Ο τελευταίος έρωτας της Εντίθ Πιάφ

Το νέο βιβλίο της Christine Laume.

LIFOTEAM 9.5.2014 | 14:26

 

Ο τελευταίος έρωτας της Εντίθ Πιάφ

 

Ήμουν είκοσι ετών όταν ο Τεό, ο αδελφός μου, με ρώτησε κάποια μέρα, καθώς βρισκόμασταν στο πίσω δωμάτιο του οικογενειακού κομμωτηρίου:

 

«Βλέπεις αυτό το τηλέφωνο, Κρίστι; Στις έξι, δηλαδή σε λίγα λεπτά, θα χτυπήσει. Και ξέρεις ποιος θα είναι στην άλλη άκρη της γραμμής;»

Περίμενα τη συνέχεια, καθώς ο Τεό με κοιτούσε επίμονα.

«Η Εντίθ Πιάφ».

 

O Theo Sarapo (Θεοφάνης Λαμπούκας) ήταν ο τρίτος και τελευταίος άντρας της. Ο Théo Sarapo ήταν 26 ετών όταν παντρεύτηκε την Edith Piaf που ήταν είκοσι χρόνια μεγαλυτερή του.

 

Χιλιάδες Παριζιάνοι μαζεύτηκαν έξω από την ορθόδοξη εκκλησία το 1962 όπου τελέστηκε ο γάμος του ζεύγους και καλύφθηκε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά από όλα τα μέσα της Γαλλίας ως το γεγονός της χρονιάς. Ο γάμος τους κράτησε ένα χρόνο  αφού στις 10 Οκτωβρίου του 1963 η Εντίθ Πιάφ έφυγε σε ηλικία μόλις 47 ετών.

 

 

Η Christie Laume (Χριστίνα Λαμπούκα) αδελφή του Θεοφάνη Λαμπούκα γεννήθηκε στο Παρίσι στις 4 Φεβρουαρίου του 1942 από ελληνική οικογένεια. Το όνομα Chrsitie Laume της το έδωσε η Εντίθ Πιάφ κατά την 18μήνη συγκατοίκηση του ζευγαριού όπου η Πιάφ μύησε τη Χριστίνα Λαμπούκα στο χώρο της μουσικής και βοήθησε στη μετέπειτα καριέρα της ως τραγουδίστρια στη γαλλική pop σκηνή. Το 1969 σε ένα ταξίδι της στην Ελλάδα γνώρισε τον σύζυγό της Αμερικανό στην καταγωγή, παντρεύτηκαν στην Αθήνα και  παράτησε το τραγούδι για να κατοικήσει στην Αμερική και να δημιουργήσει οικογένεια.

 

Το βιογραφικό – και αυτοβιογραφικό – βιβλίο της Christie Laume ''Ο τελευταίος έρωτας της Εντίθ Πιάφ'' αφηγείται την 18μηνη ιστορία αγάπης μεταξύ του αδελφού της, και της θρυλικής τραγουδίστριας Εντίθ Πιαφ. Ο Λαμπούκας ήταν κομμωτής αλλά και τραγουδιστής και είναι κυρίως γνωστός από το καλλιτεχνικό του όνομα Theo Sarapo. Έγινε σε ηλικία 26 ετών ο σύζυγος της 46χρονης τότε Πιάφ. Η Πιάφ μάλιστα τον ''βάφτισε'' Sarapo από το ελληνικό ''σ' αγαπώ''. Το ζευγάρι ήταν μαζί για ενάμιση χρόνο, μέχρι το θάνατο της Πιάφ. Ο Sarapo, ο οποίος είχε κάνει ντουέτο με την Πιάφ και την ακολουθούσε στις περιοδείες της, συνέχισε την καριέρα του ως τραγουδιστής αλλά και ως ηθοποιός. Η Laume διηγείται αυτή την ιδιαίτερη σχέση όπως την βίωσε η ίδια ζώντας στο σπίτι του ζευγαριού κατά τη διάρκεια του γάμου τους.

 

Εκδόσεις Χίλων
https://www.facebook.com/ekdoseis.chilon?fref=ts

www.chilon.gr