Πόσο προβληματικός είναι εν τέλει ο τελευταίος κύκλος του Game of Thrones; Τι βαθμολογία τού δίνουν οι φαν.

Πόσο προβληματικός είναι εν τέλει ο τελευταίος κύκλος του Game of Thrones; Τι βαθμολογία τού δίνουν οι φαν. Facebook Twitter
Μέση τιμή βαθμολογίας για κάθε επεισόδιο του "Game of Thrones" από τους χρήστες του IMDb
3

Ένα επεισόδιο απομένει αλλά πολλοί οπαδοί της σειράς έχουν ήδη καταλήξει στην απόφασή τους για τον τελικό κύκλο: Δεν τους αρέσει. Ο παραπάνω πίνακας στο άρθρο των New York Times με τίτλο "Is the Last Season of 'Game of Thrones' Bad? We Charted Fans' Ratings", απεικονίζει μια ατελή αλλά ενδεικτική μέτρηση της επιτυχίας μιας σειράς βασισμένη στην αξιολόγηση των χρηστών του IMDb (internet movie database). Στον πίνακα, όπως και στους παρακάτω, απεικονίζεται ο μέσος όρος με άριστα το 10.

Το "Game of Thrones" έχει πάρει τις περισσότερες αξιολογήσεις από οποιαδήποτε άλλη σειρά (πάνω από 2,7 εκατομμύρια μέχρι στιγμής στους οκτώ κύκλους του) στο IMDb αλλά στον τρέχοντα, τελευταίο κύκλο του, η πτώση στη βαθμολογία είναι αισθητή, ειδικά στα δύο επεισόδια πριν το τελευταίο, τα οποία σημειώνουν δραματική πτώση, ειδικά αν συγκριθούν με «επικά» επεισόδια προηγούμενων κύκλων όπως το "The Rains of Castamere" (γνωστό και ως αυτό με τον Κόκκινο Γάμο), το "Hardhome" ή το "Battle of the Bastards".

Πόσο προβληματικός είναι εν τέλει ο τελευταίος κύκλος του Game of Thrones; Τι βαθμολογία τού δίνουν οι φαν. Facebook Twitter
Game of Thrones, κύκλος 6, επεισόδιο 9: “Battle of the Bastards”. Φωτ.: HBO

Βεβαίως, οι χρήστες που βαθμολογούν επεισόδια σειρών στο ΙΜDb δεν αποτελούν απολύτως αντιπροσωπευτικό – ούτε «τυχαίο» δημοσκοπικά - δείγμα του αμερικανικού τηλεοπτικού κοινού αλλά ούτε και των οπαδών του Game of Thrones εν γένει. Επίσης είναι πιο πιθανό να σπεύσει να βαθμολογήσει κάποιος έντονα δυσαρεστημένος χρήστης παρά κάποιος που είχε θετική ή ενθουσιώδη άποψη για κάποιο επεισόδιο.

Το "Game of Thrones" έχει πάρει τις περισσότερες αξιολογήσεις από οποιαδήποτε άλλη σειρά (πάνω από 2,7 εκατομμύρια μέχρι στιγμής στους οκτώ κύκλους του) στο IMDb αλλά στον τρέχοντα, τελευταίο κύκλο του, η πτώση στη βαθμολογία είναι αισθητή, ειδικά στα δύο επεισόδια πριν το τελευταίο, τα οποία σημειώνουν δραματική πτώση

Η εικόνα όμως που προκύπτει στον πίνακα μοιάζει να συμπίπτει με την άποψη της «επίσημων» κριτικών στα διάφορα μέσα, οι οποίοι είχαν υπάρξει σαφώς πιο θετικοί στα σχόλια τους για τους προηγούμενους κύκλους. Κάποιοι από τους πιο φανατικούς οπαδούς της σειράς μάλιστα ξεκίνησαν διαμαρτυρία με αίτημα να γυριστεί από την αρχή ο τελευταίος κύκλος και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές οι υπογραφές έχουν ξεπεράσει τις 700.000.

Δημοφιλείς σειρές με σημαντική πτώση βαθμολογίας του IMDb για τον τελευταίο κύκλο τους

Πόσο προβληματικός είναι εν τέλει ο τελευταίος κύκλος του Game of Thrones; Τι βαθμολογία τού δίνουν οι φαν. Facebook Twitter

Το "Dexter" σημείωσε μια συντριπτική πτώση στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς μετά από μια σειρά εντελώς απίθανων ανατροπών σε μια μάταια αναζήτηση κάποιου είδους χάπι έντ για τον κατά συρροή δολοφόνο κατά συρροή δολοφόνων πρωταγωνιστή του. Σε άλλες σειρές πάντως με πολυαναμενομένο και πολυσυζητημένο φινάλε, οι αξιολογήσεις κινήθηκαν σε μέτρια ως ικανοποιητικά επίπεδα. Το τέλος του "Lost", το οποίο άφησε πιο πολλά ερωτήματα παρά απαντήσεις, είχε σκορ 8.3, ενώ το φινάλε των "Sopranos" που τελειώνει ξαφνικά με μαύρη την οθόνη, είχε αντίστοιχα υψηλό σκορ (9.1) με όλα σχεδόν τα προηγούμενα επεισόδια της σειράς.

Πόσο προβληματικός είναι εν τέλει ο τελευταίος κύκλος του Game of Thrones; Τι βαθμολογία τού δίνουν οι φαν. Facebook Twitter

Δημοφιλείς σειρές με ενισχυμένη την βαθμολογία του IMDb για τον τελευταίο κύκλο τους

Πόσο προβληματικός είναι εν τέλει ο τελευταίος κύκλος του Game of Thrones; Τι βαθμολογία τού δίνουν οι φαν. Facebook Twitter

Σχετικά με τις κωμικές σειρές οι οποίες σχεδόν πάντα ολοκληρώνονται με υψηλές βαθμολογίες από το κοινό, θα πρέπει να σημειωθεί ότι - αντίθετα από τις δραματικές – οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις από το φινάλε είναι σίγουρα χαμηλότερες.

