Το Κτήμα Σεμέλη είναι ένας μοναδικός οινοτουριστικός προορισμός, μέσα σε ένα κατάφυτο ορεινό τοπίο εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς και σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, που συνδυάζει την απόλαυση των καλύτερων ελληνικών κρασιών με gourmet γεύματα βασισμένα σε βιολογικά προϊόντα. 

 

Στο Κούτσι Νεμέας, λοιπόν, βρίσκεται ο τόπος, όπου φυτρώνουν κάποιες από τις πιο εκλεκτές ποικιλίες των ελληνικών αμπελώνων. Από το 1979, το Κτήμα Σεμέλη παράγει μερικές από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες -για τους λάτρεις του κρασιού- ετικέτες, τόσο στην Ελλάδα όσο και εκτός συνόρων. Τα 27, στο σύνολο, βραβεία που απέσπασαν το 2023, επιβεβαιώνουν την εξαιρετική ποιότητα και την κορυφαία παραγωγή.

 

Κτήμα Σεμέλη: Ένας παράδεισος οινοτουρισμού μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα

 

Μέσω ενός μοναδικού προγράμματος γευσιγνωσίας, το Κτήμα Σεμέλη μάς καλεί να απολαύσουμε μια ποικιλία από ετικέτες του οινοποιείου, νέας και παλαιότερης σοδειάς. Τα προγράμματα, ειδικά σχεδιασμένα από τους οινολόγους του Κτήματος, περιλαμβάνουν οργανωμένες ξεναγήσεις στους χώρους παραγωγής, συλλογής, οινοποίησης και εμφιάλωσης, καθώς και στο εντυπωσιακό κελάρι, όπου συντελείται η διαδικασία ωρίμασης του κρασιού.

 

Κτήμα Σεμέλη: Ένας παράδεισος οινοτουρισμού μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα

 

Πέρα όμως από μια μοναδικά γευστική εμπειρία, το Κτήμα Σεμέλη μάς ξεναγεί και στον τόπο που γεννά τα εκπληκτικά αυτά κρασιά. Με την επίσκεψη λοιπόν, δίνεται η ευκαιρία να βαδίσουμε στα μονοπάτια των παραδόσεων της περιοχής, να ανακαλύψουμε γραφικά τοπία, να συναντήσουμε τους ανθρώπους που δουλεύουν τη γη, να συμμετάσχουμε σε εργασίες του αμπελώνα, να επισκεφθούμε σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής και να γνωρίσουμε τον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού με όλες τις αισθήσεις μας.

 

Το ταξίδι συνεχίζεται με τα κρασιά του Κτήματος, ακολουθώντας ένα από τα προγράμματα συνδυασμού φαγητού- κρασιού (wine pairing) ή επιλέγοντας ελεύθερα από τις παλιές και νεότερες ετικέτες που βρίσκονται στο κελάρι.

 

Κτήμα Σεμέλη: Ένας παράδεισος οινοτουρισμού μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα

 

Όσον αφορά το φαγητό που θα απολαύσουμε κατά την παραμονή μας, το bistrot του Κτήματος υπόσχεται μια μεγάλη ποικιλία γαστρονομικών απολαύσεων, βασισμένη στην τοπική ελληνική κουζίνα. Οι λαχταριστές προτάσεις του bistrot, από βιολογικά προϊόντα, όπως ξινό τραχανά Κορινθίας, όσπρια και φάβα από τον Φενεό, φέτα Ζήρειας, προσούτο Μακεδονίας, καθώς και εξαιρετικής ποιότητας κρέατα ελληνικής εκτροφής, αναδεικνύουν με δημιουργικότητα την πλούσια γαστρονομική παράδοση της Πελοποννήσου και της υπόλοιπης Ελλάδας.

 

Κτήμα Σεμέλη: Ένας παράδεισος οινοτουρισμού μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα

 

Το Κτήμα Σεμέλη αποτελεί μια ανεπανάληπτη επιλογή για όσους αγαπούν τα κρασιά και θέλουν να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία οινοτουρισμού. Άλλωστε, ο συνδυασμός φυσικής ομορφιάς, ποιότητας κρασιού και γαστρονομίας που προσφέρει, το καθιστούν έναν προορισμό που αξίζει να επισκεφθούμε.

 

Μπορείτε να πάρετε μια γεύση αυτής της αξέχαστης εμπειρίας εδώ:

 

 

Κάντε τώρα την κράτησή σας στο www.semeliestate.gr.

 

Οδηγός Γεύσης