans, Louiziana, America. Κάθε γευστική παράδοση εκπροσωπείται με προσοχή στην ποιότητα των πρώτων υλών που έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και καταλήγουν σε μοναδικές συνταγές. Πολλή έρευνα, πολλά ταξίδια και γνήσια αγάπη για την κουζίνα αυτή βρίσκονται πίσω από κάθε πιάτο - όλες οι παρασκευές είναι χειροποίητες- που σε μεταφέρει σε μια γευστική κουλτούρα γεμάτη από εκπλήξεις. Όπως λέει η ομάδα του Nola House «Οι περισσότεροι θεωρούν ότι το φαγητό του Αμερικανικού Νότου είναι βασισμένο σε deep fried παρασκευές και μια ευρύτερη street φιλοσοφία. Στο The Nola House είναι πολλά περισσότερα. Είναι ξεχωριστά συστατικά με ποικιλίες φυτών και φασολιών, πίκλες, καπνιστά κρέατα και φυσικά παλιές παραδοσιακές συνταγές. Είναι η προσπάθεια να μετατρέπεις ταπεινά υλικά σε κάτι πραγματικά ιδιαίτερο».

 

The Nola House: Βόλτες στον αμερικανικό νότο μέσα από τις γεύσεις της Creole and Cajun κουζίνας

 

Η cocktail list του Nola House ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία, με μίξεις που ταιριάζουν στα πιάτα και ακολουθούν τα γευστικά βήματα της Creole και Cajun παράδοσης. Οι συνταγές μάλιστα είναι εμπνευσμένες από περιοχές και μουσικές του αμερικανικού νότου όπως Baton Rouge, Voodoo Doll, Cajun Moon και Satchmo. Οι ετικέτες της wine list έρχονται από την Καλιφόρνια και τη Χιλή και οι μπίρες εξυμνούν την κατηγορία IPA με όλη την γκάμα της Brew Dog σε βαρέλι να φιγουράρει στο μενού.

 

Jazz, Blues και Rock ‘n’ Roll, συμπληρώνουν το σκηνικό στο The Νola House. Ένα σκηνικό που μέσα από τις γεύσεις, τιμά μια ολόκληρη παράδοση που πρέπει να γνωρίσουμε.

Οδηγός Γεύσης