Georgios Galifianakis: αυθεντικές, elegant δημιουργίες ζαχαροπλαστικής

Φτάνεις στην Αγία Παρασκευή για γλυκό και αξίζει τον κόπο

LIFOTEAM 3.12.2019 | 16:26

Τα γλυκά είτε τα λατρεύεις είτε όχι. Σε αυτήν τη σχέση δεν υπάρχουν ημίμετρα και γκρίζες ζώνες. Προσωπικά, ανήκω σίγουρα στην πρώτη κατηγορία, και μάλιστα απενοχοποιημένα, γιατί αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να απολαύσεις ένα καλό γλυκό. Κι όταν λέμε καλό, εννοούμε γεύσεις που πραγματικά σε εντυπωσιάζουν γιατί βασίζονται σε ποιοτικά υλικά και τεχνικές που ξεπερνούν τη διεκπεραίωση της συνταγής.


Αυτά αρκούν ως εισαγωγή για την επίσκεψη στο Georgios Galifianakis. Tο θρυλικό ζαχαροπλαστείο στο Πόρτο Ράφτη, που σίγουρα έχεις επισκεφτεί, με τα περίφημα σιροπιαστά και τα μοναδικά παγωτά που σε έχουν κάνει να παραμιλάς, βρίσκεται πλέον και στην Αγία Παρασκευή, μεταφέροντας σε έναν χώρο μοναδικής αισθητικής όλο το πάθος και την αγάπη για τη ζαχαροπλαστική.


Καθώς μπαίνεις, ο ψαγμένος σχεδιασμός και ο φωτισμός δίνουν την πρέπουσα σημασία σε κάθε γλυκό της βιτρίνας και μάλιστα με ένα styling τόσο απλό και προσεκτικό, που σου γεννά την εικόνα του ζαχαροπλάστη ο οποίος έχει ασχοληθεί με καθένα κομμάτι ξεχωριστά, δείχνοντάς του προσωπική φροντίδα. Άλλωστε, αυτή η εικόνα είναι που κάνει το Georgios Galifianakis να ξεχωρίζει και μάλλον αυτό εννοεί ο Μηνάς Γ. Γαλυφιανάκης, που ως δεύτερη γενιά βρίσκεται πίσω από το όλο πρότζεκτ, όταν λέει: «Δεν κάνουμε ζαχαροπλαστική ως επιχείρηση. Είμαστε μέσα σε αυτό. Σε κάθε συνταγή».

 

Georgios Galifianakis: αυθεντικές, elegant δημιουργίες ζαχαροπλαστικής
O Μηνάς Γ. Γαλυφιανάκης, ως δεύτερη γενιά βρίσκεται πίσω από το όλο πρότζεκτ.
Georgios Galifianakis: αυθεντικές, elegant δημιουργίες ζαχαροπλαστικής
Crème brûlée.


Η στιγμή της δοκιμής σού επιβεβαιώνει αυτό που είχες ακούσει ή γνώριζες ήδη. Ό,τι κι αν γευτείς, είναι μοναδικό στ' αλήθεια, όχι μεταφορικά. Το μιλφέιγ με τη χειροποίητη σφολιάτα και την αφράτη κρεμ πατισερί, που δημιουργείται τη στιγμή που θα το παραγγείλεις, η crème brûlée, που ψήνεται αργά, «με τον γαλλικό τρόπο», όπως εξηγεί ο Μηνάς, και «καίγεται» επί τόπου, αλλά και το τιραμισού με την αυθεντική ιταλική συνταγή δεν σου θυμίζουν τίποτε απ' όσα έχεις δοκιμάσει. Αντιθέτως, δημιουργούν μια νέα γευστική μνήμη που καταγράφεται και σε ακολουθεί πια σαν οδηγός ποιότητας. Γιατί, φυσικά, πίσω απ' όλα αυτά βρίσκεται η ποιότητα, όχι μόνο στα υλικά αλλά και στον τρόπο διαχείρισής τους, ώστε το αποτέλεσμα να είναι αγνό και ουσιαστικό.


Ψυχή, πάθος και γνώση συνδυάζονται στα μικρά έργα τέχνης του Georgios Galifianakis που ήρθε στην Αγία Παρασκευή για να φέρει στην καθημερινότητά μας αυθεντικές, elegant δημιουργίες υψηλής ποιότητας.

 

Georgios Galifianakis: αυθεντικές, elegant δημιουργίες ζαχαροπλαστικής
Mοναδικά παγωτά που σε κάνουν να παραμιλάς. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Georgios Galifianakis: αυθεντικές, elegant δημιουργίες ζαχαροπλαστικής
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Georgios Galifianakis, Αγία Παρασκευή: Λεωφ. Μεσογείων 398 & Αιγαίου Πελάγους, 210 6008669. Πόρτο Ράφτη: Λεωφ. Αυλακίου, 22990 76692, www.georgios-galifianakis.gr

 

 

 

Οδηγός Γεύσης