Nikkei κουζίνα από τον Θάνο Στασινό στo Gastronomy Wednesday του Island

Οι αφιερωμένες στην γαστρονομία Τετάρτες επιστρέφουν στο Island με πρώτο καλεσμένο τον σεφ του ολοκαίνουργιου «Huracan».

The LiFO team, 2.6.2020 | 17:05

Το Island επανεκκινεί τον επιτυχημένο θεσμό των Gastronomy Wednesdays την Τετάρτη 10 Ιουνίου με πρώτο καλεσμένο τον Θάνο Στασινό, ειδικό στην Nikkei κουζίνα.

 

Ο Στασινός, σεφ του ολοκαίνουργιου εστιατορίου «Huracan» έχει δουλέψει μεταξύ άλλων σε Ισπανία, Γαλλία και Περού, ενώ θεωρείται και όχι άδικα ένας από τους πρωτοπόρους της κουζίνας Nikkei στην Ελλάδα. Όχι τυχαία, μιας και στην συγκεκριμένη κουζίνα μυήθηκε από τον διάσημο Περουβιανό σεφ Mario Pérez Sanchez.

 

Μάλιστα, για να εντρυφήσει ακόμα πιο βαθιά στην συγκεκριμένη μαγειρική σχολή, πέρασε και μερικές εβδομάδες μαζί με ιθαγενείς κοινότητες στον Αμαζόνιο.

 

Ο Θάνος Στασινός σερβίρει εδώ και μερικές ημέρες μερικά από τα πιο νόστιμα και αντιπροσωπευτικά πιάτα της Iαπωνοπερουβιανής σχολής, στο νέο και πολλά υποσχόμενο εστιατόριο «Huracan» της Γλυφάδας.

 

Τις δημιουργίες του Θάνου Στασινού θα συνοδεύει μουσικά ο Dj  Γιάννης Μητσοκάπας.

 

Nikkei κουζίνα από τον Θάνο Στασινό στo Gastronomy Wednesday του Island
Ο Θάνος Στασινός μυήθηκε από τον διάσημο Περουβιανό σεφ Mario Pérez Sanchez στη Nikkei κουζίνα.

 

Μενού

Πρώτα πιάτα

Ceviche λαβράκι / Πιπεριές amarillo / Καλαμπόκι choclo / Leche de Tigre

Craggy Range Sauvignon Blanc Martinborough

 

Tartare τόνου / Κορεάτικο kimchi / Μανιτάρια king oyster / Πάστα yuzukoshō

Weingut Dönnhoff Riesling Trocken

 

Περουβιανές causas κοτόπουλο / Τρούφα / Κρητική γραβιέρα

Château De Saint Cosme Côtes du Rhône Les Deux Albion

 

Ιαπωνικές gyozas / Χοιρινό iberico / Ζωμός dashi / Σύγκλινο Μάνης

Κτήμα Καρανίκα Brut Rosé 

 

Κυρίως Πιάτο

Στήθος πάπιας / Σάλτσα miso / Τρούφα

Albert Bichot Bourgogne Vieilles Vignes de Pinot Noir, Burgundy

 

Γλυκό

Namelaka γλυκάνισου

Κτήμα Παπαργυρίου Όψιμος Τρύγος

 

Gastronomy Wednesdays

Ιsland, 27ο χλμ Αθηνών – Σουνίου, Βάρκιζα

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020, στις 20:30

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Κρατήσεις: +30 210 96 53 563 – 564.

Οδηγός Γεύσης