Οι ΒΑΚΧΕΣ είναι μια εναλλακτική διονυσιακή γιορτή για τα ελληνικά κρασιά φυσικής οινοποίησης, μια μεταμοντέρνα έκθεση κρασιών που φιλοξενεί κάτω από την ίδια στέγη οινικές δοκιμές, ζωντανή μουσική και djs. 25 Έλληνες παραγωγοί με κοινό παρανομαστή την οινική τους φιλοσοφία, την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση στη καλλιέργεια και την οινοποίηση και την αποτύπωση του terroir της περιοχής τους, θα βρίσκονται μαζί με τα κρασιά τους στο Ρομάντσο το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022.

 

Όλοι οι παραγωγοί που συμμετέχουν στις ΒΑΚΧΕΣ ακολουθούν μια κοινή φιλοσοφία στην καλλιέργεια και την οινοποίηση. Τα κρασιά τους φτιάχνονται με όσο το δυνατόν χαμηλότερες παρεμβάσεις και χωρίς χρήση χημικών σκευασμάτων. Ακολουθούν βιολογικές και βιοδυναμικές μεθόδους και πρακτικές στο αμπέλι και στο οινοποιείο και χρησιμοποιούν γηγενείς ζύμες. Με απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της φύσης, επιθυμούν να την αφήσουν να εκφραστεί μέσα από τα κρασιά τους, χωρίς να την περιορίζουν παρεμβαίνοντας. 

 

Παράλληλα στον ίδιο χώρο θα εμφανιστούν ζωντανά μερικοί σπουδαίοι μουσικοί όπως οJan Van Angelopoulos, o Veslemes, και ο Mazoha, θα απολαύσουμε εκλεκτικά dj sets από τον Teranga Beat και την Katia, και θα ακολουθήσει πάρτι με τους BlueLagoon και Noda Pappa στα decks.

 

Στον πρώτο όροφο του Ρομάντσο θα φιλοξενηθεί έκθεση με έργα που έχουν φιλοτεχνηθεί ειδικά για τις ΒΑΚΧΕΣ. Τα φετινά έργα έχουν επιμεληθεί ο Γιάννης Τζερμιάς και ο Πάρις Χαβιάρας ενώ θα εκτίθενται και αυτά των Στεφανία Μπρέγιαννη και Άγγελου Σπάρταλη από τις ΒΑΚΧΕΣ του 2019.

 

Επίσης η θεατρολόγος Έλλη Γαβριήλ θα δώσει μια ομιλία έκπληξη ορμώμενη από την αριστουργηματική τραγωδία Βάκχες του Ευριπίδη. Στις 12:00 στο συναυλιακό χώρο του Ισογείου.

 

Στο κομμάτι του φαγητού το αγαπημένο μας street food εστιατόριο Feyrouz θα σερβίρει (από τις 11:00 έως τις 19:00) στο αίθριο του δευτέρου ορόφου μια επιλογή από τα εξαιρετικά χειροποίητα προϊόντα του.

 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες μπορούν να κινούνται ελεύθερα στους χώρους της εκδήλωσης με το αντίτιμο της εισόδου, να γνωρίσουν προσωπικά τους παραγωγούς των 25 οινοποιείων που συμμετέχουν στην εκδήλωση και να ενημερωθούν για την κάθε πτυχή και ιστορία που κρύβεται πίσω από κάθε ετικέτα που θα δοκιμάσουν.

 

ΒΑΚΧΕΣ: Μια διονυσιακή γιορτή για τα ελληνικά κρασιά φυσικής οινοποίησης

 

Τι είναι οι ΒΑΚΧΕΣ

Οι ΒΑΚΧΕΣ είναι αποτέλεσμα της επιθυμίας μιας ομάδας ανθρώπων να επικοινωνήσουν τι σημαίνει το κρασί για αυτούς.

