Τα γλυκά του χειμώνα είναι εκείνα που έχουν τη γεύση του αγνού γάλακτος και λιώνουν στο στόμα, ζεσταίνοντας την ψυχή σου. Ο Βάρσος με τα περίφημα γαλακτοκομικά γλυκά του θα σε κάνει να αγαπήσεις αυτή την κατηγορία, ακόμα κι αν μέχρι τώρα δεν ήσουν φαν.

 

Αρκεί να δοκιμάσεις το αρωματικό ρυζόγαλο, την κλασική παραδοσιακή κρέμα ή ένα κομμάτι από το φημισμένο γαλακτομπούρεκο – από την πρώτη μπουκιά καταλαβαίνεις ότι είναι του Βάρσου. Μάλιστα, εδώ θα βρεις την εκδοχή με φύλλο κρούστας αλλά και με κανταΐφι και αν θέλεις να έχεις μια ολοκληρωμένη άποψη, πρέπει να τις γευτείς και τις δύο. 

 

Βάρσος

 

Στις επιλογές των γαλακτοκομικών παίζει πολύ ψηλά και το γιαούρτι, αγελαδινό, πρόβειο και σακούλας, που φτιάχνεται με πρωτογενή μαγιά γιαουρτιού και χωρίς κανένα συντηρητικό, για να προσφέρει όλες τις θρεπτικές του αξίες. Δοκίμασε να το σερβίρεις ως επιδόρπιο σε κάποιο τραπέζι, με μέλι ή γλυκό του κουταλιού, και θα καταλάβεις πόσο η γνώριμη γεύση της αγνότητας εντυπωσιάζει ακόμα και τους πιο γκουρμέ ουρανίσκους.

 

Όλα τα γλυκά του Βάρσου βασίζονται σε αυτή την αγνότητα και την υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών, γι’ αυτό και η ιστορία που γράφει πάνω από έναν αιώνα τώρα παραμένει ένα μεγάλο κεφάλαιο της Αθήνας. Στα δικά μας αγαπημένα, σταθερά και αμείωτα, το φανταστικό παραδοσιακό τσουρέκι, χωρίς μαστίχα και μαχλέπι, με μόνο αρωματικό το ξύσμα από φρέσκα πορτοκάλια που αφήνει να αναδειχθεί η φρεσκάδα των πρώτων υλών. 

 

Για εκείνες τις στιγμές που ξυπνά μέσα σου ο pastry chef οι μπεζέδες και οι μαρέγκες του Βάρσου παραμένουν must επιλογή. Κι επειδή τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, τα γλυκά της εποχής, μελομακάρονα, κουραμπιέδες και δίπλες, έχουν ήδη την τιμητική τους στον χώρο που συνδέεται με τη γλυκιά πλευρά αυτής της πόλης.

 

Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, 210 8012472 

www.varsos.gr

Facebook: Βάρσος Κηφισιά - Varsos Kifisia

Instagram: varsos_kifisia_1892

Οδηγός Γεύσης