Το Cirque du Soleil πωλείται

Το Cirque du Soleil πωλείται Facebook Twitter
0

Ο Guy Laliberté, ο άνθρωπος που πήρε το  Cirque du Soleil από το χείλος της χρεοκοπίας το 1984, και κατάφερε να βρει έναν διαφορετικό δρόμο στη μαζική ψυχαγωγία εξέφρασε πλέον την επιθυμία να πουλήσει την πλειοψηφία των μετοχών του. Η είδηση, σύμφωνα με δημοσιεύματα ΜΜΕ του Κεμπέκ, όπου είναι η έδρα του Cirque du Soleil, έχει προκαλέσει μια πραγματική πολιτική επανάσταση, σύμφωνα με το The Globe and Mail.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα και αναδημοσιεύει η El Pais, ο Laliberté θέλει να κρατήσει μόνο το 10% της εταιρείας. Χαρακτηριστικό της αναστάτωσης που έχει δημιουργήσει η είδηση είναι ότι πολιτικά κόμματα του Κεμπέκ ζητούν από την κυβέρνηση η περιουσία του Cirque du Soleil να μείνει στη χώρα. «Το Κεμπέκ δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να χάσει μια τέτοια αξία και ένα τόσο αναγνωρισμένο εμπορικό σήμα με μια τέτοια εταιρεία", δήλωσε ο François Legault, ηγέτης του κόμματος CAQ, καθώς αν κάποιος από το εξωτερικό αγοράσει το τσίρκο τότε οι πιθανότητες να μείνει η έδρα του στο Κεμπέκ είναι λιγοστές. Πάντως ο υπουργός Οικονομίας της γαλλόφωνης περιοχής δήλωσε ότι δεν είναι εύκολο να βρεί κάποιον επενδυτή από το Κεμπέκ.

Το Cirque du Soleil απασχολεί άμεσα ή έμμεσα 1.400 άτομα.

Εκπρόσωπος του  έχει δηλώσει ότι επιδιώκει «στρατηγικό σύμμαχο» και ότι ο Laliberté αναλύει όλες τις επιλογές. Το  τσίρκο, που εκτελεί επιδείξεις σε όλο τον κόσμο είχε το 2013 έσοδα της τάξης των 700 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Guy Laliberté είναι Νούμερο  21 στην λίστα του Forbes των δισεκατομμυριούχων στον Καναδά, με περιουσία 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