Στον Εθνικό Κήπο για μια διαφορετική συζήτηση για τη φιλοσοφία, την τέχνη και την κλιματική αλλαγή

Στον Εθνικό Κήπο για μια διαφορετική συζήτηση για τη φιλοσοφία, την τέχνη και την κλιματική αλλαγή Facebook Twitter
0

Εθνικός Κήπος: όλοι και όλες περνάμε καθημερινά από αυτό το πράσινο στολίδι στην «καρδιά» της Αθήνας, έναν από τους λίγους πνεύμονες πρασίνου στην τσιμεντένια πρωτεύουσα. Αλλά τι πραγματικά γνωρίζουμε για το χώρο;

Το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής σας καλεί να συμμετάσχετε σε μια διαφορετική ξενάγηση στον Εθνικό Κήπο, με καλεσμένο τον Δρ. Νίκο Ερηνάκη, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας Παν/μίων του Λονδίνου και της Οξφόρδης, και Διδάσκων Φιλοσοφίας, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), με τον οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για το πώς η φιλοσοφία και η τέχνη μπορούν να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε την κλιματική αλλαγή γύρω μας.

Η κα. Κατερίνα Σταμίδη, Μουσειοπαιδαγωγός, Ξεναγός, θα μας ξεναγήσει στην άγνωστη ιστορία του πιο γνωστού κήπου της Ελλάδας, ενώ ο κ. Γιώργος Δικαίος, Ερευνητής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), και Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), θα μας εισάγει στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 και ώρα 17:30-19:30 στον Εθνικό Κήπο (Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας 1, 105 57, Αθήνα).

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Κυριακή 29 Μαΐου.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας και αποτελεί επίσημη εκδήλωση εταίρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα είναι μια ετήσια ευκαιρία για συζήτηση της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής πολιτικής με φορείς χάραξης πολιτικής, κορυφαίους περιβαλλοντολόγους και ενδιαφερόμενους φορείς από την Ευρώπη και όχι μόνο. Η φετινή εβδομάδα εστιάζει στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία - τη στρατηγική βιώσιμης και μετασχηματιστικής ανάπτυξης της ΕΕ για μια Ευρώπη αποδοτική ως προς τους πόρους και κλιματικά ουδέτερη έως το 2050.

Για εγγραφές, πληροφορίες ή/και απορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κα. Τζίνα Αποστολάκη, στο τηλέφωνο: 210 7257110 ή στο e-mail: [email protected]

Διασκέδαση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Panik Concert by Xiaomi - 10 years celebration: Η επική συναυλία στο Mega το Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου, στις 22:00

Διασκέδαση / Panik Concert by Xiaomi - 10 years celebration: Η λαμπερή συναυλία στο Mega το Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου, στις 22:00

30 καλλιτέχνες και οι 60 μουσικοί της συμφωνικής ορχήστρας «The Foux Orkestar» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Ζαχαρίου, παρουσιάζουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες που έχει κυκλοφορήσει αυτά τα 10 χρόνια η no1 δισκογραφική εταιρεία.
THE LIFO TEAM
Panik Concert by Xiaomi - 10 years celebration: Η επική συναυλία για τα γενέθλια της no1 δισκογραφικής εταιρείας

Διασκέδαση / Panik Concert by Xiaomi - 10 years celebration: Η επική συναυλία για τα γενέθλια της No1 δισκογραφικής εταιρείας

Στη σκηνή ανέβηκαν 30 καλλιτέχνες από τη μεγάλη μουσική οικογένεια της Panik, οι οποίοι ερμήνευσαν μερικές από τις επιτυχίες τους σε πρωτότυπες ενορχηστρώσεις, συνοδευόμενοι από 60 μουσικούς της συμφωνικής ορχήστρας «The Foux Orkestar», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Ζαχαρίου. 
THE LIFO TEAM
Καλοκαίρι είναι Συναυλίες και Μουσική

Advertorial / CU Drive-In Concert: Οι Alcatrash σε ένα drive-in live στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Ο Πέτρος Πυλαρινός, ο Ανδρέας Βούλγαρης, ο Σταύρος Κωστής και ο Κωνσταντίνος Παπασπυρόπουλος με το νέο τους single «Είσαι ό,τι έχω» υπόσχονται ένα βράδυ γεμάτο τραγούδι, μουσική και πολλές εκπλήξεις.
THE LIFO TEAM