Eatery Μπαϊρακτάρης: Γευστικές στιγμές όπου η ελληνική παράδοση συναντά τα αρώματα της Ανατολής.

Το Eatery Μπαϊρακτάρης βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης, και αποτελεί must visit προορισμό για τους καλοφαγάδες.

The LiFO team, 13.9.2022 | 15:42

ADVERTORIAL

 

Κάποια ονόματα συνδέονται με το καλό φαγητό με τρόπο ασυνείδητο. Είναι η ιστορία τους που γράφεται στη γευστική σκηνή της Αθήνας, δημιουργώντας ένα μοναδικό, αξεπέραστο κεφάλαιο. Ο Μπαϊρακτάρης συνοδεύεται από την αξία της ποιότητας αλλά και της παράδοσης κι αυτά τα στοιχεία γίνονται βάση στο στέκι του κέντρου που έχει γίνει ένα από τα πιο hot street food spots.

 

Το Eatery Μπαϊρακτάρης βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης, και αποτελεί must visit προορισμό για τους καλοφαγάδες. Στο μενού θα βρεις πρωτότυπες προτάσεις όπου οι μεσογειακές γεύσεις συναντούν τις ανατολίτικες και οι παραδοσιακές συνταγές σμίγουν με μια πληθώρα νέων δημιουργιών υψηλής μαγειρικής τέχνης. Αυτές είναι που κάνουν το Eatery Μπαϊρακτάρης τον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό της πόλης.

 

Ανάμεσα στα εξαιρετικά πιάτα μπορείς να διαλέξεις το χειροποίητο φαλάφελ, καταπράσινο, με άφθονα φρέσκα μυρωδικά, ή το πλούσιο και κρεμώδες χούμους, φτιαγμένο σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή, με σος ταχίνι, τριμμένη ντομάτα και τραγανά ρεβίθια. 

 

Ανάμεσα στα εξαιρετικά πιάτα μπορείς να διαλέξεις το χειροποίητο φαλάφελ, καταπράσινο, με άφθονα φρέσκα μυρωδικά, ή το πλούσιο και κρεμώδες χούμους, φτιαγμένο σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή, με σος ταχίνι, τριμμένη ντομάτα και τραγανά ρεβίθια. 

 

Αν προτιμάς τις επιλογές που τυλίγονται μέσα σε φρεσκοψημένες πιτούλες, πρέπει να δοκιμάσεις το κοτόπουλο σισλίκ σε μαρινάδα γιαουρτιού και το τραγανό χοιρινό φιλέτο με γλυκόξινη-πικάντικη σος. Ιδανικό σποτ για συναντήσεις την παρέα σου, το Eatery Μπαϊρακτάρης έχει να σου προτείνει το πλούσιο mixed grill, μια ιδανική επιλογή για sharing που περιλαμβάνει τα μοναδικά spare ribs, το κλασικό κεμπάπ Μπαϊρακτάρη και σερβίρεται με πίτες και φρέσκες τηγανητές πατάτες. 

 

Eatery Μπαϊρακτάρης

 

Φυσικά, απαραίτητο συνοδευτικό για όλα τα πιάτα αποτελεί η σαλάτα Διόνυσος με ψητό μανούρι, ψητά σταφύλια, φακές Mπελούγκα, καβουρδισμένα καρύδια και ρόκα. Όποιο πιάτο κι αν επιλέξεις, μπορείς να το συνοδεύσεις με ένα δροσιστικό κοκτέιλ από τη λίστα του Eatery Μπαϊρακτάρης, που γίνεται στάση και για early drinks. Μην παραλείψεις τα αγαπημένα Frose (παγωμένο cocktail με ροζέ & φράουλα) και το παγωμένο Aperol Spritz.

 

Εδώ οι γευστικές στιγμές ξεκινούν από το πρωί με ένα εξαιρετικό μενού πρωινού όπου πρωταγωνιστούν, φυσικά, τα φρέσκα υλικά και το άρωμα της παράδοσης. Must try, το περίφημο Αvocado Τoast πάνω σε πίτα με τραγανά ρεβίθια και μυρωδικά, το Breakfast Pita Sandwich με βιολογικό αυγό, χαλούμι και αβοκάντο ή μπέικον, αλλά και το Vegetarian Breakfast Pita Sandwich. Στο Eatery Μπαϊρακτάρης κάθε στιγμή της ημέρας είναι μια γευστική εμπειρία που σε ταξιδεύει.

 

Eatery Μπαϊρακτάρης

 

Eatery Μπαϊρακτάρης

 

Αιόλου 29, 210 3220203, Facebook: bairaktariseateryInstagram: eateryathens

 

Οδηγός Γεύσης