Το όνομα Estrella είναι εκείνη η αυθόρμητη απάντηση που βγαίνει χωρίς να το πολυσκεφτείς όταν θέλεις να γευτείς νόστιμες γεύσεις σε έναν χώρο όπου ξέρεις ότι δεν παίρνεις κανένα ρίσκο. Γιατί ok, όσο άνετος κι αν είσαι με το θέμα φαγητού και να υποστηρίζεις το κλισέ «αρκεί να έχεις καλή παρέα» κατά βάθος όλοι ανεξαιρέτως, κυνηγάμε εκείνη την πρώτη πιρουνιά που συγκινεί τις αισθήσεις και σε κάνει να νιώσεις παρών στη στιγμή που ζεις.

 

Estrella στη Μαρίνα Φλοίσβου

 

Το Estrella στη Μαρίνα Φλοίσβου δημιουργεί τέτοιες στιγμές σε ένα περιβάλλον όπου απολαμβάνεις την all day φιλοσοφία του μενού ακριβώς δίπλα στη θάλασσα. Οι ανοιξιάτικες λιακάδες στρώνονται σε τραπεζάκια πάνω από το κύμα της Μαρίνας και τα πιάτα διαδέχονται το ένα το άλλο για να δημιουργήσουν μια εμπειρία από αυτές που προκαλούν μικρά τσιμπήματα ευτυχίας. Το αρχιτεκτονικό γραφείο του Κώστα Γκάγκου υπογράφει τον σχεδιασμό του χώρου, όπου επικρατεί η πολυτέλεια του μαρμάρου περιτριγυρισμένου από χάλκινα στοιχεία, ενώ οι ρετρό λεπτομέρειες με τις νέον επιγραφές κλείνουν το μάτι στα 50s και 60s.

 

Estrella στη Μαρίνα Φλοίσβου

 

Όσο για το μενού, η ομάδα του Estrella παρουσιάζει την ουσία του world street food μέσα από προτάσεις που θα γευτείς από το πρωί μέχρι το βράδυ σε μια φιλοσοφία brunch που ακυρώνει τα όρια του χρόνου (Αυτό δεν είναι που αναζητάμε όλοι;).

 

Estrella στη Μαρίνα Φλοίσβου

 

Το περίφημο μπουγατσάν κρατάει τη σημαία ανάμεσα στις διαφορετικές προτάσεις που θα βρεις -κρουασάν με γέμιση μπουγάτσας σερβιρισμένο με άχνη ζάχαρη- που λόγω εποχής αξίζει να γευτείς και με τη συνοδεία παγωτού. Τα αβγά σερβίρονται σε διαφορετικές εκδοχές όλες πεντανόστιμες, αλλά αν πρέπει να διαλέξεις, μπορείς να ξεκινήσεις από τα scrambled, σε brioche σάντουιτς με κρέμα avocado, γαλοπούλα, γραβιέρα και ντομάτα. Must -try το αυθεντικό New York Bagel με τριπλό μπέικον, τηγανιτό αβγό, cheddar, κρέμα φέτας, βούτυρο μαύρης τρούφας και σπιτική μαγιονέζα.

 

Estrella στη Μαρίνα Φλοίσβου

 

Τα Churros funnel / Croque Madame είναι μια αλμυρή φωλιά churros με sauce Mornay, μπέικον, δύο αβγά τηγανητά, cheddar και μαγιονέζα τρούφας που συνδυάζει εμβληματικές γεύσεις από διαφορετικές κουζίνες σε μια μοναδική συνταγή. Ακόμα και τα κλασικά pancakes, στο Estrella μεταμορφώνονται σε γεύσεις που θα δοκιμάσεις για πρώτη φορά. Μην παραλείψεις τα Cinnamon roll pancakes με στρώσεις από καραμέλα, κανέλα και original cream cheese frosting, ενώ τα Nesquik σοκολατένια pancakes με πραλίνα, παγωτό σοκολάτας και κόκκινα φρούτα ξυπνούν αναμνήσεις από τα παιδικά χρόνια - τότε που το πρωινό είχε όλη τη ζεστασιά της σπιτική φροντίδας. Αυτή η αίσθηση επανέρχεται στο μυαλό σου καθώς απολαμβάνεις το all day breakfast brunch του Estrella που σε συνοδεύει μέχρι αργά με burgers, δροσερές σαλάτες και δημιουργικά πιάτα όπου πρωταγωνιστούν τα ολόφρεσκα υλικά εποχής.

 

Estrella στη Μαρίνα Φλοίσβου: All day breakfast και brunch σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αθήνας

 

Στο νέο μενού που έρχεται σε λίγες μέρες θα βρεις προτάσεις που ανανεώνουν την έννοια της γεύσης όπως τη γνώριζες μέχρι σήμερα. Ανάμεσά τους οι Best Ever Crunchy Potatoes με κρέμα φέτας, μπέικον και τηγανητά αβγά, τα καταπληκτικά Profiterol pancakes, με αφράτα σφαιρικά pancakes σε βελούδινη κρέμα patisserie και ζέστη Nutella sauce, αλλά και το French toast, με φέτες τσουρεκιού σε crème anglaise βανίλιας, δροσερή κρέμα patisserie και composte κόκκινων φρούτων. Εξαιρετική επιλογή και τα vegan pancakes με πραλίνα μαύρης σοκολάτας και κομματάκια μπανάνας, άσχετα αν ακολουθείς αυτή τη διατροφή ή όχι.

 

Estrella στη Μαρίνα Φλοίσβου

 

Στις αλμυρές all day προτάσεις θα σε κερδίσει το Waffle Παστίτσιο με τραγανές αλατισμένες βάφλες, κοφτό μακαρόνι, σπιτικό κιμά σε κόκκινη σάλτσα και βελούδινη μπεσαμέλ, που επανασυστήνει τη μαμαδίστικη συνταγή στην πιο δημιουργική εκδοχή της. Και φυσικά δεν θα αφήσεις καλοκαιρινή βόλτα στη Μαρίνα Φλοίσβου χωρίς να δοκιμάσεις το Double Ice Burger με αφράτο καραμελωμένο brioche, παγωτό βανίλια και σοκολάτα, τριμμένο Oreo cookie και αλατισμένη καραμέλα.

 

Estrella στη Μαρίνα Φλοίσβου

 

Το Estrella, σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Αθήνας, καλωσορίζει την καλοκαιρινή διάθεση με γεύσεις και στιγμές που σε κάνουν να νιώθεις ότι ο χρόνος σταματά εκεί ακριβώς που σκάει το κύμα.

 

Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο, 210 9886 640,

www.estrella.gr

https://www.facebook.com/Estrella.WorldStreetFood

https://www.instagram.com/estrella.worldstreetfood/

Οδηγός Γεύσης