Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα. Κρύο δεν έκανε ποτέ (όπου Ελλάδα = Αθήνα, προφανώς ανόητε)

Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα. Κρύο δεν έκανε ποτέ (όπου Ελλάδα = Αθήνα, προφανώς ανόητε) Facebook Twitter
1

Εννοείται ότι το μεγαλύτερο μου άγχος αυτές τις μέρες ήταν αν θα χιονίσει στα Νότια. Δηλαδή τι ... η Άννα-Μαρία στην Κηφισιά έχει καλύτερο λογαριασμό στο Instagram? Αμ, ο Περίανδρος στο Χολαργό? Καλά αυτός είναι τελείως βλάκας. Ξεχνά να βάλει φίλτρα και οι φωτογραφίες του δείχνουν φυσικές. Έλεος, δεν καταλαβαίνει ότι τα φίλτρα τα χρησιμοποιούμε για να αποτυπώσουμε τη νοσταλγία που είχαν οι φωτογραφίες παλιά όταν ήταν ... φυσικές ! Τσάμπα έδωσε όλο του το μηνιάτικο για να πάρει το προτελευταίο iphone? Τέλος πάντων, αρχίζω και συγχύζομαι. Όχι κυρία μου δε θα μαζέψεις εσύ τα περισσότερα likes. Αν χρειαστεί θα απαντήσω επιτέλους στον κακόμοιρο τον Λεωνίδα από τη Βάρκιζα -που όλη την ημέρα πλακώνεται στα γυμναστήρια και τα χάπια- να προσθέσει χιόνι σε μία περυσινή με το Photoshop. Αν και μεταξύ μας οι hipsters τα κατέχουν καλύτερα αυτά από τους κλαρινογαμπρούς. Για κάτσε να θυμηθώ. Ξέρω κανέναν? Καλά δε σκάω. Θα κάνω το κλασικό κόλπο. Θα προσθέσω κάποιον μόνο και μόνο για να με ακολουθήσει και αφού τσιμπήσει με την κλασική selfie με το ολόσωμο στον καθρέφτη, θα τον κάνω unfollow. Θα γίνω κι εγώ μια μέρα βασίλισσα των social media και θα βρω το 'χορηγό' μου για Ντουμπάι, Ταϊλάνδη και Μανχάταν. Όχι τίποτε άλλο, άδικα τα πήρα τα χειμωνιάτικα τα prada από την Αγία Βαρβάρα? Πως θα τα μοστράρω?


Καλά, θα κατέβω και μια βόλτα κέντρο να το παίξω 'αλητάκι της πόλης' κι έτσι. Με το αμάξι εννοείται, όχι με τη συγκοινωνία να είμαι μαζί με τη σάρα και τη μάρα... Το μόνο που εύχομαι είναι να μην έχει πολλούς άστεγους στο Σύνταγμα και μου χαλάσουν τη φωτογραφία εξωφύλλου με το χιόνι... Λες να με παρεξηγήσουν αν τους δώσω τίποτε ψιλά να κάνουν στην άκρη? Αχ, μακάρι να τους έχει μαζέψει ο δήμος ή η εκκλησία. Κι ας τους ρωτούν οι παπάδες, σαν 'καλοί' χριστιανοί, αν είναι ομοφυλόφιλοι ή ξένοι πριν τους βάλουν μέσα. Δε με πειράζει. Δεν τα μπορώ αυτά, είμαι ψυχοπονιάρα. Στενοχωριέμαι σχεδόν το ίδιο όσο και με τα κουταβάκια που δε βρίσκουν στέγη ανάμεσα στις βίλες της Αγίας Παρασκευής. Πάντως και αυτοί οι μετεωρολόγοι όλο έξω πέφτουν. Τόσο δύσκολο είναι να κάνει κάποιος πρόβλεψη, ενώ τα δεδομένα σε όλο τον πλανήτη συνεχώς αλλάζουν? Σιγά τη δουλειά... Εντάξει, οι δημοσιογράφοι είναι λίγο υπερβολικοί όταν μιλούν για πολικό ψύχος ή εποχή των παγετώνων ή άλλα που θα έκαναν έναν Φιλανδό να ξεκαρδιστεί, αλλά μια ζωή έτσι δεν ήμασταν μωρέ? Μέσα στην υπερβολή και το δράμα. Τουλάχιστον αυτοί όλο και κάτι σκαμπάζουν από πολιτική. Καμιά δεκαριά φορές στα τηλεοπτικά παράθυρα και την έδρα στη βουλή την έχουν στο τσεπάκι. Για άλλους που μια ζωή κλωτσάνε μια μπάλα ή άλλες που ξεγυμνώνονται στα πλατό και μετά τους βάζουμε να ψηφίσουν για αποφάσεις που αλλάζουν τη ζωή μας τι να πούμε? Σελέμπριτι να είσαι και τα χεις όλα λυμένα.


Τέλος πάντων. Σπάστηκα γιατί είχα προγραμματίσει όλη την φιγούρα στο facebook την προηγούμενη βδομάδα που είχε πάει η Μάγδα στη Λωζάννη και ανέβαζε συνέχεια photos από χιονισμένα τοπία. Αυτή η κακομοίρα μια ζωή κοκορευόταν ότι βλέπει συνέχεια ήλιο και θάλασσα από τη μεζονέτα στη Γλυφάδα και τώρα ζει μέσα στο κρύο και τη μουντίλα, μπας και βρει μια δουλειά της προκοπής. Να ναι καλά οι γονείς της δηλαδή που έβγαλαν λεφτά με τη σέσουλα τα 'καλά' τα χρόνια. Κάτσε τώρα που μιλάμε να ανεβάσω κάνα ρομαντικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι μαζί με κάνα ρητό του Κοέλιο -που είναι κι εύκολος- και μετά βάζω μια Δεσποινούλα να κουνηθώ. Α, θα γράψω και κάτι για αυτόν τον μαυρούλη τον μπασκετμπολίστα. Συμπαθητικός είναι. Καμία σχέση με τους μαύρους που πουλάνε τσάντες στα παζάρια...


Όταν διαβάζεις κάτι, οι Αμερικάνοι λένε πολλές φορές κάτι παράξενα όπως 'read between the lines'. Τους λέμε χαζούς, ενώ στην πραγματικότητα απλά κάθονται και απολαμβάνουν αυτά που τους προσφέρονται, χωρίς να χρειαστεί να σκεφτούν για πολιτική, ιστορία και πώς να επιβιώσουν. Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι. Εγώ έχω λόγο να μην κάνω το ίδιο? Ποιος ζει ποιος πεθαίνει? Στην τελική αυτό δεν έλεγαν και οι γονείς μας ... ?

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια