Σεισμός

Αν η απεργία της ΕΡΤ κρατήσει πολύ, φοβάμαι μην κάνω καμιά τρέλα

Αν η απεργία της ΕΡΤ κρατήσει πολύ, φοβάμαι μην κάνω καμιά τρέλα Facebook Twitter
39

Επιτέλους, οι σκληρά εργαζόμενοι της κρατικής τηλεόρασης φαίνεται ότι ξεσηκώνονται απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που ζουν μετά την επαναλειτουργία της. Το ποτήρι ξεχείλισε όταν κυκλοφόρησε η φήμη για κυβερνητική οδηγία που ετοιμάζεται και θα λέει ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πηγαίνουν τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα στη δουλειά τους!

Είναι κοινό μυστικό ότι οι υπάλληλοι της ΕΡΤ είναι ίσως οι σκληρότερα εργαζόμενοι υπάλληλοι της χώρας και αυτό χωρίς να συνυπολογίσουμε την τεράστια κόπωση που προκαλεί το συνεχές γλείψιμο της κυβέρνησης και τους πολλαπλούς τραυματισμούς και κράμπες της γλώσσας και των σιελογόνων αδένων.

Έτσι αποφασίστηκε να κατέβουν σε απεργία με κύριο αίτημα την πρόσληψη προσωπικού αφού κρίθηκε ότι αν δεν πιάσουν δουλειά τουλάχιστον 20.000 νέοι υπάλληλοι, θα έχουμε νέους νεκρούς αυτή τη φορά από υπερκόπωση του υπάρχοντος δυναμικού. Όπως είναι γνωστό, οι νεκροί της ΕΡΤ έχουν ήδη περάσει στο Πάνθεο των ηρώων του έθνους δίπλα στον Αθανάσιο Διάκο και τους 300 του Λεωνίδα.

Πανικός έχει προκληθεί στη χώρα αφού οι εκατομμύρια φανατικοί τηλεθεατές της ΕΡΤ τρέμουν στην ιδέα να αναγκαστούν να ενημερωθούν από τα βοθροκάναλα της διαπλοκής που τολμούν να ασκούν κριτική στην κυβέρνησή μας. Αρκετοί έχουν ήδη προμηθευτεί δορυφορικά πιάτα για να βλέπουν το κρατικό κανάλι της Βορείου Κορέας, το μοναδικό που μπορεί να συγκριθεί με τα ποιοτικά στάνταρ της ΕΡΤ.

Είναι κοινό μυστικό ότι οι υπάλληλοι της ΕΡΤ είναι ίσως οι σκληρότερα εργαζόμενοι υπάλληλοι της χώρας και αυτό χωρίς να συνυπολογίσουμε την τεράστια κόπωση που προκαλεί το συνεχές γλείψιμο της κυβέρνησης και τους πολλαπλούς τραυματισμούς και κράμπες της γλώσσας και των σιελογόνων αδένων.

Ευελπιστούμε ότι η κυβέρνηση μας θα τείνει ευήκοον ους στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και θα δώσει τις αυξήσεις και τα επιδόματα που αρμόζουν σε αυτούς τους τιτάνες της δημοσιογραφίας που έχουν απορρίψει προτάσεις από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ του κόσμου για να μείνουν στην χώρα και να φυλάξουν τις Θερμοπύλες της πραγματικά ελεύθερης ραδιοφωνίας/τηλεόρασης. Αρκεί μια ώρα παρακολούθησης ειδήσεων στην ΕΡΤ για να καταλάβεις ότι οι ευρωπαίοι εταίροι γονυπετείς ικετεύουν τον Αλέξη Τσίπρα να τους λυπηθεί ενώ ο λαός και η χώρα ευημερεί σε βαθμό που εκατοντάδες χιλιάδες βορειοευρωπαίων ψάχνουν να βρουν δουλεία στη χώρα μας.