 

Οι ΒΑΚΧΕΣ αποτελούν μια «μετά-αφήγηση» πάνω στις εκθέσεις κρασιού. Δεν πρόκειται καν για έκθεση αλλά για ένα πολυπολιτισμικό δρώμενο που το κρασί είναι απλά το μέσο. Το μέσο για την κοινωνικοποίηση των ανθρώπων, την αφήγηση μικρών ιστοριών που από πίσω τους κρύβουν αγωνία και αναζητήσεις, την ανάγκη να «ξεφύγουμε» από τον ίδιο μας τον εαυτό και να εξορθολογίσουμε το «παράλογο», την προσπάθεια να βρούμε τον δικό μας «Θεό».

 

Οι ΒΑΚΧΕΣ προέκυψαν από την ανάγκη να συγκεραστούν δυο μεγάλες αγάπες: οι Τέχνες και το Κρασί. “Θέλουμε να μοιραστούμε τη συγκίνηση που νιώθει κανείς όταν απολαμβάνει ένα καλό κρασί ενώ ταυτόχρονα ακούει ένα ωραίο μουσικό κομμάτι ή παρατηρώντας ένα έργο τέχνης και να δείξουμε ότι δεν χρειάζεται να είναι κανείς επαγγελματίας για να εκτιμήσει και να απολαύσει ένα διαφορετικό κρασί” σημειώνουν οι διοργανωτές. "Είναι η προσπάθεια μας να δείξουμε τον τρόπο με τον οποίο εμείς βλέπουμε και προσεγγίζουμε το Ελληνικό κρασί, στη χώρα που η ανάγκη αυτή γεννήθηκε χιλιάδες χρόνια πριν. «Ελεύθερο», μακριά από μοδάτους όρους, λέξεις, ταμπέλες, φιοριτούρες και υψωμένα ποτήρια, κοντά στους ανθρώπους, την ανάγκη τους για επαφή, τη «μαγεία» που όλοι αναζητούμε να συναντήσουμε. Είναι μια προτροπή για όλους να αφεθούν ελεύθεροι, να γευτούν, να θαυμάσουν έργα τέχνης, να ανακαλύψουν καινούργια ακούσματα και να αφήσουν τον Βάκχο να τους συνεπάρει”.

 

Στα κρασιά που θα παρουσιαστούν στις ΒΑΚΧΕΣ η παρέμβαση έχει ελάχιστη επιρροή. Δε χρειάζεται. Αυτό που χρειάζεται είναι οι άνθρωποι, τα χέρια τους, η καρδιά τους, το πάθος και ο σεβασμός τους για αυτό που πρεσβεύουν. Χωρίς ορολογίες, Η ανάγκη να εκφραστούν, να μοιραστούν, να προστατεύσουν, να έρθουν σε επαφή.

 

ΒΑΚΧΕΣ: Μια διονυσιακή γιορτή για τα ελληνικά κρασιά φυσικής οινοποίησης

 

Στις ΒΑΚΧΕΣ θα παρουσιαστούν τα οινοποιεία:

Σπύρος Χρυσός/ Akra Chryssos (Σαντορίνη)
Ο Σπύρος Χρυσός μέσα από το οινοποιητικό του εγχείρημα Akra Chryssos έχει σαν «όπλα» του τις παλαιές αμπελιές της Σαντορίνης, τον ιδιόκτητο αμπελώνα σε Πύργο και Μεγαλοχώρι και τη μοναδικότητα του ηφαιστειακού terroir. Εφαρμόζοντας βιολογική καλλιέργεια, βιοδυναμικές πρακτικές και οινοποιήσεις ήπιων παρεμβάσεων τα κρασιά του «καθρεφτίζουν» με απόλυτο τρόπο την αφοσίωση και την αγάπη του στο νησί και το νεαρό της ηλικίας του δίνει τρομερές υποσχέσεις για το λαμπρό μέλλον της Σαντορίνης.

 

Οινοποιείο Γκαράλης (Λήμνος) 
To οινοποιείο Γκαράλη εδρεύει στην αγροτική περιοχή «Κουρούνι» του Αγίου Δημητρίου Λήμνου. Το Μοσχάτο Αλεξανδρείας και το γνωστό -από την αρχαιότητα- Λημνιό καλλιεργούνται με βιολογικές μεθόδους και είναι οι δύο ποικιλίες που προτάσσει η Λήμνος δυναμικά σαν συνεισφορά της στον οινικό χάρτη της Ελλάδας.

