Το Αrk, αυτό το στολίδι στα Αστέρια της Γλυφάδας, γίνεται ακόμα πιο γοητευτικό με τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που, όπως κάθε χρόνο, εντυπωσιάζει τους επισκέπτες και ταιριάζει τέλεια με την όλη ατμόσφαιρα. Ο χώρος που μας κάνει κάθε τόσο να κατεβαίνουμε στα νότια της πόλης είναι μια κιβωτός φιλοξενίας και ειδικά για τις γιορτές ετοιμάζει μοναδικές γεύσεις βασισμένες όπως πάντα στην ελληνική κουζίνα και στη δημιουργική ματιά του βραβευμένου σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη. To Αrk είναι βραβευμένο εστιατόριο με το βραβείο της Ελληνικής Κουζίνας και βρίσκεται ανάμεσα στα 10 καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της Αθήνας.

 

Την παραμονή των Χριστουγέννων το μενού περιλαμβάνει πρασόπιτα με φύλλο από κολοκύθα και μους κατσικίσιου τυριού, γαλοπούλα με Metaxa και μια εκπληκτική γέμιση, δροσερή σαλάτα με αχλάδι και ροκφόρ και για κυρίως καρέ μαύρου χοίρου, τραγανό καραμελωμένο κουνουπίδι και ψιλοκομμένα άγρια μανιτάρια. Η βραδιά κλείνει με έναν εορταστικό κορμό σοκολάτας αρωματισμένο με δενδρολίβανο και σαμπαγιόν με Baileys.

 

Ark

 

Ο σεφ του Ark έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό μενού και για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν με γεύσεις που διαδέχονται η μία την άλλη, προσφέροντας μια απολαυστική γευσιγνωσία υψηλής μαγειρικής τέχνης. Η βραδιά ξεκινά με σούπα κάστανο, άγρια μανιτάρια και κυπριακή κούπα με γαρίδες, μίνι σαλάτα με φρέσκο αστακό και ακολουθεί το κρεμμύδι γεμιστό με ζουμερό χοιρινό. Όλα αυτά σε οδηγούν στο κυρίως πιάτο με short ribs από μοσχαράκι Black Angus και πουρέ κυδώνι, ενώ το τελευταίο γεύμα του χρόνου κλείνει όπως του αξίζει, με ένα κονφί από κολοκύθα, κρέμα κολοκύθα, παγωτό κολοκύθα και ταχίνι αράπικου φιστικιού.

 

Δεν είναι όμως μόνο οι γεύσεις που θα μας εκπλήξουν στο Ark, είναι και η live μουσική που θα συνοδεύσει τις βραδιές των δύο ρεβεγιόν. Από τις 21:00 και μετά –22:00 για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς– η φωνή της Αθηνάς Ρούτση, με τον Κάρολο Μαυρογένη στο πιάνο και το τραγούδι και τον Μάριο Βαληνάκη στο σαξόφωνο, θα συνοδεύσει τις πιο όμορφες βραδιές του χρόνου στη μαγική ατμόσφαιρα που έχει ετοιμάσει το Ark γι’ αυτές τις γιορτές.

 

Γρηγορίου Λαμπράκη 2, 210 894 8882

Facebook: Ark 

Instagram: ark.glyfada

www.ark-glyfada.gr

Οδηγός Γεύσης