Στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας μπορεί κανείς να βρει ό,τι θέλει. Αλλά όταν μιλάμε για ψαροφαγία, είναι λίγα εκείνα τα μέρη που πηγαίνεις με κλειστά μάτια και ανοιχτές όλες τις αισθήσεις σου για να απολαύσεις τους θαλασσινούς θησαυρούς.
Το Μπαλκόνι στις Κυκλάδες μπορεί να βρίσκεται στον Βύρωνα, αλλά στρέφει το βλέμμα προς το Αιγαίο, φέρνοντας στο πιάτο μας ό,τι πιο φρέσκο από την καθημερινή ψαριά. Ένας χώρος με θέα, αισθητική και αγάπη για το καλό φαγητό που διαφέρει από τα υπόλοιπα όχι μόνο χάρη στη σταθερά υψηλή του ποιότητα αλλά και χάρη στη λογική head to tail, με βάση την οποία στήνεται το μενού του.
Εδώ δεν θα βρεις μόνο το κλασικό ψητό ψάρι –που έτσι κι αλλιώς είναι μια εξαιρετική επιλογή– αλλά και συνταγές που αξιοποιούν κάθε κομμάτι των εκλεκτών πρώτων υλών, δημιουργώντας πιάτα που αξίζει να δοκιμάσεις. Το φρικασέ με χόρτα εποχής –αυτή την περίοδο η αρμύρα έχει την τιμητική της–, το γιουβέτσι με φρέσκια ντομάτα ή το ριζότο με ζωμό κακαβιάς ετοιμάζονται εκείνη τη στιγμή με το ψάρι που θα διαλέξεις.
Τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες είναι ακόμα πιο απολαυστικά τα αριστοτεχνικά σεβίτσε, το καρπάτσιο και, φυσικά, τα οστρακοειδή που τιμώνται δεόντως. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα άγρια χτένια που ψήνονται σε αρωματικό βούτυρο και αποτελούν μια ωδή στην απλότητα της υψηλής γεύσης.
Η λίστα με τα κρασιά του ελληνικού αμπελώνα αλλά και κάποιες διεθνείς ετικέτες είναι στημένη έτσι ώστε να αναδεικνύει αυτήν τη γαστρονομική εμπειρία και, φυσικά, δεν λείπουν οι επιλογές σε τσίπουρο, ένα απόσταγμα που απαραιτήτως συνδέεται με την ψαροφαγία στη δική μας κουλτούρα. Η θέα του ηλιοβασιλέματος ολοκληρώνει την εμπειρία σε αυτό το μπαλκόνι που μυρίζει Κυκλάδες.
Παύλου Μελά 13, Βύρωνας, 210 764 0240
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0