Την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου, το βραβευμένο εστιατόριο Σπονδή, σε συνεργασία με το Single Malt Scotch Whisky Cardhu και το γαστρονομικό website The Food & Leisure Guide, διοργάνωσαν ένα private dinner με τις δημιουργίες του σεφ Arnaud Bignon από το The Greenhouse του Λονδίνου.

 

Γνωστός για τη φιλοσοφία του που συνδυάζει την παραδοσιακή γαλλική εκπαίδευση με σύγχρονες τεχνικές, ο Arnaud Bignon πετυχαίνει την τέλεια αρμονία και ισορροπία σε όλα τα πιάτα του, παίζοντας συχνά με νέους συνδυασμούς και πρωτότυπα αρώματα σε πάντα κομψή και σύγχρονή παρουσίαση. Ο βραβευμένος σεφ, επιστρέφοντας στη Σπονδή, δημιούργησε μοναδικά πιάτα για τη βραδιά εμπνευσμένος από τα δύο νέα μέλη της οικογένειας του Cardhu. Τα Cardhu Amber Rock και Cardhu Gold Reserve προστέθηκαν πρόσφατα στην οικογένεια του Single Malt Scotch Whisky από το Speyside, η οποία αποτελείται επίσης από τα Cardhu 12 y.o., Cardhu 15 y.o. και Cardhu 18 y.o.

 

 

 

Οι απρόσμενοι συνδυασμοί γεύσεων που παρουσίασε ο διάσημος σεφ έδωσαν μία νέα οπτική στα χαρακτηριστικά του Cardhu Amber Rock, του διπλά ωριμασμένου σε καπνισμένα βαρέλια αμερικάνικης δρυός single malt, με τις πλούσιες νότες βανίλιας και μπαχαρικών. Παράλληλα έδεσαν αρμονικά με τον ισορροπημένο χαρακτήρα του Cardhu Gold Reserve που διαθέτει ακόμα πιο ζεστές, γλυκές και φρουτώδεις νότες στη γεύση του.


Τη βραδιά συνόδευσαν πρωτότυπα cocktail από τον Θάνο Προυνάρους, Spirits & Bar Consultant του ομίλου Τραστέλη, και τον Τέλη Παπαδόπουλο, mixologist διεθνούς αναγνώρισης και νικητή του παγκόσμιου διαγωνισμού World Class Bartender of the Year το 2009.

 

Τέλης Παπαδόπουλος, Arnaud Bignon, Θάνος Προυνάρους
Τέλης Παπαδόπουλος, Arnaud Bignon, Θάνος Προυνάρους

 

 

 

 

Το μενού της βραδιάς:

 

Χτένια

Αγγούρι / Άνηθο / Σπαράγγια της Θάλασσας

Cumming's Red Flag: Cardhu Gold Reserve / Τομάτα / Σόγια / Wasabi / Yuzu / Σουσάμι / Nori

 

Φουά Γκρα

Καλαμπόκι / Satay / Παλαιωμένο Βαλσαμικό

Cardhu Gold Reserve

 

Χριστόψαρο

Παντζάρια / Vadouvan / Κόκκινο Κρασί

The Water's fine: Cardhu Gold Reserve / Ginger / Wild mountain tea

 

Ζαρκάδι

Πιπέρι Τασμανίας / Κάστανο/

Λαχανάκια Βρυξελλών / Ιβίσκος

Eternal Sunshine: Cardhu Amber Rock / Antica Formula / Bitters / Salt Pastis

 

Πραλίνα

Λεμόνι / Σοκολάτα Manjari / Λάιμ Αυστραλίας

Cardhu Amber Rock