Μετά το "Angry Birds" θα δούμε κι άλλα mobile apps να γίνονται ταινίες

Μετά το "Angry Birds" θα δούμε κι άλλα mobile apps να γίνονται ταινίες Facebook Twitter
Είναι η πρώτη φορά, που ένα παιχνίδι για κινητά μεταφέρεται στον κινηματογράφο, γεγονός, που άνοιξε την όρεξη στους χολιγουντιανούς παραγωγούς.
0

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες το «The Angry Birds Movie». Είναι η πρώτη φορά, που ένα παιχνίδι για κινητά μεταφέρεται στον κινηματογράφο, γεγονός, που άνοιξε την όρεξη στους χολιγουντιανούς παραγωγούς. Έτσι βρίσκονται ήδη στο στάδιο της προ-παραγωγής ούτε μία, ούτε δύο, αλλά πέντε ταινίες που βασίζονται σε δημοφιλή παιχνίδια και εφαρμογές για κινητά, οι οποίες αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις αίθουσες μέσα στην επόμενη διετία. Σας παρουσιάζουμε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα τις πρώτες πληροφορίες για καθεμία από αυτές.

«Farmville»: Συναρπαστικό πολιτικό έπος, όπου σωματείο αγροτών κλείνει την εθνική οδό, επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση μείωσε το ποσοστό επιδοτήσεων για καλλιέργεια γλυκοπατάτας, και ένας νεόκοπος καλλιεργητής έχει μία ώρα και δεκατέσσερα λεπτά για να γυρίσει από τα Τέμπη στο αγρόκτημα και να μαζέψει τις φράουλες, πριν μαραθούν, μόνο που τα ΜΑΤ έσκισαν τα λάστιχα του τρακτέρ του και τα γέμισαν με ζάχαρη.

«Candy Crash»: Ένας ζαχαροπλάστης πασχίζει να ανακαλύψει, γιατί όλοι οι πελάτες του είναι ψυχαναγκαστικοί και αγοράζουν τις καραμέλες του σε τριάδες, τετράδες και πεντάδες. Υπερβατικός φιλμικός εφιάλτης με δάνεια από το σινεμά του Ντέιβιντ Λιντς και του Αλεχάντρο Γιοντορόφσκι.

«Shazam»: Η αγωνία χτυπά κόκκινο σε αυτό το καθηλωτικό θρίλερ, όπου μια εφαρμογή προσπαθεί να αναγνωρίσει το τραγούδι που παίζεται από τα ηχεία, αλλά ο κόσμος στο μαγαζί είναι θορυβώδης, ενώ στο διπλανό μεζεδοπωλείο έχει συγκέντρωση ένας σύλλογος Ευρυτάνων.

«Instagram»: Ελάχιστες πληροφορίες έχουν διαρρεύσει για αυτό το φιλόδοξο, πολυδάπανο project, με την υπόθεση να κρατείται σαν επτασφράγιστο μυστικό. Σύμφωνα με τις φήμες από τις δοκιμαστικές προβολές πάντως, η ταινία έχει καλή φωτογραφία.

«Ιnternet Explorer»: Συγκινητικό δράμα, που λειτουργεί και ως φιλμικό δοκίμιο πάνω στην αποξένωση, την μοναξιά, την εγκατάλειψη, την απουσία του άλλου. Όπως θα έλεγε και ο Όρσον Ουέλς, θα έκανε και μια πέτρα να κλάψει.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι Έλληνες δεν αγαπούν τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας;

Οθόνες / Γιατί οι Έλληνες δεν αγαπούν τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας;

Το ελληνικό κοινό, πέρα από μια μικρή σχετικά κοινότητα ορκισμένων φαν, ποτέ δεν τιμούσε ιδιαίτερα το είδος στις αίθουσες, σίγουρα όχι όπως το αμερικανικό. Ο Δημήτρης Κολιοδήμος και ο Αβραάμ Κάουα εξηγούν τους λόγους της περιορισμένης προσέλευσης.  
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
O Χριστός του Παζολίνι, μαρξιστής, σκακιστής και ακτιβιστής

Οθόνες / O Χριστός του Παζολίνι, μαρξιστής, σκακιστής και ακτιβιστής

Η ιστορία του ισπανού ερασιτέχνη ηθοποιού Ενρίκε Ιραζόκουι που στα 20 του ο Πιερ Πάολο Παζολίνι του εμπιστεύθηκε τον ρόλο του Θεανθρώπου, παρά το ότι βρισκόταν μακριά από τα ξανθογάλανα πρότυπα του δυτικού κινηματογράφου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΪ́ΤΗΣ
Και ξαφνικά, δυο ταινίες για τον… Πούτιν

