Πρώτα, είναι η φωτιά, που βρίσκεται στο επίκεντρο της εμπειρίας. Η ακατέργαστη φλόγα, ένα δυνατό φυσικό στοιχείο, το οποίο εδώ «δαμάζεται» και γίνεται εργαλείο δημιουργίας και πειραματισμού.
Μετά είναι η τοποθεσία -ανοιχτές κουζίνες στη σειρά, πάνω στην παραλία, μπροστά από το κομψό, ανοιχτό εστιατόριο Parelia που με τα φυσικά υλικά και τα γήινα χρώματά του, μοιάζει σαν φυσική συνέχειά της. Στο βάθος, η θάλασσα.
Και μετά, οι πρωταγωνιστές αυτού του μοναδικού σκηνικού -καταξιωμένοι σεφ που «κατεβαίνουν» στο πολυτελές μεσσηνιακό resort και για μια βραδιά βάζουν «φωτιά» στη γαστρονομία του, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία για όλες τις αισθήσεις.
Αυτό είναι το Chefs on Fire, η experiential γαστρονομική σειρά που, μετά την περσινή επιτυχία, επιστρέφει φέτος στο W Costa Navarino το 2025, με ανανεωμένο lineup και πολλές εκπλήξεις.
Τα γαστρονομικά ηνία του Parelia έχει φέτος ο σεφ Νίκος Μπίλλης, ο οποίος έχει σχεδιάσει ένα μενού με ψητά θαλασσινά, premium κρεατικά και μεζέδες κατά τη διάρκεια της ημέρας, το οποίο δίνει τη σκυτάλη σε ζωντανές βραδιές με ευρηματικά κοκτέιλ και ρυθμούς από DJs.
Το Chefs on fire, είναι ένα μόνο από τα events που φιλοξενεί φέτος το W Costa Navarino και ο στόχος είναι να εμπλουτίσει την εμπειρία των επισκεπτών με μια pop up εμπειρία premium απόλαυσης, εκεί όπου η θάλασσα συναντά τη γεύση και η παράδοση μεταμορφώνεται μέσα από σύγχρονες τεχνικές.
Ας δούμε αναλυτικά το line - up του Chefs on fire 2025
To φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει οκτώ διαφορετικές βραδιές με chefs με διαφορετικές αναφορές και προσεγγίσεις, δημιουργώντας μια ευρεία γκάμα γεύσεων που θα μας ταξιδέψουν από την ελληνική παράδοση, σε πιο πειραματικές γεύσεις αλλά και κουζίνες του κόσμου. Πρώτοι «βγαίνουν» οι Σπύρος Πεδιαδιτάκης και Γιάννης Λουκάκης του ΑKRA με μια προσέγγιση που δίνει έμφαση στην ισορροπία, την ακρίβεια αλλά και την ψυχή, αφήνοντας κάθε συστατικό να λάμψει πάνω από τη φλόγα. Ακολουθούν Έλληνες σεφ που με έμπνευση από την ελληνική γαστρονομική ταυτότητα και με βαθιά σύνδεση με την τοπικότητα, δίνουν τον δικό τους παλμό στα πιάτα αλλά και δύο αναγνωρισμένοι σεφ του εξωτερικού, με διεθνείς διακρίσεις και αστέρια Michelin, με μια κουζίνα που συνδυάζει τεχνική αρτιότητα, καινοτομία αλλά και πολιτισμικές αφηγήσεις.
4 Ιουλίου – Σπύρος Πεδιαδιτάκης και Γιάννης Λουκάκης (ΑΚΡΑ)
18 Ιουλίου – Osman Sezener
22 Ιουλίου – Γιώργος Κατάρας
1 Αυγούστου – Maksut Askar
8 Αυγούστου – Linou Soumpasis / Loukas Mailer
15 Αυγούστου – Μανώλης Παπουτσάκης
29 Αυγούστου – Φάνης Μαϊκάντης
5 Σεπτεμβρίου – Τάσος Στεφάτος
Σε ένα μαγικό τοπίο, εκεί όπου η φωτιά συναντά τη θάλασσα, τη δεξιοτεχνία και τις αγνές πρώτες ύλες, οι επισκέπτες του W Costa Navarino θα ζήσουν μια ολιστική γαστρονομική εμπειρία που δεν μοιάζει με τις άλλες, που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της λέξης «δείπνο» και που συνδυάζει την καινοτομία με την ιστορία και την παράδοση του τόπου.
Ανακαλύψτε περισσότερα για τα events του W Costa Navarino εδώ.
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0