Πόσο προβληματικός είναι εν τέλει ο τελευταίος κύκλος του Game of Thrones; Τι βαθμολογία τού δίνουν οι φαν. Facebook Twitter

Κάποιες επιφανείς δραματικές σειρές πάντως κατάφεραν να βρουν ένα όσο το δυνατόν ιδανικό φινάλε, όπως φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα. Αποκορύφωμα βεβαίως αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο του "Breaking Bad" (το «ιερό δισκοπότηρο» των φινάλε σειρών) με μέσο όρο στους χρήστες του IMDb, 9.9. Όπως είχε παραδεχτεί πρόσφατα και ο Don Weiss, εκ των παραγωγών του Game of Thrones, αυτό είναι το άπιαστο όνειρο για κάθε σειρά: «Ελπίζω ιδανικά σε ένα φινάλε τύπου Breaking Bad όπου η μοναδική διχογνωμία θα είναι: να του βάλω Α ή A+;».

Με στοιχεία από τους New York Times

Οθόνες
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Dragon’s Den: Ήταν 5 πλούσιοι και τους έδειξαν λίγο ελληνικό επιχειρείν

Τηλεόραση / Dragon’s Den: Ήταν 5 πλούσιοι και τους έδειξαν λίγο ελληνικό επιχειρείν

Τη νύχτα που μια σχετικά καλοπροαίρετη εκδοχή του καπιταλισμού συναντήθηκε για λίγο με ό,τι συναλλασσόμαστε κάθε μέρα: κάποιους εργατικούς και ταλαντούχους, κάποιους αμετανόητους αεριτζήδες και κάποιους που γιατί δεν τους κάνουμε διευθυντές εδώ και τώρα. Όλα αυτά στο νέο reality επιχειρηματικότητας του ΑΝΤ1.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
«Ο Αγγελόπουλος δεν έκανε έκπτωση στη δουλειά του»

Ανδρέας Σινάνος / «Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος διαρκεί και θα διαρκέσει»

Με αφορμή την επέτειο θανάτου του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη μάς μιλάει ο σταθερός του συνεργάτης και κορυφαίος διευθυντής φωτογραφίας με διεθνή καριέρα και μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Ανδρέας Σινάνος.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η δύναμη των εικόνων της Μάρτα Μέσαρος σε ένα αφιέρωμα στην Ταινιοθήκη

Οθόνες / Η δύναμη των εικόνων της Μάρτα Μέσαρος σε ένα αφιέρωμα στην Ταινιοθήκη

Μια αναδρομή στη ζωή και το έργο της σπουδαίας δημιουργού με αφορμή το αφιέρωμα «Μάρτα Μέσαρος: Η γυναίκα στο επίκεντρο της Ιστορίας» που θα παρουσιαστεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Πόσο Netflix μπορεί να απορροφήσει ο πλανήτης; Η ‘ισχυρή κυρία’ της πλατφόρμας απαντά

Οθόνες / Πόσο Netflix μπορεί να απορροφήσει ο πλανήτης; Η «ισχυρή κυρία» της πλατφόρμας απαντά

Η Bela Bajaria, υπεύθυνη περιεχομένου τόσο για τις αγγλόφωνες όσο και για τις διεθνείς παραγωγές του Netflix, δηλώνει στο New Yorker ότι η επιτυχία έχει να κάνει με το «να αναγνωρίζεις ότι οι άνθρωποι θέλουν όλο και πιο πολλά».
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Ειδα οτι η μαχη των μπασταρδων χαιρει μακραν καλητερης εκτιμησης της τελευταιας σεζον. Εγω θα συγκρινω το επεισοδιο της μαχης των μπασταρδων (μονη σειρα pike με tower shield μπροστα για να μην βλεπουν κι απο πανω και δωστου "ααα δεν εχουν σωτηρια", θα τρεμουν τα κοκκαλα των μακεδονων, ακους εκει μονη σειρα χωρις ορατοτητα και αποσταση καθε δορι μια πορτα πλατος....) με αυτη με τον night king, η μαχη με τους Undead είναι μακραν μα μακραν καλητερο επεισοδιο, και το θεωρω σαχλο, απο οτι αυτη με των μπασταρδων, περαν του οτι ο κακος μπασταρδος της μαχης ηταν υπεροχα δωμημενος ολα τα αλλα είναι....απαραδεκτα χαλια. Το Hardhom και ο κοκκινος γαμος ηταν τα καλητερα ολων.
ειμαι ενας απο τους πολλους που απογοητευτηκαν στα τελευταια επεισοδια. Ενω η μουσικη ειναι τελεια, σκηνοθετικα και οπτικα μοιαζουν εξαιρετικα (με εξαιρεση αυτο που δεν φαινοταν τιποτα), οι διαλογοι ειναι κακοι, ενω οι χαρακτηρες συμπεριφερονται παραλογα και αντιθετα με τις μεχρι τωρα επιλογες τους. Κριμα, γιατι θα μπορουσε να ειναι οροσημο για το πως ολοκληρωνεται μια τοσο εμβληματικη σειρα.
Έγραψες σε 5 γραμμές αυτο που ακριβώς νιώθω, 8 χρόνια εντελώς χαμένα ή πως να καταστρέψεις το legacy της μεγαλύτερης ever σειρας για να τελειώνεις ώστε να τρέξεις να αρπάξεις τα λεφτά κ τη δόξα της Disney?Star Wars

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