The Review / Και ξαφνικά, δυο ταινίες για τον… Πούτιν

Η Βένα Γεωργακοπούλου και η Κατερίνα Οικονομάκου συζητούν για δύο ταινίες με τον Πούτιν στο επίκεντρο: συμφωνούν για την πρώτη, διαφωνούν για τη δεύτερη. Το μόνο βέβαιο; Η Ρωσία παραμένει μια τεράστια φυλακή που θα συνεχίσει να δίνει έμπνευση για περισσότερες ιστορίες.
ΒΕΝΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Εύη Καλογηροπούλου: «Ξενίζει όταν μια γυναίκα κάνει ταινίες δράσης»

Οθόνες / Εύη Καλογηροπούλου: «Ξενίζει όταν μια γυναίκα κάνει ταινίες δράσης»

Στην «Gorgonà» της Εύης Καλογηροπούλου δύο γυναίκες επαναστατούν και αγωνίζονται για την ελευθερία και την ταυτότητά τους, μετατρέποντας εαυτόν σε σύμβολα αντίστασης και μεταμόρφωσης.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ερρίκος Λίτσης: «Τρώμε ποπκόρν και βλέπουμε να ρίχνουν πυραύλους»

Οθόνες / Ερρίκος Λίτσης: «Τρώμε ποπκόρν και βλέπουμε να ρίχνουν πυραύλους»

Ο Ερρίκος Λίτσης πρωταγωνιστεί στην «Τελευταία κλήση», ένα αστυνομικό θρίλερ βασισμένο στην υπόθεση του Σορίν Ματέι, τη συγκλονιστική ιστορία ομηρίας με τραγική κατάληξη. Ο αγαπημένος ηθοποιός μιλά για την ταινία αλλά και τους καιρούς που ζούμε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Πλαστικό και υπογονιμότητα: Το ντοκιμαντέρ The Plastic Detox στο Netflix μας καλεί να αποτοξινωθούμε άμεσα

Οθόνες / Αν θες να κάνεις παιδί, κόψε τα πλαστικά

Στο ντοκιμαντέρ The Plastic Detox στο Netflix, μια Αμερικανίδα επιδημιολόγος συναντά ζευγάρια που αγωνίζονται να κάνουν παιδί και τους ζητά να περιορίσουν δραστικά την έκθεση τους στα πλαστικά. Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά.
THE LIFO TEAM
Οι πιο χοτ σειρές που έρχονται αυτή την άνοιξη

Οθόνες / Οι πιο χοτ σειρές που έρχονται αυτή την άνοιξη

Οι πρεμιέρες στη μικρή οθόνη φέρνουν μαζί τους μεγάλα ονόματα και ακόμη μεγαλύτερο hype: από την τρίτη σεζόν του «Euphoria​​​​​​​» με τη Ζεντέγια και τον Τζέικομπ Ελόρντι μέχρι το «Margo’s Got Money Troubles​​​​​​​» με τις Νικόλ Κίντμαν και Μισέλ Φάιφερ.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Oscars 2026: Μπηχτή στην αλαζονεία, τιμή σε έναν σπουδαίο δημιουργό

Οθόνες / Oscars 2026: Μπηχτή στην αλαζονεία, τιμή σε έναν σπουδαίο δημιουργό

Φέτος, το Χόλιγουντ υπερασπίστηκε το μεγάλο σινεμά του Πολ Τόμας Άντερσον που αγαπά εξίσου τους χαρακτήρες και την πλοκή, τα genres και την κουλτούρα της αίθουσας, τη σάτιρα και το horror χωρίς αγκυλώσεις, τη συγκίνηση και το θέαμα χωρίς ενοχές.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ναταλία Γερμανού: «Εγώ έτσι είμαι, τα λέω τσεκουράτα»

Οι Αθηναίοι / Ναταλία Γερμανού: «Εγώ έτσι είμαι, τα λέω τσεκουράτα»

Έγινε δημοσιογράφος επειδή της το πρότεινε ο πατέρας της. Περιοδικά, ραδιόφωνο, τηλεόραση, πέρασε από όλα όπως πέρασε και από το ελληνικό τραγούδι. Δεν πιστεύει στην αυτοαναφορική τηλεόραση ούτε στις «πεσιματικές» συνεντεύξεις. Η Ναταλία Γερμανού αφηγείται τη ζωή της στη LiFO.
M. HULOT
«Ποιος θέλει να δει μια ταινία για έναν κόσμο που φλέγεται;»

Pulp Fiction / «Ποιος θέλει να δει μια ταινία για έναν κόσμο που φλέγεται;»

Η ταινία του Πολ Τόμας Άντερσον «Μια μάχη μετά την άλλη» αναμένεται να σαρώσει στις σημαντικές κατηγορίες των Όσκαρ. Ποιο είναι το ιδιαίτερο στίγμα των ταινιών του; Με ποια υλικά έφτιαξε ο Άντερσον το νέο (για πολλούς) αριστούργημά του;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