 

Οινοποιείο Δαλαμάρα (Νάουσα)
Άξιος εκπρόσωπος της νέας γενιάς οινοπαραγωγών της ιστορικής Νάουσας, ο Κωστής Δαλαμάρας με σπουδές στη Βουργουνδία έχει αναλάβει τα ηνία του οικογενειακού οινοποιείου και παράγει κρασιά που δείχνουν που προχωράνε την Νάουσα στην επόμενή της μέρα. Με πολύ δουλειά και αφοσίωση σταδιακά στοχεύει στο να εξαλείψει κάθε είδους σκεύασμα σε όλη τη διαδικασία παραγωγής των κρασιών του, από το αμπέλι στο οινοποιείο.

 

Κτήμα Ζαφειράκη (Τύρναβος)
Ο Χρήστος Ζαφειράκης έχει πάρα πολλά παράσημα παρά το νεαρό της ηλικίας του. Δεν είναι απλά ο άνθρωπος που αναβίωσε την Λημνιώνα και την εξερευνά σε κάτι δυνατή εκδοχή της, αλλά ένας από τους οινοποιούς της νέας γενιάς που τοποθετούν την Ελλάδα με αξιώσεις στον παγκόσμιο οινικό χάρτη. Από τον Τύρναβο μας χαρίζει κρασιά σύγχρονα από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες με αρωγούς στην προσπάθειά του αυτή την άριστη δουλειά στον αμπελώνα ο οποίο είναι πιστοποιημένος βιολογικά και σε διαδικασία βιοδυναμικής πιστοποίησης.

 

Οινοποιείο Ηλιάνα Μαλίχιν (Κρήτη)
Η Ηλιάνα Μαλίχιν βάζει στο μικροσκόπιο τα ορεινά χωριά του Ρεθύμνου και στοχεύει σε μια αναβίωση της αμπελουργικής παράδοσης της περιοχής. Η καλλιέργεια των ξερικών αμπελιών είναι οργανική και γίνεται χειρωνακτικά. Στο οινοποιείο ακολουθείται η φιλοσοφία των ελαχίστων παρεμβάσεων, με γηγενείς ζύμες, χαμηλά θειώδη και αποφυγή διεργασιών όπως η διαύγαση, ώστε να αναδειχθεί στο μέγιστο η ιδιαιτερότητα του μοναδικού αυτού terroir.

 

Οινοποιείο Σκλάβου (Κεφαλονιά)
Ο Ευρυβιάδης Σκλάβος πρεσβεύει όσο λίγοι vignerons σε παγκόσμιο επίπεδο την άρρηκτη σχέση του ανθρώπου με το οικοσύστημά του. Έχει έναν μοναδικό δεσμό με τα αμπέλια του και το καθετί που τα περιβάλλει. Διαθέτει αγάπη για το περιβάλλον, τις κεφαλλονίτικες ποικιλίες, τους παλαιούς αμπελώνες  και είναι πρωτοπόρος της βιοδυναμικής καλλιέργειας στην Ελλάδα. Ο υπέροχος «κόσμος» που έχει δημιουργήσει του το ανταποδίδει με κρασιά παγκόσμιας κλάσης, γεμάτα «ζωή» και ενέργεια.

 

Κτήμα Καρανίκα (Αμύνταιο)
Μάλλον οι συστάσεις είναι περιττές όταν μιλάμε για το κτήμα που κρατάει τα σκήπτρα των ελληνικών αφρωδών οίνων. Αμύνταιο, Ξινόμαυρο και παραδοσιακή μέθοδος  είναι μια εξαιρετική βάση πάνω στην οποία έχει χτίσει την επιτυχία του στις παγκόσμιες αγορές. Όμως ο Laurens Hartman Karanikas του Αμυνταίου έχει πολλά ακόμα περισσότερα να ανταποδώσει στο υπέροχο αυτό terroir μέσα από τα ήπια κρασιά που κυκλοφορεί στη γκάμα του.