Αν η απεργία της ΕΡΤ κρατήσει πολύ, φοβάμαι μην κάνω καμιά τρέλα Facebook Twitter
Τηλεθεατής της ΕΡΤ παρακολουθεί οικειοθελώς το πρόγραμμα της

Πάρε παράδειγμα το προχτεσινό Eurogroup: Αν έχεις ενημερωθεί από οποιοδήποτε μέσο ελληνικό ή ξένο, θα έχεις καταλάβει ότι το αποτέλεσμα ήταν μια ακόμα συντριβή της κυβέρνησης, που αποδέχτηκε νέα μέτρα χωρίς να πάρει τίποτα, γι' αυτό άλλωστε και ο αρμόδιος υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι άφαντος για τρίτη μέρα και έχει εκδοθεί πανευρωπαϊκό Amber Alert. Αν είδες όμως ΕΡΤ, ήταν ο απόλυτος θρίαμβος αφού η κυβερνησάρα μας έβαλε τέλος στη λιτότητα, διέγραψε το χρέος και πιθανώς βρήκε και τη θεραπεία της ποδάγρας.

Πάντως παρόλη την ποιότητα που αναβλύζει από τον ειδησεογραφικό τομέα της ΕΡΤ με δημοσιογράφους που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους, αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ωστόσο τηρούν αξιοσημείωτα αμερόληπτη στάση αφού αποφεύγουν να αναφερθούν στην αρχηγό της αντιπολίτευσης ως Κούλη και δεν φτύνουν όποτε αναγκάζονται να προφέρουν τις λέξεις «Νέα Δημοκρατία», αν δε βγει ο ίδιος ο κύριος Παππάς να λέει τις ειδήσεις στο κεντρικό δελτίο, η ενημέρωση δε πρόκειται να απογειωθεί.

Κυκλοφορούν φήμες ότι η θεαματικότητα της ΕΡΤ είναι πιο μικρή κι από το ταλέντο του Στράτου Τζώρτζογλου αλλά αυτές είναι νεοφιλελεύθερες αθλιότητες που μετρούν την επιτυχία με νούμερα και μετρήσεις λες και δεν γνωρίζουμε όλοι ότι η αριστεία είναι ρετσινιά και η καριέρα χολέρα.

Δεν ξέρω ποιο θα είναι το μέλλον της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης όταν με το καλό απαλλαχτούμε από το υπάρχον καθεστώς, πάντως ελπίζω αυτή τη φορά να μην κλείσει απλώς αλλά και να κατεδαφιστεί συθέμελα.

