Το παραδοσιακό καφενείο του Παγκρατίου το αγαπήσαμε καταρχάς γιατί έχει καταφέρει να βαδίσει με επιτυχία πάνω σε μια λεπτή γραμμή, αυτή που ενώνει το παρελθόν με το παρόν, δημιουργώντας μια δική του ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Ζεστασιά και οικειότητα που εκφράζεται στις διακοσμητικές λεπτομέρειες του χώρου, οι οποίες κρατούν από τη δεκαετία του ’40, αλλά και μια υψηλή αισθητική προσαρμοσμένη στη σύγχρονη εποχή που κάνει το Λούβρον λατρεμένο στέκι για όλη την ημέρα.

 

Το Λούβρον: Το σύγχρονο καφενείο του Παγκρατίου σερβίρει μια γεύση από παράδοση.
Το Λούβρον ενώνει το παρελθόν με το παρόν, δημιουργώντας μια δική του ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

 

Άλλωστε, δεν βρίσκεις πλέον πολλά σύγχρονα καφενεία που πραγματικά να τιμούν τον τίτλο τους. Από τον πρωινό καφέ που συνοδεύεται με νόστιμα πιάτα πρωινού και brunch μέχρι τις γεύσεις που συνοδεύουν το κρασάκι ή το τσίπουρο, όλα είναι προσεγμένα και έχουν μια ειλικρίνεια που ταιριάζει στην ελληνική παράδοση. Ο κατάλογος των πιάτων ανανεώνεται κάθε τόσο, προσφέροντας νέες συγκινήσεις, κι αυτόν τον χειμώνα επιφυλάσσει συνταγές που θα σε οδηγήσουν στα τραπεζάκια του Λούβρου ξανά και ξανά. 

 

Το Λούβρον: Το σύγχρονο καφενείο του Παγκρατίου σερβίρει μια γεύση από παράδοση.
Το μοσχαρίσιο συκώτι με σάλτσα ροδιού και φρέσκο ρόδι. Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO

 

Ανάμεσα στις γεύσεις που θα συνοδεύσουν τις βόλτες σου είναι τα λεμονάτα ρεβίθια με σαλάμι Λευκάδος και καπνιστή πέστροφα –η ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της– αλλά και το μοσχαρίσιο συκώτι με σάλτσα ροδιού και φρέσκο ρόδι που συνδυάζει ξεχωριστά υλικά σε μια ιδιαίτερη συνταγή. Εξαιρετικές είναι και οι σαλάτες του μενού. Να δοκιμάσεις αυτή με κινέζικο και κόκκινο λάχανο, μάνγκο, καρύδα και τσιπς καρύδας, αλλά και με φανταστικό παντζάρι με κινόα και πορτοκάλι.

 

Το Λούβρον: Το σύγχρονο καφενείο του Παγκρατίου σερβίρει μια γεύση από παράδοση.
Η σαλάτα παντζάρι, κινόα και πορτοκάλι. Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO

 

Στα αποστάγματα θα βρεις ένα γλυκόπιοτο παλαιωμένο τσίπουρο αλλά και ξεχωριστές τσικουδιές – ιδανικά και τα δύο για τις χειμωνιάτικες συναντήσεις. Για όσους πάλι είναι λάτρεις των κοκτέιλ, το Λούβρον έχει τη δική του signature λίστα που επίσης ταιριάζει με τα πιάτα του. Άλλωστε, η έννοια του καφενείου σημαίνει να μπορείς να βρεις αυτό που θέλεις και να περάσεις καλά, απολαμβάνοντας απλές στιγμές.

 

Ερατοσθένους 6, Παγκράτι, 210 7016594 
Facebook:
Το Λούβρον, Instagram: louvron

Οδηγός Γεύσης