 

Κτήμα Τζήκα (Χαλκιδική)
Στο πρώτο χιλιόμετρο Κασσάνδρειας– Σίβηρης σε μια περιοχή με μεγάλη ιστορία στην παραγωγή κρασιού συναντάμε το Tzikas Family Winery. Εκεί ο Γιάννης Τζήκας, αμπελουργός δεύτερης γενιάς καλλιεργεί με αγάπη και μεράκι είκοσι στρέμματα αμπελώνων σε αργιλοπετρώδες έδαφος, με βιολογικό τρόπο και βιοδυναμικές πρακτικές δίνοντας στο ποτήρι μας ένα «ζωντανό» κρασί.

 

Οινοποιείο Καρίμαλη (Ικαρία)
Η οικογένεια Καρίμαλη, στηριγμένη στα αρχεία που κατέχει, καλλιεργεί αμπέλια και παράγει κρασί επί τουλάχιστον 5 αιώνες. Η Ηλιάνα Καρίμαλη, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα της, έχει αναλάβει το οινοποιείο από το 2019 και ασχολείται με τη βιολογική αμπελουργία έχοντας πάθος και όραμα για το ικαριώτικο κρασί. Καλαμπελέ, Αραλλέ, Φιλόσοφος αξίζουν όλα την προσοχή μας.

 

Κτήμα Τάτση (Γουμένισσα)
Για τα αδέλφια Τάτση η βιολογική και βιοδυναμική καλλιέργεια δεν αποτελεί επιλογή αλλά μονόδρομο. Οινοποιούν ένα από τα πιο ξεχωριστά δείγματα Γουμένισσας που από την πρώτη γουλιά αντανακλά ξεκάθαρα το υπέροχο αυτό terroir. Ρωτήστε τους και θα σας πουν ότι το μόνο που κάνουν είναι να παράγουν κρασιά που φέρουν τη δική τους αλήθεια στη φιάλη.

 

Sant’or (Αχαΐα)
Στο Σαντομέρι της Κάτω Αχαΐας ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος παράγει κρασιά ήπιας φυσικής οινοποίησης. Ακούραστος παρατηρητής των πρέμνων του από Ροδίτη, Μαυροδάφνη, Σανταμεριάνα και άλλες ποικιλίες, μόνος του, εκείνος και τα χέρια του, δουλεύει με πάθος και αγάπη γι’ αυτό που κάνει. Πέρα από το γεγονός ότι τα κρασιά του είναι απόλυτα συγκλονιστικά, είναι όλα εκείνα που πρεσβεύει σαν άνθρωπος και η στάση του που μας κάνουν να τον αγαπάμε ακόμα περισσότερο.

 

Οινοποιείο Τετράμυθος (Άνω Διακοπτό)
Οι ξεχωριστοί αμπελώνες, το μικροκλίμα της Ορεινής Αιγιαλείας και η δεξιοτεχνία του οινολόγου Παναγιώτη Παπαγιαννόπουλου, έχουν σαν αποτέλεσμα κρασιά με μοναδικό χαρακτήρα και στοιχεία που τα κατατάσσουν ανάμεσα στα πιο συναρπαστικά κρασιά του κόσμου. Ήπια φυσική οινοποίηση, αναζήτηση παλαιών αμπελώνων και ξεχασμένων ποικιλιών όπως το σπάνιο Μαύρο Καλαβρυτινό αλλά και η ανάδειξη κορυφαίων εκφράσεων του ενδημικού στην Αιγιαλία Ροδίτη, είναι λίγοι μόνο από τους λόγους για τους οποίους ο Τετράμυθος έχει θέση στην καρδιά μας.

 

Domaine de Kalathas (Τήνος)
O Jerome Binda εγκατέλειψε την προηγούμενη ζωή του αφοσιώθηκε στη διάσωση της αμπελουργικής κληρονομιάς ενός άλλου τόπου. Από το 2011 ξεκίνησε να ασχολείται με τα παλαιά αυτόριζα αμπέλια και τους γηγενείς «θησαυρούς» της Τήνου που σχεδόν είχαν ξεχαστεί. Στα χέρια του ποικιλίες όπως το Ροζακί, το Άσπρο ή το Μαύρο Ποταμίσι βρήκαν μια νέα πνοή. Ο Jerome βρήκε λοιπόν τον παράδεισό του και η Τήνος έναν γνήσιο εκφραστή της μοναδικότητας του απίθανου γρανιτικού terroir της.

 

X-Βourgo (Τήνος)
Το μικρό, θαυματουργό Χ-Bourgo από την Τήνο παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει ήδη καταφέρει να απασχολήσει το οινικό και όχι μόνο κοινό. To εκρηκτικό Ασύρτικο αλλά και το ερυθρό κρασί του οινοποιείου, βασισμένο στο δυναμικό Μαυροτράγανο, επιβεβαιώνουν το θόρυβο που γίνεται γύρω από το νησί της Τήνου, σαν το next-big- thing, στον οινικό χάρτη.

 

TheKnackProject (Μέγαρα)
O Χρήστος Κουλουριώτης προερχόμενος από διαφορετικό κλάδο, με μεγάλη όμως αγάπη και σπουδές πάνω στο κρασί, αποφάσισε να γυρίσει πίσω στο οικογενειακό αμπέλι και να μετουσιώσει τις γνώσεις του και την αγάπη του σε δυο φυσικές οινοποιήσεις, μια λευκή και μια ερυθρή πολύ μικρής παραγωγής. Ένας παθιασμένος vigneron, ένας εραστής της αμπέλου και των πολύτιμων καρπών της. Και τα κρασιά του η φυσική συνέχεια αυτής της μοναδικής σχέσης.

 

Oenos Nature 
Η εταιρεία OenosNature του Γιώργου Ιωαννίδη έχει κάτω από τα φτερά της μια γκάμα κρασιών φυσικής οινοποίησης από μερικά από τα καλύτερα ελληνικά terroir. Όντας ο ίδιος ακούραστος, συνεπής, γνώστης του ελληνικού αμπελώνα, δεν σταματάει να ανακαλύπτει, ξεχωρίζει και οινοποιεί με φυσικά πρωτόκολλα μερικά σπουδαία οινικά διαμάντια από terroir όπως αυτά της Νάουσας, της Λήμνου και της Ζακύνθου και άλλων περιοχών.

 

Οικογένεια Γεώργα (Σπάτα)
Η οικογένεια Γεώργα παράγει και οινοποιεί εδώ και τέσσερις γενιές σταφύλια από τους πιστοποιημένους βιολογικούς αμπελώνες της στα Μεσόγεια Αττικής χωρίς επεμβάσεις και προσθήκες ουσιών. Πρωταγωνιστής το άψογα προσαρμοσμένο στον Αττικό αμπελώνα Σαββατιανό, ένα σταφύλι το οποίο έχει τεράστια διαδρομή στον συγκεκριμένο terroir και δίνει σπουδαία κρασιά.

 

Πετρακόπουλος (Κεφαλονιά)
Στον Θηραμόνα Κεφαλονιάς, το οινοποιείο Πετρακόπουλος συνεχίζει μια οικογενειακή παράδοση χρόνων οινοποιώντας πειραματικά και σε μικρές ποσότητες, κυρίως κρασιά από τοπικές ποικιλίες όπως Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και Ζακυνθινό. Επιλέγοντας χαρισματικά αμπελοτόπια για κάθε ποικιλία εκφράζουν υπέροχα το μοναδικό terroir της Κεφαλονιάς, μέσα από μια ενδιαφέρουσα λίστα φρέσκων και παλαιωμένων κρασιών υψηλής ποιότητας.