aNameToCome
39

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

18 σχόλια
Εγώ προσωπικά δεν μπόρεσα ποτέ να καταλαβω τι νόημα έχει η απεργία σε ένα τηλεοπτικό κανάλι ή ραδιοφωνικό σταθμό. Είτε είναι αυτό η ΕΡΤ είτε ακόμα και ένα ιδιωτικό. Δηλαδή αν γίνει απεργία στην ΕΡΤ ένα χρόνο συνεχόμενα τι επίπτωση θα έχει αυτό στη ζωή μου;
Η περίπτωση ποτέ να δούμε τον συνδικαλισμό, ιδιωτικό ή δημόσιο, ως απαραίτητο στην εποχή που ζούμε, υπάρχει;- Απεργία στο δημόσιο; Άναρθρες κραυγές, ΚΗΦΗΝΕΣ!!!111, και τα λοιπά.- Απεργία στον ιδιωτικό; Κάνουμε deflect στην όποια κυβέρνηση την ευθύνη να σώσει τους εργαζομένους-ομήρους από τα δοντάκια των ιδιοκτητών, αντί στους αγίους ιδιοκτήτες μας. Είτε είναι ο ΣΚΑΪ, είτε ο ALPHA, είτε η ΔΥΟ ΔΕΚΑ. Και μπόλικο γλείψιμο α λα Βερύκιος.Σύνδρομο Στοκχόλμης is real.
καλαα... εχοντας δει απο μεσα τον συνδικαλισμο του δημοσιου και ποσο λιγο υπερασπιστηκε υπαλληλους απεναντι σε ΠΟΛΥ σοβαρα θεματα αυθαιρετης συμπεριφορας, μπορω να σου πω οτι τα εχουν κανει πλακακια με τους προισταμενους τους, για την καλη μεταθεση, τις καλες υπερωριες κλπ κλπ.ο συνδικαλισμος στο δημοσιο δεν δινει καμια λυση.μονη λυση ειναι να υπαρχουν καλες δουλειες και να μπορεις να σηκωνεσαι να φευγεις. αλλα αυτο θελει ιδιωτικη οικονομια που να δουλευει.
Το δημόσιο έχει πολύ καλά δικαιώματα ακριβώς λόγω του συνδικαλισμού του, ενώ στον ιδιωτικό είναι ανύπαρκτος στην πράξη.Αν νομίζεις ακόμα ότι η λύση είναι με μαγικό τρόπο η «ιδιωτική οικονομία», τόσα χρόνια που έχει καταστρέψει τους υπαλλήλους αλλά τα κέρδη των ιδιοκτητών μια χαρά τα διατηρεί, δεν μπορώ να κάνω κάτι για την ιδεοληψία αυτή.
Φίλε μου, καλά τα γράφεις, αλλά ότι αναφέρεις έχει να κάνει μόνο με τους δημοσιογράφους. Όπως θα έχεις σίγουρα διαβάσει στην έκθεση για την ΕΡΤ στη ιστοσελίδα της: http://www.ert.gr/dimosia-axia/ (σελ.17) οι δημοσιογράφοι αποτελούν το 26% των υπαλλήλων. Για το υπόλοιπο 74% πως εκφράζεις γνώμη;
Θα μας λείψει πολύ η ΕΡΤ... (not) Κάποτε ήμουν τηλεθεάτριά της, την προτιμούσα πολύ ειδικότερα στον πολιτισμικό τομέα της (μου άρεσε πολύ η επιλογή των λέξεών μου, λες και υπήρχε πολιτισμικός τομέας στην ιδιωτική τηλεόραση για να τον προτιμήσω κιόλας). Τώρα μέχρι και αυτές οι 1-2 σχετικές εκπομπές που απέμειναν υποβαθμίστηκαν (αυτό βέβαια μπορεί να είναι και συμπτωματικό και να έγκειται σε διάφορους άλλους παράγοντες ή στην γενική οικονομική κατάπτωση ίσως, δεν ξέρω ειλικρινά, οπότε δεν μπορώ να υπονοήσω κάτι). Άλλωστε αυτή είναι μόνο η δική μου άποψη, κάποιος άλλος τηλεθεατής μπορεί να θεωρεί ότι αναβαθμίστηκαν ξέρω 'γω... καλά, με μία δόση φαντασίας ίσως.. αλλά όλα είναι πιθανά.Πλέον, από κρατική τηλεόραση, παρακολουθώ μόνο 1 καινούργια εκπομπή βιβλίου στο κανάλι της Βουλής. Αυτή η 1 βέβαια που βλέπω θέτει ψηλά τον πήχυ της ποιότητας, πρέπει να ομολογηθεί. Τυχαία την είχα πρωτοπετύχει. Αλλά είναι ένα διαμαντάκι. Την συστήνω."Ο λόγος της γραφής".
