Enkelt είναι το απλό, αυτό που τελικά ξεχωρίζει μέσα στο πλήθος και δημιουργεί νέες τάσεις. Το νέο eatery & drinkery του Χαλανδρίου είναι μια μοναδική μείξη καλού φαγητού, απολαυστικών κοκτέιλ, minimal σχεδιασμού και party ατμόσφαιρας.

 

Εμπνευσμένο από τη σουηδική κουλτούρα, αυτό το στέκι ολοκληρώνει τη φιλοσοφία του με τη φράση «No worry» και σε καλεί να ευχαριστηθείς κάθε στιγμή. Πρωινός καφές με επιλογές brunch, all-day γεύσεις και βραδινά ποτά διαδέχονται το ένα το άλλο, ενώ τα χαμόγελα στις παρέες αποδεικνύουν ότι μπορείς να είσαι χαρούμενος με όσα έχεις. Όπως γράφει ο λευκός τοίχος της αυλής, «Ι have what I have and I am happy».

 

Και πώς να μην είσαι χαρούμενος, όταν αυτά που σου προσφέρει το Enlekt είναι προσεγμένα σε κάθε λεπτομέρεια για να σου φτιάχνουν τη διάθεση; Το μενού που ετοιμάζει ο σεφ Πάνος Τσίγκας (με εμπειρία από το Noema στη Μύκονο αλλά και το δανέζικο Geranium στην Κοπεγχάγη) είναι μια non hierarchical υπόθεση γεύσης που μπαίνει στη μέση για να τη μοιραστούν όλοι. 

 

Enkelt

 

Οι συνταγές έχουν ένα twist από σκανδιναβική γαστρονομία, αλλά τα φρέσκα, ποιοτικά υλικά είναι αυτά που πρωταγωνιστούν σε κάθε πιάτο. Στο brunch ξεχωρίζουν το grilled toast με λεπτοκομμένο προσούτο και καπνιστή μαρμελάδα τσίλι, καθώς και το Dutch pancake με καπνιστό maple syrup και τυρί ρικότα, ενώ στα πιάτα που συνοδεύουν τις μεσημεριανές ή βραδινές βόλτες θα βρεις ένα καταπληκτικό μοσχαρίσιο καρπάτσιο τυλιγμένο σε ρολό με αγκινάρες Ιερουσαλήμ, φουντούκια, μήλα Σμιθ και μαγιονέζα brown butter. 

 

Το ίδιο δημιουργικά είναι και τα γλυκά (όπως το προφιτερόλ με μανιτάρια πορτσίνι!), ενώ τα κοκτέιλ, ευφάνταστα και δροσιστικά, έρχονται να συμπληρώσουν αυτό το γαστρονομικό ταξίδι. Κάθε Κυριακή θα πετύχεις μετά τις 20:00 το Greek party που συνδέει τον ελληνικό τρόπο διασκέδασης με το Scandinavian design και το αποτέλεσμα είναι μια εμπειρία που θέλεις να ζεις ξανά και ξανά.

 

Ανδρέα Παπανδρέου 9, Χαλάνδρι, 210 6897105 

Facebook: enkelt.athens 

Instagram: @enkelt.athens

Οδηγός Γεύσης