Η ταινία «Black Panther» εξελίσσεται στο φαινόμενο της χρονιάς καθώς ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο δολάρια στους κινηματογράφους παγκοσμίως και συνεχίζει τη σαρωτική της πορεία στις αίθουσες.

 

Είναι η πέμπτη ταινία που βασίζεται στο Marvel Universe της Disney που πετυχαίνει ένα τέτοιο ρεκόρ.

 

Ο αναλυτής του box office, Jeff Bock, δήλωσε στους New York Times ότι το φιλμ είναι σημαντικό για ακόμη ένα λόγο και αποτελεί ορόσημο. «Είναι σαν ένα τείχος που καταρρέει. Από την άποψη του Black Panther, κανένα στούντιο δεν θα μπορεί να πει πάλι:"Ω, οι μαύρες ταινίες δεν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, το ενδιαφέρον θα είναι ελάχιστο".».

 

Με βάση την εκτίμηση της Disney για τις πωλήσεις εισιτηρίων, η ταινία έσπασε το φράγμα του 1 δισ. την 26η ημέρα της κυκλοφορίας της.

 

Η βάση της IMDB αναφέρει ότι μόλις 32 ταινίες σημείωσαν ένα δισεκατομμύριο στο  box office. Ανάμεσά σε αυτές είναι το James Bond Skyfall, το Beauty and the Beast, το The Dark Knight και το Frozen.

 

Ο σκηνοθέτης Ryan Coogler έχει γράψει μια επιστολή ευχαριστώντας τους φανς για την υποστήριξή τους:

«Παλεύω να βρω τις λέξεις για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου αυτή τη στιγμή. Ποτέ, ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια δεν φανταζόμασταν ότι θα είστε τόσο δυνατοί. Σας ευχαριστούμε που δώσατε στην ομάδα της ταινίας μας το μεγαλύτερο δώρο: την ευκαιρία να μοιραστείτε αυτή την ταινία, για την οποία δώσαμε τις καρδιές και τις ψυχές μας».