Το Καπλάνι: Πέντε χρόνια γεμάτα κρητικές γεύσεις και αυθεντική φιλοξενία

Το αγαπημένο στέκι του Παγκρατίου υπόσχεται έναν ακόμα χειμώνα με γεύσεις, χαμόγελα και αυθεντική φροντίδα, όπως ακριβώς την ορίζει η παράδοση της Κρήτης. 

Το Καπλάνι σε λίγους μήνες κλείνει πέντε χρόνια. Πέντε χρόνια γεμάτα αυθεντικές γεύσεις, κρητική φιλοξενία, άφθονη τσικουδιά και άπειρες στιγμές που έχουμε απολαύσει με την καρδιά μας. Το εστιατόριο της Ευφρονίου έχει φιλοξενήσει την καθημερινή μας βόλτα, τη κυριακάτικη έξοδο αλλά και τις πιο ξεχωριστές περιστάσεις που θέλαμε να γιορτάσουμε με τους αγαπημένους μας.

 

Αγαπημένοι μας και οι άνθρωποι στο Καπλάνι που τόσα χρόνια μάς περιποιούνται, φέρνοντας στο τραπέζι μας τις αυθεντικές συνταγές της Κρήτης, τα αγνά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς του νησιού και, φυσικά, όλο τον πλούτο της μεσογειακής παράδοσης που μοιράζονται μαζί μας απλόχερα.

 

Το Καπλάνι

 

Τα νέα πιάτα που θα βρεις στο μενού είναι μια ένδειξη ευγνωμοσύνης, όπως λένε ο Μανώλης Ρωμανάκης και ο Δημήτρης Σκαφιδάς, γι’ αυτήν τη γεμάτη πενταετία, ένας τρόπος να ευχαριστήσει το Καπλάνι κάθε πελάτη, θαμώνα ή φίλο που βρέθηκε σε αυτόν τον οικείο χώρο και ένιωσε τη σπιτική του οικειότητα. Δεν γίνεται, λοιπόν, να μη δοκιμάσεις όσα ετοίμασε η ομάδα της κουζίνας με πολλή αγάπη, όπως πάντα. Ανθότυρος ξηρός στη σχάρα με σπιτική μαρμελάδα από πανδαισία φρούτων, το Τυροζούλι, όπως λέγεται στα κρητικά. Ένα φανταστικό γαρδουμπάκι χειροποίητο, μαγειρεμένο με διάφορα λαχανικά και αυγολέμονο με μάραθο, που σερβίρεται με πλιγούρι. Τσιγαριαστά χόρτα εποχής με ανθότυρο τριμμένο, φρέσκια ντομάτα και λουκάνικο προβατίνας (όποιος το γευτεί γίνεται φανατικός). Φυσικά, το γαμοπίλαφο με ζυγούρι, ρύζι, θαλασσινό αλάτι και λεμόνι είναι από τα πιο κλασικά πιάτα, όπως και το αρνάκι οφτό που σιγοψήνεται στον φούρνο και λιώνει στο στόμα.

 

Το Καπλάνι

 

Στη μέση θα μοιραστείς με την παρέα την καινούργια σαλάτα με καπνιστό φιλέτο από βακαλάο, κόκκινες και μαύρες φακές, τουρσί κρεμμυδιού, ντοματίνια, και διαφορα βότανα με παλαιωμένο ξίδι και θυμαρίσιο μέλι. Στο Καπλάνι δεν γίνεται να μην τσιμπήσεις από το πιάτο του διπλανού, έτσι, για να γευτείς όσα περισσότερα μπορείς. Η ρακή, αυθεντική κρητική, γλυκόπιοτη, σε κάνει να σηκώνεις κάθε τόσο το ποτήρι και να τσουγκρίζεις με την παρέα, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή. Όσο κι αν σε προκαλούν τα πιάτα στο Καπλάνι, φρόντισε να αφήσεις λίγο χώρο για το ιδιαίτερο cheesecake με βάση από χαρουποπαξίμαδο και σπιτικό γλυκό κουταλιού βύσσινο και την εκπληκτική σφακιανόπιτα με θυμαρίσιο μέλι και παγωτό κανέλας.

 

Το αγαπημένο στέκι του Παγκρατίου υπόσχεται έναν ακόμα χειμώνα γεμάτο γεύσεις, χαμόγελα και αυθεντική φροντίδα, όπως ακριβώς την ορίζει η παράδοση της Κρήτης. 

 

Το Καπλάνι

 

Ευφρονίου 47, Αθήνα, 210 7211161 

www.tokaplani.gr

Facebook: To Kaplani

Instagram: @tokaplani 

Οδηγός Γεύσης