 

Κτήμα Αφιανές (Ικαρία)
Πρωταρχικό στόχο της οικογένειας Αφιανές αποτελεί η συνέχιση του παραδοσιακού και ιδιαίτερου τρόπου οινοποίησης της Ικαρίας μέσα σε πιθάρια χωμένα στη γη. Αναδεικνύουν αποκλειστικά τις γηγενείς ποικιλίες, Φωκιανό και Μπεγλέρι, που δίνουν οίνους Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Ικαρία και οι αμπελώνες της οικογένειας είναι βιολογικοί. Οίνοι που φέρνουν μνήμες από το παρελθόν, χωρίς μηχανικά μέσα, αφιλτράριστοι και με τεράστιο σεβασμό στην μακρά παράδοση του νησιού. Η γεύση τους θα σας μείνει αξέχαστη.

 

Οινοποιείο Θαλασσινός (Κρήτη)
Στο οινοποιείο τους ο Ισίδωρος και η Βιργινία με ανήσυχο πνεύμα έχουν επιλέξει να λειτουργούν χειρωνακτικά, με ελάχιστη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας και Zerowaste φιλοσοφία, δημιουργώντας κρασιά με γηγενείς ζύμες, χαμηλά θειώδη και ελάχιστες παρεμβάσεις με στόχο την ανάδειξη του αυθεντικού χαρακτήρα των ποικιλιών.

 

Οινοποιείο Μαρκοβίτης (Νάουσα)
Με πίστη πως παράδοση είναι αυτό το οποίο παραδίδεις στην επόμενη γενιά και όχι αυτό το οποίο παίρνεις στα χέρια σου από την προηγούμενη ο Μάρκος Μαρκοβίτης επικεντρώνεται στο Ξινόμαυρο δημιουργώντας μόνο μια ετικέτα η γεύση της οποίας σε καθηλώνει.

 

Οινοποιείο Κοντογιάννης (Κόρινθος)
Με καλλιέργεια βιολογική και από το 2006 βιοδυναμική και κρασιά από τις ποικιλίες Σαββατιανό , Ροδίτης και Μαυρούδι, που παράγονται σε ελάχιστες ποσότητες,  τα κρασιά του οινοποιείου Κοντογιάννη μας προσκαλούν σε μια μαγική γευστική εμπειρία. Σκεφτείτε παλαιά πρέμνα, συμπύκνωση, αρωματική διαύγεια και απόλυτη έκφραση των δυνατοτήτων του συγκεκριμένου terroir.

 

Οινοποιείο Κοντοζήσης (Καρδίτσα)
Ο Ανδρέας Κοντοζήσης ασχολείται με τη βιολογική καλλιέργεια ήδη από το 1991 στους πρόποδες των Αγράφων. Καλλιεργώντας δύο σημαντικά για την περιοχή αμπελοτόπια, των Καναλίων και της Δαφνοσπηλιάς Καρδίτσας παράγει μοναδικά κρασιά μέσα από τις μικροοινοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα ανά ποικιλία και αμπελοτεμάχιο.

 

Κτήμα Πάτοινος (Πάτμος)
Ο Ιωσήφ Ζησιάδης με το αγροοικολογικό και βιοδυναμικό του όραμα που μετρά έναν αμπελώνα 20 στρεμμάτων στο όμορφο νησί της Πάτμου, μας προσφέρει ετικέτες από Ασύρτικο και Μαυροθήρικο με σεβασμό στη διατήρηση των αυτόχθονων ποικιλιών.

 

Οινοποιείο Ενδοχώρα(Κρήτη)
Η Eνδοχώρα προστίθεται στα οινοποιεία της Κρήτης με φρέσκο αέρα και αντιλήψεις στον τρόπο καλλιέργειας και οινοποίησης. Το οινοποιείο βασίζεται σε δυο εξαιρετικές ποικιλίες ,το Βιδιανό και το Κοτσιφάλι αλλά και άλλες ποικιλίες όπως το Syrah έχουν ταιριάξει εξαιρετικά στο κλίμα των Χανίων και στις βιολογικές μεθόδους καλλιέργειας που έχουν επιλεγεί στον αμπελώνα.