Κάντε εικόνα στο μυαλό σας το σκηνικό : Χτυπάει τηλέφωνο στο σπίτι συριζοτρόλ. - Εμπρός.- Καλά, ρε μαλάκα!!! Με δουλεύεις;; Όλα τα σχόλια από τα ψηφαλάκια μας έχουνε λιγότερα από 30 upvotes! Ενώ τα upvotes στους απέναντι κάνουνε πάρτυ και δεν χωράνε ούτε στη βεράντα... - Ε, με συγχωρείς αφεντικό, αλλά χθες ξεχάστηκα μπροστά στο πρόγραμμα της EΡΤ και δεν πρόλαβα να ρίξω παραπάνω από καμιά δεκαριά... - Για να συνερχόμαστε, για να συνερχόμαστε σε παρακαλώ... Α! Και τώρα που απεργούνε οι άλλοι οι τεμπελχανάδες από εκεί (αμ θα τους κανονίσω κι αυτούς...), τέλος οι δικαιολογίες, πλέον έχεις άπλετο χρόνο! Κάτσε και στρώσου λοιπόν στη δουλειά μην μας πάρει όλους μας ο διάολος και το μαγαζί περάσει σε αυτόν. Και δεν είναι τίποτα, αλλά ακόμα και ο Βελζεβούλ αντί για κόκκινος θα είναι γαλαζοαίματος. - Έτσι όπως πάνε οι διαπραγματεύσεις όμως, πολύ βαρύ φορτίο έπεσε στους ώμους μας...- Δεν σε φοβάμαι. Θα τα καταφέρεις και σ' αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, είσαι Αριστερός εσύ.. α, να ξέρεις, σου έβαλα και το μηνιάτικο.
Για σοβαρή, ψύχραιμη και κυρίως ορθολογική ενημέρωση μόνο Skαι παιδιά.Φυσικά εκείνο το διάστημα που η ΕΡΤ λεγόταν ΝΕΡΙΤ ήταν άκρως αντικειμενική.
Μου αρέσει, εντωμεταξυ, που είναι τόσο κραυγαλέο τρολάρισμα. Τις τελευταίες ημέρες βλέπεις μαζικά και ενθουσιωδώς υπερψηφισμένα ("Ναι Ανέστη, πες τα, δώσε πόνο στους φιλελέδες!") σχόλια που είναι εντελώς ανούσια, αλλα απαραιτήτως φιλοκυβερνητικά.(σόρυ Ανέστη--και δεν υπονοώ ότι το κάνεις εσύ).
Αγαπητέ μου ο ΣΚΑΙ έχει τη γραμμή του όπως και το κάθε ιδιωτικό κανάλι. Αυτό στη δημοκρατία λέγεται πλουραισμός. Η δημόσια τηλεόραση φείλει να είναι αντικειμενική ακριβώς επειδή είναι δημόσια. Εμένα προσωπικά επειδή τυγχάνει να είμαι Ολυμπιακός μου τη δίνει που ο ΣΚΑΙ βάζει συνέχεια ρεπορτάζ όλο μένος εναντίον του Ολυμπιακού όμως το θεωρώ απόλυτως λογικό να το κάνει και καλά κάνει. Αν δεν μου αρέσει αλλάζω κανάλι.
Υπάρχει απλή απάντηση:Έμμισθα τρολ μπαίνουν και αλλάζοντας συνεχώς ip χειρωνακτικά καταψηφίζουν σχόλια. Συμβαίνει συχνότατα σε όσους σχολιαστές διατυπώνουν θέσεις που δεν συμφωνούν με την κυβέρνηση. Χρειάστηκε να ζητήσουμε απ' τους τεχνικούς μας να μελετήσουν την κίνηση σε ορισμένα σχόλια και τα αποτελέσματα μας εξέπληξαν. Σύντομα, αν συνεχίσουν έτσι τα πράγματα, θα εκπλήξουν και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος!Δεν θα δημοσιεύσουμε φυσικά εδώ τα στοιχεία (αυτό είναι θέμα της Δίωξης όπως και το VPN τους), όμως μπορούμε να πούμε πχ. ότι σε προχτεσινό σχόλιο κάποιος μπήκε 37 φορές μέσα σε ελάχιστα λεπτά από Windows NT 6.1; rv:45.0 Gecko/20100101 Firefox/45.0 αφήνοντας τα ίχνη του. Αν σας κάνουν εντύπωση μερικές φορές τα αποτελέσματα των Συν και Πλην σε άρθρα που σχετίζονται με την κυβέρνηση είναι επειδή είναι πειραγμένα λοιπόν. Όχι για πολύ ακόμα.
Είναι ενδιαφέρον που ξέρετε ποιοι είναι αυτοί οι υπολογιστές και προφανώς η Δίωξη θα εντοπίσει ποιοι είναι πίσω από αυτήν την ιστορία. Θα πέσουν πολλά γέλια. Όπως έχω ξαναπεί, γνωρίζω ότι τα ονόματα αυτά θα αποκαλυφθούν στο κοινό. Όσο συνεχίζουν να παρανομούν, τόσο μεγαλώνει η δικογραφία. =============================================
