Αν έχεις φάει σάντουιτς στην Ιταλία, ίσως να έχεις μια ιδέα γι’ αυτό που σε περιμένει στο Borghese. Απ’ την άλλη, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος ότι όλο το στήσιμο είναι αυτό ενός ιταλικού μπακάλικου, δημιούργημα του αρχιτέκτονα Ευάγγελου Καραμιχάλη  που έχει ζήσει για χρόνια στη Φλωρεντία. Στη βιτρίνα του –αντί για έτοιμα σάντουιτς– μπορείς να χαζέψεις όλα τα ιταλικά αλλαντικά και τυριά που κόβονται εκείνη τη στιγμή για να γεμίζουν την επιλογή σου.

 

Borghese: Ιταλικά σάντουιτς και γεύσεις για τον χειμώνα στο νέο στέκι του Παγκρατίου.
Στα ράφια του μπακάλικου θα βρεις premium ζυμαρικά, ιταλικές σάλτσες και άλλα επιλεγμένα προϊόντα της ιταλικής κουζίνας. Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO

 

Όταν λέμε «γεμίζουν», το εννοούμε στην πιο πληθωρική του μορφή. Σε κάθε συνταγή πρωταγωνιστεί ένα διαφορετικό αλλαντικό –και σε ποσότητα και σε γεύση– και τα υπόλοιπα υλικά αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τη νοστιμιά του. Στα best sellers η μορταδέλα –αγαπημένη ιταλική γεύση– αλλά και ο συνδυασμός με γκοργκοντζόλα και φρέσκα σύκα που τιμά την εποχή. Άλλωστε, όλος ο κατάλογος –μιλάμε για περίπου 20 συνδυασμούς– έχει να κάνει με τα φρέσκα προϊόντα που θα βρεις στη φύση αλλά και με τις εμπνευσμένες συνταγές του σεφ Γιώργου Λαϊνά. 

 

Borghese: Ιταλικά σάντουιτς και γεύσεις για τον χειμώνα στο νέο στέκι του Παγκρατίου.
Borghese: Μια νέα γευστική συνήθεια που θα λατρέψουμε. Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO

 

Κι έπειτα είναι εκείνο το αρωματικό προζυμένιο ψωμάκι ωρίμανσης, σταρένιο και ολικής, που έρχεται καθημερινά ολόφρεσκο από την Kora και φιλοξενεί τα εξαιρετικά υλικά. Τα τυριά και τα αλλαντικά μπορείς να τα προμηθευτείς και για το καθημερινό τραπέζι (μάλιστα το Borghese είναι από τα λίγα μέρη που προσφέρει το περίφημο guanziale που χρησιμοποιείται στην αυθεντική ιταλική καρμπονάρα). Στα ράφια του μπακάλικου θα βρεις premium ζυμαρικά –αξίζει να δοκιμάσεις τη διαφορά που κάνουν στο πιάτο σου–, ιταλικές σάλτσες και άλλα επιλεγμένα προϊόντα της ιταλικής κουζίνας.

 

To Borghese είναι ένα στέκι ιταλικού street food με ιδιαίτερες γεύσεις που θα απολαύσεις είτε σε take-away ή στα self service τραπεζάκια του. Μην παραλείψεις να γευτείς το αυθεντικό πρωινό ιταλικού τύπου με cornetto και καφέ ή να δοκιμάσεις τα rolls από το Fillings. Για τον χειμώνα ετοιμάζονται και ζεστά πιάτα, όπως σούπα ημέρας αχνιστή και αρωματική ή μια μπολονέζ με μοσχαράκι ραγού. Μια νέα γευστική συνήθεια που θα λατρέψουμε.

 

Αρχελάου 19, Παγκράτι, 210 7250511

Οδηγός Γεύσης