Αν η απεργία της ΕΡΤ κρατήσει πολύ, φοβάμαι μην κάνω καμιά τρέλα

Αν η απεργία της ΕΡΤ κρατήσει πολύ, φοβάμαι μην κάνω καμιά τρέλα Facebook Twitter
39

Επιτέλους, οι σκληρά εργαζόμενοι της κρατικής τηλεόρασης φαίνεται ότι ξεσηκώνονται απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που ζουν μετά την επαναλειτουργία της. Το ποτήρι ξεχείλισε όταν κυκλοφόρησε η φήμη για κυβερνητική οδηγία που ετοιμάζεται και θα λέει ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πηγαίνουν τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα στη δουλειά τους!

Είναι κοινό μυστικό ότι οι υπάλληλοι της ΕΡΤ είναι ίσως οι σκληρότερα εργαζόμενοι υπάλληλοι της χώρας και αυτό χωρίς να συνυπολογίσουμε την τεράστια κόπωση που προκαλεί το συνεχές γλείψιμο της κυβέρνησης και τους πολλαπλούς τραυματισμούς και κράμπες της γλώσσας και των σιελογόνων αδένων.

Έτσι αποφασίστηκε να κατέβουν σε απεργία με κύριο αίτημα την πρόσληψη προσωπικού αφού κρίθηκε ότι αν δεν πιάσουν δουλειά τουλάχιστον 20.000 νέοι υπάλληλοι, θα έχουμε νέους νεκρούς αυτή τη φορά από υπερκόπωση του υπάρχοντος δυναμικού. Όπως είναι γνωστό, οι νεκροί της ΕΡΤ έχουν ήδη περάσει στο Πάνθεο των ηρώων του έθνους δίπλα στον Αθανάσιο Διάκο και τους 300 του Λεωνίδα.

Πανικός έχει προκληθεί στη χώρα αφού οι εκατομμύρια φανατικοί τηλεθεατές της ΕΡΤ τρέμουν στην ιδέα να αναγκαστούν να ενημερωθούν από τα βοθροκάναλα της διαπλοκής που τολμούν να ασκούν κριτική στην κυβέρνησή μας. Αρκετοί έχουν ήδη προμηθευτεί δορυφορικά πιάτα για να βλέπουν το κρατικό κανάλι της Βορείου Κορέας, το μοναδικό που μπορεί να συγκριθεί με τα ποιοτικά στάνταρ της ΕΡΤ.

Είναι κοινό μυστικό ότι οι υπάλληλοι της ΕΡΤ είναι ίσως οι σκληρότερα εργαζόμενοι υπάλληλοι της χώρας και αυτό χωρίς να συνυπολογίσουμε την τεράστια κόπωση που προκαλεί το συνεχές γλείψιμο της κυβέρνησης και τους πολλαπλούς τραυματισμούς και κράμπες της γλώσσας και των σιελογόνων αδένων.

Ευελπιστούμε ότι η κυβέρνηση μας θα τείνει ευήκοον ους στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και θα δώσει τις αυξήσεις και τα επιδόματα που αρμόζουν σε αυτούς τους τιτάνες της δημοσιογραφίας που έχουν απορρίψει προτάσεις από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ του κόσμου για να μείνουν στην χώρα και να φυλάξουν τις Θερμοπύλες της πραγματικά ελεύθερης ραδιοφωνίας/τηλεόρασης. Αρκεί μια ώρα παρακολούθησης ειδήσεων στην ΕΡΤ για να καταλάβεις ότι οι ευρωπαίοι εταίροι γονυπετείς ικετεύουν τον Αλέξη Τσίπρα να τους λυπηθεί ενώ ο λαός και η χώρα ευημερεί σε βαθμό που εκατοντάδες χιλιάδες βορειοευρωπαίων ψάχνουν να βρουν δουλεία στη χώρα μας.

Αν η απεργία της ΕΡΤ κρατήσει πολύ, φοβάμαι μην κάνω καμιά τρέλα Facebook Twitter
Τηλεθεατής της ΕΡΤ παρακολουθεί οικειοθελώς το πρόγραμμα της

Πάρε παράδειγμα το προχτεσινό Eurogroup: Αν έχεις ενημερωθεί από οποιοδήποτε μέσο ελληνικό ή ξένο, θα έχεις καταλάβει ότι το αποτέλεσμα ήταν μια ακόμα συντριβή της κυβέρνησης, που αποδέχτηκε νέα μέτρα χωρίς να πάρει τίποτα, γι' αυτό άλλωστε και ο αρμόδιος υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι άφαντος για τρίτη μέρα και έχει εκδοθεί πανευρωπαϊκό Amber Alert. Αν είδες όμως ΕΡΤ, ήταν ο απόλυτος θρίαμβος αφού η κυβερνησάρα μας έβαλε τέλος στη λιτότητα, διέγραψε το χρέος και πιθανώς βρήκε και τη θεραπεία της ποδάγρας.

Πάντως παρόλη την ποιότητα που αναβλύζει από τον ειδησεογραφικό τομέα της ΕΡΤ με δημοσιογράφους που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους, αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ωστόσο τηρούν αξιοσημείωτα αμερόληπτη στάση αφού αποφεύγουν να αναφερθούν στην αρχηγό της αντιπολίτευσης ως Κούλη και δεν φτύνουν όποτε αναγκάζονται να προφέρουν τις λέξεις «Νέα Δημοκρατία», αν δε βγει ο ίδιος ο κύριος Παππάς να λέει τις ειδήσεις στο κεντρικό δελτίο, η ενημέρωση δε πρόκειται να απογειωθεί.

Κυκλοφορούν φήμες ότι η θεαματικότητα της ΕΡΤ είναι πιο μικρή κι από το ταλέντο του Στράτου Τζώρτζογλου αλλά αυτές είναι νεοφιλελεύθερες αθλιότητες που μετρούν την επιτυχία με νούμερα και μετρήσεις λες και δεν γνωρίζουμε όλοι ότι η αριστεία είναι ρετσινιά και η καριέρα χολέρα.

Δεν ξέρω ποιο θα είναι το μέλλον της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης όταν με το καλό απαλλαχτούμε από το υπάρχον καθεστώς, πάντως ελπίζω αυτή τη φορά να μην κλείσει απλώς αλλά και να κατεδαφιστεί συθέμελα.

aNameToCome
39

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