Άρη, έχεις δίκιο, από ένα σημείο και μετά είναι εξόφθαλμο. Επειδή όμως το έχουν παρακάνει τα έμμισθα κυβερνητικά trolls, καλό είναι να αναδειχθεί περισσότερο από εσάς το θέμα, για να καταλάβει ο κόσμος με τι βόθρο έχει να κάνει.
Ευχαριστούμε Άρη για τη διευκρίνιση. Φάνηκε εξάλλου το πρωί, μπήκα να διαβάσω, στα σχόλια μόνο θετικές, γράφω το σχόλιο μου, μέχρι να το τελειώσω πέσανε σε όλα πάρα πολλές αρνητικές, λέω έπεσε σύρμα. Πραγματικά πρέπει να πιστεύουν ότι τρώμε κουτόχορτο.
μπορείτε να εξηγήσετε τι εννοείτε με την φράση "στε μάγκας, έστε μπελαλίκ, λα ντε Βοτανικό ο πιο νταήκ" που γράψατε κάτω από τη μεσσαία φωτογραφία; Συγκεκριμένα, η λέξη "νταήκ" είναι λογοπαίγνιο με την αγγλική λέξη της αργκό dyke;
α να δεις που και μένα τόσα Πλην τα έμμισθα τρολ μου τα έριξαν :) (αυτοσαρκάζομαι για το άκυρο σχόλιο μου). лыкискос χρήσιμο σχόλιο, ευχαριστώ. Haifischnet όχι χρήσιμο, παρακαλώ. Συναναγνώστες-συναναγνώστριες, μην βαράτε στα ΟΧΙ, μια κυριολεκτική ερώτηση έκανα, όλοι έχουμε τα κολλήματα μας, εγώ έχω ένα κόλλημα με τον υποβόσκοντα σεξισμό στην κοινωνία μας. Σε κάθε περίπτωση ελπίζω ο μαξιμαλιστής να μην έκανε το άτυχο σεξιστικό λογοπαίγνιο που εγώ νόμισα ότι έκανε με τη συγκεκριμένη λέξη/φράση που επέλεξε.
Χρειάζεσαι λίγη μουσική παιδεία. Το άσμα είναι πολύ παλιό και γνωστό για να το αγνοείς. Πώς στην ευχή σου ήρθε το dyke και έσπευσες να κατηγορήσεις έναν εξαιρετικό και εμπνευσμένο αρθρογράφο για σεξισμό;
"Το ποτήρι ξεχείλισε όταν κυκλοφόρησε η φήμη για κυβερνητική οδηγία που ετοιμάζεται και θα λέει ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πηγαίνουν τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα στη δουλειά τους! Πηγή: www.lifo.gr"Πέρα από την πλάκα υπάλληλος της ΕΡΑ είχε έρθει στα Γιάννενα σε πανηγύρι για να πει παραμύθια και μετά που τρώγαμε μας είπε ότι έχει να πάρει και πολύ καιρό τις υπερωρίες.Υπερωρίες ένας άνθρωπος που τις εκπομπές που είχε μαγνητοφωνήσει!!!
Όποιος έχει δουλέψει/κάνει πρακτική/περάσει απ'το Ραδιομέγαρο γνωρίζει ότι μια οποιαδήποτε Παρασκευή, μετά τις 11πμ δεν βρίσκεις ούτε κουνούπι μέσα στο αχανές κτίριο (εκτός απ'τις ειδήσεις). Τέτοιο καθισιό πουθενά αλλού στο Δημόσιο.
Ήταν η ΕΡΤ τεράστια και διεφθαρμένη; Όταν έχεις αναλογικά πιο πολλούς εργαζόμενους από το BBC, προφανώς ναι.Μπορούσε να εξυγιανθεί με ήπια μέτρα, π.χ. απολύσεις του πλεονάζοντος προσωπικού, μετατάξεις, εξορθολογισμό δαπανών; Η εμπειρία δείχνει πως όχι. Η διαφθορά ήταν τόσο βαθιά στο DNA της ΕΡΤ ώστε ημίμετρα δε θα προσέφεραν τίποτα, παρά ένα επικοινωνιακό σόου.Άρα η κυβέρνηση Σαμαρά ορθώς έπραξε και την κατήργησε. Συνήθως παραπονούμαστε ότι οι πολιτικοί μας δεν παίρνουν γενναίες αποφάσεις επειδή είναι δέσμιοι του πολιτικού κόστους. Η προηγούμενη κυβέρνηση όμως πήρε το ρίσκο να κάνει το σωστό και έχασε, διότι έτσι έκρινε ο σοφός λαός.Άρα μην ακούω ανοησίες όπως ότι εμείς δε φάγαμε... ναι κάποιοι (λίγοι) δε φάγαμε άμεσα, απλά κάναμε πλάτες σε άλλους για να φάνε, με την ελπίδα να μας το ανταποδώσουν όταν θα θέλουμε και εμείς.