Όταν η γευστική κουλτούρα της Κρήτης συναντά τη μεσογειακή παράδοση, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Στο Καπλάνι γνωρίζουν πολύ καλά να μετατρέπουν αυτό το πάντρεμα σε εμπειρία που δεν περιλαμβάνει μόνο τις γεύσεις αλλά και όλη την αίσθηση φιλοξενίας και ανοιχτής διάθεσης που σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε γνώριμα μέρη. Το ίδιο γνώριμες και οικείες είναι οι συνταγές που δημιουργεί ο Μανώλης Ρωμανάκης μαζί με τον σεφ Δημήτρη Σκαφίδα για τον χειμώνα που έρχεται.

 

Το Καπλάνι: Γεύσεις που παντρεύουν την Κρήτη με τη μεσογειακή παράδοση.
Γαρδουμπάκι με αυγολέμενο και μάραθο που συνοδεύεται από πλιγούρι.

 

Γαρδουμπάκι με αυγολέμενο και μάραθο που συνοδεύεται από πλιγούρι, καπνιστό φιλέτο μελιτζάνας με λαχανικά, λεμονοθύμαρο και ντομάτα που πασπαλίζεται με τριμμένη φέτα και ψήνεται στον φούρνο, ανθότυρο ξερό στη σχάρα με σπιτική μαρμελάδα από πανδαισία φρούτων, σαλάτα με κόκκινες και μαύρες φακές, καπνιστό φιλέτο μπακαλιάρου με διάφορα λαχανικά και βότανα: αυτές είναι κάποιες από τις νέες προτάσεις που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις, αφού πρώτα παραγγείλεις –αυτό εξυπακούεται– την απίστευτη κοκκινιστή κοχλιδομακαρονάδα με διάφορα λαχανικά, μάραθο και ξηρό ανθότυρο.

 

Το Καπλάνι: Γεύσεις που παντρεύουν την Κρήτη με τη μεσογειακή παράδοση.
Η κοκκινιστή κοχλιδομακαρονάδα με διάφορα λαχανικά, μάραθο και ξηρό ανθότυρο.

 

Το περίφημο γαμοπίλαφο παραμένει σταθερή αξία, όπως και το οφτό αρνάκι σιγοψημένο στον φούρνο μαζί με πατάτες χωριάτικες και διάφορα μυρωδικά. Η παραδοσιακή ρακή επιβάλλεται στα ποτήρια –καταλαβαίνεις τη διαφορά της ποιότητας από την πρώτη γουλιά–, αλλά το κρητικό κρασάκι είναι επίσης επιλογή που ταιριάζει με τις γεύσεις στο Καπλάνι.

 

Ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει από παρεΐστικες βραδιές μέχρι μεγάλες συναντήσεις με φίλους και καλεσμένους. Φωτεινή, ευχάριστη ατμόσφαιρα που λειτουργεί μέσα στη μεγάλη σάλα και στο περιμετρικό πατάρι που έχει θέα στον Λυκαβηττό, αλλά και έξω με τραπεζάκια που ζεσταίνονται από σόμπες. Άλλωστε, στο Καπλάνι η ζεστασιά είναι κάτι που νιώθεις αμέσως με όλες σου τις αισθήσεις.

 

Ευφρονίου 47, Αθήνα, 210 7211161
www.tokaplani.gr, Facebook: To Kaplani, Instagram: tokaplani

Οδηγός Γεύσης