Tο εστιατόριο που έβαλε στον χάρτη της αθηναϊκής γαστρονοµίας την κρητική κουζίνα το 2004 και χαρακτηρίστηκε από τον αθηναϊκό Τύπο ως η «αναγέννηση της κρητικής κουζίνας» συνεχίζει, μετά από 19 χρόνια λειτουργίας, να υπηρετεί µε το ίδιο µεράκι και αγάπη και να τιµά την παραδοσιακή μαμαδίστικη κουζίνα του νησιού. 

 

Εδώ, στον ιδιαίτερα καλαίσθητο και φιλόξενο χώρο του (που υπήρξε το θρυλικό μπακάλικο της δεκαετίας του ’60 με πελάτες όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, η Φλέρυ Νταντωνάκη και η Αλίκη Βουγιουκλάκη) και στην καλοκαιρινή αυλή του στην πλατεία Προσκόπων θα απολαύσεις αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές σαν αυτές που μπορεί να έχεις δοκιμάσει σε κάποιο καλοκαιρινό ταξίδι στην Κρήτη και ακόμα τις θυμάσαι. 

 

Κατσούρμπος

 

Με πρώτες ύλες προσεκτικά επιλεγμένες από µικρούς παραγωγούς της Κρήτης, φρέσκα κρέατα, άγρια χόρτα, κρητικό αγνό παρθένο ελαιόλαδο, κρητικά τυριά, χειροποίητα ζυµαρικά και αληθινό ψωµάκι με προζύμι, κάθε πιάτο µετατρέπεται σε µια ανεπανάληπτη γευστική εµπειρία!

 

Να δοκιµάσεις οπωσδήποτε το φηµισµένο τσιγαριαστό αρνάκι γάλακτος με ρίγανη και θυμάρι από τον Ψηλορείτη, το εξαιρετικό αρνί µε άγριο σταµναγκάθι, το διάσηµο γαµοπίλαφο µε ζυγούρι και στακοβούτυρο, χοχλιούς µπουµπουριστούς με δενδρολίβανο από το Άγιον Όρος και ξίδι από μαρουβά, χειροποίητα ντολαμαδάκια με αμπελόφυλλα που μαζεύονται από τα οικογενειακά αμπέλια της Κρήτης και τα χειροποίητα καλιτσούνια µε χόρτα και ξινοµυζήθρα, που βάζουν πολύ ψηλά τον πήχη για οποιαδήποτε χειροποίητη πίτα δοκιμάσεις στο µέλλον. 

 

Κατσούρμπος
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Σηµείωσε ότι στο µενού προστίθενται διαρκώς νέα πιάτα, πάντα τιµώντας την κρητική παράδοση, όπως οι χοχλιοί κοκκινιστοί με κολοκυθάκια αλλά και το κουνέλι στιφάδο. Όπως λέει η οικογένεια του Κατσούρµπου, «πίσω από µια επιτυχηµένη συνταγή κρύβεται η αγάπη και το πάθος αυτού που τη µαγειρεύει. Αυτή είναι και η αποστολή µας, παραδοσιακές κρητικές γνήσιες συνταγές, απλόχερα, µε αγάπη και πάθος».

 

Αμύντα 2, πλ. Προσκόπων, Παγκράτι, 210 7222167 

Facebook: Κατσούρμπος

Οδηγός Γεύσης