Kokakias: Ένα ξεχωριστό μενού που επανασυστήνει τα κωκ

Με νέο chef patissier, τον Μανώλη Στήθο.

The LiFO team, 28.4.2021 | 15:53

Στο Κολωνάκι ένα μικρό ζαχαροπλαστείο παίζει με τις γεύσεις και δημιουργεί θαυμαστές μινιατούρες. Τώρα με νέο chef patissier, τον Μανώλη Στήθο, με προϋπηρεσία στο Funky Gourmet. Ο Kokakias δεν είναι λοιπόν πρόσφατη ανακάλυψη, αλλά αυτό που είναι καινούργιο είναι η συνεργασία του με έναν αξιόλογο, νεαρό ζαχαροπλάστη τον Μανώλη Στήθο.

 

Τον Μανώλη τον γνωρίζουμε από την θητεία του στο Funky Gourmet όπου δούλευε από το 2012 και συνδημιουργούσε όλα εκείνα τα γλυκά που έκλειναν κάθε γευστική εμπειρία στο διάστερο εστιατόριο των Αθηνών. Αναλαμβάνοντας την επιμέλεια λοιπόν, ο Μανώλης άλλαξε από την αρχή την συνταγή για τα ψωμάκια του κωκ, την κρέμα την έκανε πιο γευστική, το σιρόπι αλλά και το γλάσο που έγινε πιο ανάλαφρο.

 

Δεν έμειναν μόνο σε αυτό φυσικά, αλλά προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω αυτό το γλυκό. Έτσι στην βιτρίνα του λιλιπούτειου, μαγαζιού με το απαλό ροζ στους τοίχους που σπάει με ψυχρές μικρές μαρμάρινες λεπτομέρειες, θα βρείτε εκτός από τα κλασικά κωκάκια, και άλλα που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σχετίζονται με αυτό το στρογγυλό γλύκισμα. Εδώ θα βρείτε μεταξύ άλλων ένα κατακόκκινο Red Velvet κωκ με σαντιγί από βανίλια Μαδαγασκάρης και κόκκινα φρούτα. American Style Cheesecake κωκ που αντί για ψωμάκι στη βάση έχει μπισκότο βουτύρου, ψητή κρέμα cheesecake και χειροποίητη μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα.

 

Το νέο μενού του είναι ακόμα πιο εθιστικό

 

Ακόμα κωκ εκμέκ, με ψωμάκι κάτω, πραλίνα από φιστίκι Αιγίνης και φύλλο κανταΐφι στην κορυφή που το σιροπιάζετε οι ίδιοι όσο θέλετε, και κωκ Ferrero που μοιάζει με το γνωστό μας ομώνυμο σοκολατάκι. Κωκ που φοράει τα… «καλά». Σαν να τρώτε πολύτιμες πέρλες. Εκτός από τα ίδια το κωκ που μπορείτε να τα δοκιμάσετε όλα, αλλά σε δόσεις, για να καταλήξετε σε αυτά που σας αρέσουν, φτιάχνουν και άλλα γλυκά.

 

Όπως το προφιτερόλ που αντί για σου, έχει μίνι κοκ με κρέμα βανίλιας, πραλίνα φουντουκιού και κρεμέ bitter σοκολάτας, την εντυπωσιακή Apple Pie με βάση κοκ, καραμελωμένα μήλα, αλμυρή καραμέλα, βανίλια και κράμπλ αμυγδάλου με κανέλα, το μπανόφι με βάση από κοκ και τη Black Forest με σοκολατένια βάση κοκ, κρεμέ bitter σοκολάτας, βύσσινα και μους λευκής σοκολάτας. Έχουν επίσης κέικ και τσουρέκια που παραπέμπουν σε κοκ γιατί είναι στρογγυλά. Μπορείτε να δοκιμάσετε εκείνο με την σοκολάτα που κόβεται στη μέση και έχει γάλσο καραμέλας και από πάνω φιστικοβούτυρο, σοκολάτα και φιστίκια. Και πριν φύγετε, πάρτε ένα – που λέει ο λόγος – από τα στρογγυλά, γεμιστά μπισκότα μαζί με το εξαιρετικό blend, Habbit λέγεται, της Kudu Coffee για το δρόμο. Extra tip: Μη χάσετε τα χειροποίητα πασχαλινά αυγά σε διαφορά σχέδια και τις ξεχωριστές λαμπάδες.

 

Το νέο μενού του είναι ακόμα πιο εθιστικό

 

Πατριάρχου Ιωακειμ 48-50, τηλ. 2107243000

Οδηγός Γεύσης