 

ΒΑΚΧΕΣ: Μια διονυσιακή γιορτή για τα ελληνικά κρασιά φυσικής οινοποίησης

 

ΒΑΚΧΕΣ: Η Μουσική

Katia 
H Katia συλλέγει δίσκους και διατηρεί μηνιαία εκπομπή στο movement radio. Είναι graphic designer και ανήκει στη δεύτερη γενιά των εκδόσεων Αίολος.
13:00- 16:00 (Dj set)

 

Teranga Beat
Ο Αδαμάντιος Καφετζής είναι εικαστικός, συλλέκτης δίσκων, DJ και ιδιοκτήτης της δισκογραφικής εταιρείας Teranga Beat. Θα εξερευνήσει ψυχεδελικούς Afro-Jazz και Funky-Tropical ήχους από την Αφρική.
16:00- 18:00, 19:00- 20:00 (Dj set)

 

Jan Van Angelopoulos
Ο σπουδαίος τζαζ μουσικός Γιάννης Αγγελόπουλος και το κουαρτέτο του σε μια μίξη από organic beats και spiritual jazz vibes με στοιχεία παραδοσιακής δημοτικής μουσικής.
18:00- 19:00 (Live)

 

MAZOHA
Ο Τζίμης Πολιούδης από τη Θεσσαλονίκη είναι ο άνθρωπος πίσω από τα projects Vagina Lips και MAZOHA. Έρχεται στο Ρομάντσο με το πιο πρόσφατο άλμπουμ του ΠΡΤΘΛΤΣ με  αντισεξιστικά, αντιπολιτικά και αντισημερινά τραγούδια.
21:00- 22:00 (Live)

 

Veslemes
O Γιάννης Βεσλεμές είναι σκηνοθέτης και συνθέτης. Αγαπάει την ποπ υποκουλτούρα των 70s &των 80s, την επιστημονική φαντασία, τα χαμένα φιλμ και την την ομιχλώδη χορευτική μουσική. Στις ΒΑΚΧΕΣ θα παρουσιάσει υλικό από το νέο του album "Pigeon Post Knossos"που μόλις κυκλοφόρησε από την Won Ton Records.
22:00- 23:00 (Live)

 

Noda Pappa
O Noda Pappa είναι ο τραγουδιστής των Acid Baby Jesus. Θα ανέβει στα decks του Ρομάντσο λίγες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του πρώτου σόλο album του "Piano in The Shower”.
23:00 - 01.00 (Dj set)

 

Blue Lagoon
Dj, ζωγράφος και ιδρυτικό μέλος του Κορμοράνου, ο Blue Lagoon έχει παίξει σε αμέτρητα μπαρ, κλαμπ, πάρτυ και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.
01.00 + (Dj set)
 

Βάκχες
Σάββατο 12 Μαρτίου 2022
Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα, τηλ. 216-70.03.325)

Ωράριο έκθεσης: 11.00-20.00.

Μετά το πέρας της έκθεσης θα ακολουθήσουν συναυλίες και dj sets.

Είσοδος: 15 ευρώ προπώληση / 20 ευρώ στην είσοδο της έκθεσης. Με το αντίτιμο της εισόδου οι επισκέπτες θα παραλάβουν κατά την είσοδό τους το ποτήρι της εκδήλωσης (το οποίο θα το κρατήσουν και μετά το πέρας της) και θα μπορούν να δοκιμάσουν όλα τα κρασιά των παραγωγών και να παρακολουθήσουν όλες τις συναυλίες και τις εισηγήσεις.

Εισιτήριο μόνο για τα live: 8 ευρώ. Περιλαμβάνει είσοδο στο χώρο μετά το πέρας της έκθεσης για την παρακολούθηση των συναυλιών.

AfterParty: Free
 

Τα Βακχικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης 

Facebook Page

Facebook Event

Instagram

www.bacchae.gr  


Την εκδήλωση διοργανώνει η εταιρεία Mr. Vertigo - Wine & Spirits με την συνδρομή των Perry Παναγιωτακόπουλου, Φώτη Βαλλάτου και Γρηγόρη Μιχαήλου.