Οι τεράστιες ουρές στα σινεμά της Αθήνας και της περιφέρειας το Σαββατοκύριακο, επιβεβαιώνουν πως και στην Ελλάδα, η πρεμιέρα του «Τζόκερ» με τον Χοακίν Φίνιξ ήταν το κορυφαίο κινηματογραφικό γεγονός.

 

Ο Τζόκερ έχει ήδη καταρρίψει ρεκόρ θεατών παγκοσμίως, καθώς εκατομμύρια συρρέουν στα σινεμά για να δουν την αμφιλεγόμενη ταινία, που πολλοί κριτικοί λάτρεψαν και άλλοι τόσοι μίσησαν. 

 

Η πραγματικότητα στην Ελλάδα δεν διέφερε και πολύ καθώς το τετραήμερο από την πρεμιέρα της Πέμπτης μέχρι και το Σαββατοκύριακο, η προβολή της ταινίας και στη χώρα μας, προσέλκυσε σχεδόν 160.000 θεατές και καταγράφεται ως ένα από τα καλύτερα ανοίγματα των τελευταίων χρόνων.

 

 

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της εταιρίας διανομής Tanweer, το «Τζόκερ» κατάφερε: 

 

- Το πρώτο μεγαλύτερο άνοιγμα Hollywood ταινίας για το μήνα Οκτώβρη

- Το πρώτο μεγαλύτερο άνοιγμα / ρεκόρ R- Rated ταινίας (Κ18)

- Το πρώτο μεγαλύτερο άνοιγμα ταινίας κεντρικού Comic Χαρακτήρα

- Το πρώτο μεγαλύτερο άνοιγμα ταινίας Warner Bros. το έτος 2019

 

Να σημειωθεί πως η ταινία της Warner Bros έφερε περίπου 93,5 εκατ. δολάρια στη Βόρεια Αμερική αυτό το Σαββατοκύριακο, ποσό που κάνει το Τζόκερ τον κάτοχο του ρεκόρ για το υψηλότερο άνοιγμα στην ιστορία του Οκτωβρίου.

 

Ο Τζόκερ του σπουδαίου και τρεις φορές υποψήφιου για Όσκαρ πρωταγωνιστή Χοακίν Φίνιξ (The Master, Walk the Line) και του ευφυούς δημιουργού Τοντ Φίλιπς (Hangover, Σκυλιά του Πολέμου) απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία, κατοχυρώνοντας μία θέση στην οσκαρική κούρσα.