Όσοι αγαπάμε τα choux, αυτά τα ιδιαίτερα ζυμαρένια μπαλάκια που εσωτερικά έχουν αρκετό χώρο για να χωρέσουν την κρέμα ζαχαροπλαστικής και εξωτερικά παραμένουν χρυσαφένια και αφράτα, ενθουσιαστήκαμε με την ιδέα του Choureal που ήρθε το 2014 για να αποδείξει ότι η εξειδίκευση είναι μια υπόθεση που μπορεί να σε φέρει στην κορυφή. 

 

Από τότε έχουμε δοκιμάσει δεκάδες συνταγές από αυτό το ιδιαίτερο ζαχαροπλαστείο, το μοναδικό που εξειδικεύεται στα choux, δημιουργώντας tailor made προτάσεις προφιτερόλ για κάθε γούστο. Το κατάστημα του Χαλανδρίου ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο ως συνέχεια του πρώτου Choureal στο Σύνταγμα και παρέσυρε όλα τα βόρεια προάστια στην απόλαυση των γλυκών του.

 

Choureal

 

Εδώ όλα ακολουθούν μια συγκεκριμένη ιεροτελεστία που ξεκινάει με τα φρεσκοψημένα σουδάκια –φουρνίζονται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας για να είναι ολόφρεσκα – και συνεχίζεται με τη δική σου συμβολή. Μπορείς να διαλέξεις είτε την κρεμ πατισερί που μοσχοβολάει από την αυθεντική βανίλια Μαδαγασκάρης είτε το βελούδινο χειροποίητο παγωτό και να συνεχίσεις επιλέγοντας τη σοκολάτα που θα «ντύσει» τη δημιουργία σου. Όλες οι επιλογές είναι premium και θα βρεις από τις κλασικές bitter ή γάλακτος, λευκή, καραμέλα ή gianduja αλλά και πιο ιδιαίτερες, όπως η μόκα ή το φιστίκι Αιγίνης. Η γαρνιτούρα που θα επιλέξεις ολοκληρώνει το δικό σου προφιτερόλ που γίνεται  la minute και ξεχωρίζει από την πρώτη μπουκιά.

 

Στο Choureal τιμώνται δεόντως τα choux και τα eclairs (που βασίζονται στην ίδια ζύμη), τα οποία παρασκευάζονται καθημερινά για όσους τυχερούς τα προλάβουν –εξαφανίζονται πολύ γρήγορα–, αλλά και το χειροποίητο παγωτό. Όλα είναι φτιαγμένα με αγνές πρώτες ύλες όπου δεν έχει θέση κανένα έτοιμο ή κατεψυγμένο μείγμα. Άλλωστε, το Choureal έχει αποσπάσει ήδη πάνω από 25 βραβεία γεύσης κι αυτό κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι.

 

Ιφικράτους 2, Χαλάνδρι, 210 6839913 

www.choureal.gr

Facebook: Choureal - Choux & Profiterole

Οδηγός Γεύσης