Η Κόκκινη Σβούρα απέκτησε άλλον αέρα και σε φέρνει στο κέντρο του Χαλανδρίου τώρα πια για φαγητό, και συγκεκριμένα για απολαυστικό casual dining και εμπνευσμένα κοκτέιλ.

 

Η chef Έλενα Καπέρδα υπογράφει με τη δημιουργικότητά της ένα μενού που θα αγαπήσεις και θα σε κάνει να βάλεις το αγαπημένο στέκι στη λίστα με τον γευστικό χάρτη των βορείων προαστίων αλλά και ολόκληρης της Αθήνας. Ο νέος κατάλογος είναι μια πρόταση απόλαυσης με γαστρονομικά πιάτα βασισμένα στις χειροποίητες παρασκευές και αποκλειστικά σε φρέσκα και ποιοτικά υλικά εποχής με influence από την ελληνική και τη διεθνή κουζίνα. 

 

Κόκκινη Σβούρα

 

Η δροσερή σαλάτα με μοτσαρέλα και παντζάρια είναι μια πολύ καλή αρχή, ενώ, αν είσαι πιο sweet and sour lover, μπορείς να επιλέξεις το House Goat Cheese, ένα αφράτο, κρεμώδες, κατσικίσιο τυρί με τρούφα και σταφύλι.

 

Το κουνέλι στιφάδο επανασυστήνει το παραδοσιακό πιάτο του ελληνικού τραπεζιού –το τρυφερό κρέας έχει την όψη κροκέτας– και οι επιλογές δεν σταματούν να σε εκπλήσσουν. Μάλιστα, μέσα από τη sharing φιλοσοφία που κυριαρχεί μπορείς να δοκιμάσεις όσα πιάτα θέλεις, και μάλλον θα θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα.

 

Κόκκινη Σβούρα

 

Το ίδιο ξεχωριστή είναι και η drinking εμπειρία με διαφορετικά off the book cocktails που θα σε ενθουσιάσουν. Οι bartenders της Κόκκινης Σβούρας ετοιμάζουν καθημερινά μείξεις που θα συνοδεύσουν το γεύμα σου ή θα απολαύσεις μόνα τους. Για όσους είναι πιο κλασικοί foodies, η οινική λίστα θα ικανοποιήσει εξαιρετικά το pairing φαγητού και κρασιού. 

 

Το cozy gastro-cocktail bar συνδυάζει τη minimal αισθητική με τις ethnic πινελιές αλλά και τα vintage ακούσματα, αποκλειστικά από βινύλια που συνοδεύουν τις στιγμές σαν ένα background που φροντίζει να σου φτιάχνει τη διάθεση. Η Κόκκινη Σβούρα συνεχίζει να γυρίζει και μας παρασύρει στη νέα της ταυτότητα.

 

Αγίου Γεωργίου 17, Χαλάνδρι, 211 0125454 

Facebook: @kokkini_svoura

Instagram: @svourabar

Οδηγός Γεύσης