Σε αυτή την παλιά, ωραία φωτογραφία με το τεχνικολόρ του φιλμ και τους άδειους δρόμους, αξίζει κανείς να παρατηρήσει τί είναι κρεμασμένο και να το συγκρίνει με το σήμερα.

Κατ΄αρχάς, πολλοί τίτλοι είναι πλέον εκτός κυκλοφορίας  ή έχουν τόσο συρρικνωθεί που είναι σα να μην υπάρχουν: το άλλοτε κραταιό γερμανικό Quick, το Tatler, το Cine Monde, το Οggi, το ιταλικό περιοδικό μόδας Αrianna, το Le Ore κ.λπ.

To Newsweek είναι στις δόξες του- είναι η φάση με το καθαρό εξώφυλλο του ενός ή των δύο το πολύ τίτλων και τα σελέμπριτις, παρ' ότι η ύλη του ήταν πάντα κοινωνικοπολιτικά νέα. To Τime, σταθερά ειδησεογραφικό.

Το burda επίσης είναι το πιο προβεβλημένο, δικαίως. Τότε δεν υπήρχε η πλημμυρίδα των έτοιμων ρούχων και πολλά σπίτια είχαν ραπτομηχανές.

Το Life, το Esquire και το Paris Match επίσης ακμαία, δηλώνουν το παρών.

Ελληνικοί τίτλοι που διακρίνονται: Μάσκα, Μυστήριο, Ομορφιά, Ελληνίδα, Φωτογραφία, το έξοχο εικαστικό Ζυγός (σε δύο σημεία), το επίσης έξοχο Θέατρο του Νίτσου, η Επιθεώρηση Τέχνης (δύο σημαντικά εικαστικά περιοδικά που δεν έχουν ανάλογο σήμερα), το Σπίτι, η αστυνομική σειρά Λυχνάρι, και περιέργως πουθενά το Ρομάντσο και η Γυναίκα.

Φιλμ Agfa, σαπούνι Παπουτσάνης, ξυραφάκια Gillette, έγχρωμα τουριστικά slides.

Aπό εφημερίδες διακρίνεται μόνο η Daily Mail και ο Τζόγος.

Διαφημίζεται η El Al, η κρατική αεροπορική εταιρεία του Ισραήλ και το ιταλικό περιοδικό Bunte.

Δυο κύριοι προφανώς διαβάζουν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ένας άλλος Τύπος, ένας άλλος κόσμος.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr