Ο Αντώνης Χαλκιόπουλος παραιτήθηκε απ' το Δημόσιο για να ακολουθήσει το όνειρό του

Ο Αντώνης Χαλκιόπουλος παραιτήθηκε απ' το Δημόσιο για να ακολουθήσει το όνειρό του Facebook Twitter
2

Ο Αντώνης Χαλκιόπουλος παραιτήθηκε απ' το Δημόσιο για να ακολουθήσει το όνειρό του Facebook Twitter

"Πριν τρία καλοκαίρια κάναμε για πρώτη φορά ταξίδι με φουσκωτό σκάφος, πολλών ημερών από Εύβοια -> Σκόπελο -> Σκιάθο -> Αλόννησο και πίσω", μου λέει ο Αντώνης Χαλκιόπουλος που έφτιαξε το σάιτ Marine.Travel που προσφέρει κοινωνική δικτύωση και χρήσιμες πληροφορίες σε όσους αγαπούν τα ταξίδια στη θάλασσα. "Χρησιμοποιούσαμε κάποιες εφαρμογές σε iPhone αλλά καθημερινά έπρεπε να μιλήσω με Αθήνα για να μου πουν για τον καιρό - και αν θα μας επιτρέψει να εξερευνήσουμε νέα μέρη κάθε ημέρα. Δυσκολευόμασταν να βρούμε πολύ συγκεκριμένες καιρικές προγνώσεις, αλλά και λιμάνια που προσέφεραν ανεφοδιασμό καυσίμων. Μερικές φορές εκ των υστέρων μαθαίναμε ότι είχαμε κινηθεί κοντά σε θαλάσσια πάρκα και νησάκια με φώκιες χωρίς να το γνωρίζουμε!"

Σ' αυτό το ταξίδι γεννήθηκε η ιδέα για το Marine.Travel, μια εφαρμογή που θα προσέφερε σ' αυτούς που βρίσκονται στη θάλασσα τις απαραίτητες πληροφορίες, με διασκεδαστικό τρόπο που θα θυμίζει και κοινωνικό δίκτυο.

 

Η ιδέα ήρθε κυριολεκτικά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με το φουσκωτό. Ο Αντώνης είχε δουλειά αλλά αποφάσισε να τα αλλάξει όλα. "Η παραίτηση από το δημόσιο για καριέρα στο εξωτερικό εγινε αμέσως (!) μετά το ταξίδι αυτό", λέει. "Οι μεγαλύτερες αποζημιώσεις που προσφέρουν οι εταιρίες πληροφορικής στην Αγγλία επέτρεψαν να ονειρευτούμε και να φτιάξουμε αρχικά μια ομάδα δύο προγραμματιστών. Οι δύο αυτή τη στιγμή έχουν γίνει παραπάνω από δέκα."

 

Πρώτο μέλημα του Αντώνη ήταν η παροχή αξιόπιστων καιρικών προγνώσεων με εύχρηστο και ευχάριστο τρόπο. Ασχολήθηκε για περίπου τρία χρόνια με καιρικά μετεωρολογικά μοντέλα ώστε να παρέχει καιρικές προγνώσεις σε παραπάνω από 60 χώρες περιμετρικά της μεσογείου και στοχεύει μέσα στο καλοκαίρι να καλύπτει το 100% του πλανήτη, με ακρίβεια. 

"Όμως όσο σημαντικός και αν είναι ο καιρός για κάθε θαλάσσια δραστηριότητα άλλο τόσο είναι η παρουσίαση σημείων θαλασσίου ενδιαφέροντος αλλά και υπηρεσιών σχετικών με το θαλάσσιο τουρισμό. Λιμάνια, μαρίνες, ναυάγια στα οποία κανείς μπορεί να καταδυθεί, παραλίες και πολλά άλλα".

 

Ο Αντώνης Χαλκιόπουλος παραιτήθηκε απ' το Δημόσιο για να ακολουθήσει το όνειρό του Facebook Twitter

 

Και χρηματοδότηση; "Έχοντας πάρει την 4η θέση σε διαγωνισμό καινοτομίας της Google στις αρχές του 2014, παρουσιάσαμε το marine.travel σε επενδυτές, αρκετοί από τους οποίους έδειξαν ένα πρώτο ενδιαφέρον. Βρισκόμαστε σε συνομιλίες μαζί τους και ξεκινάμε την προσπάθειά μας να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των χρηστών. Για να επενδύσει κάποιος στην εταιρία σου, χρειάζεται να έχει αυτή μια δυναμική η οποία να αποδεικνύει ότι στην πορεία θα υπάρχει κερδοφορία."

  

Ο Αντώνης Χαλκιόπουλος ζει μόνιμα στο Λονδίνο και βρίσκει τη ζωή εκεί πολύ οργανωμένη. Η εγκατάσταση σε μια καινούργια πόλη μπορεί να ολοκληρωθεί σε λίγες μόλις ώρες, καθώς μπορείς μέσω ιντερνετ να ανοίξεις λογαριασμούς για τηλέφωνο, ρεύμα, θέρμανση κτλ. "Ποτέ δεν θα χρειαστεί να περιμένεις σε ουρά δημόσιας υπηρεσίας. Όλα είναι εντυπωσιακά γρήγορα και εύκολα" λέει. "Η έναρξη εταιρία που έκανα στο Λονδίνο μου πήρε 20 λεπτά συνολικά, έγινε μέσω Ιντερνετ και κόστισε σχεδόν τίποτα! Σε λίγες μόλις ημέρες είχα όλα τα απαραίτητα νομικά έγγραφα στο ταχυδρομείο μου."

 

Ο Αντώνης Χαλκιόπουλος παραιτήθηκε απ' το Δημόσιο για να ακολουθήσει το όνειρό του Facebook Twitter

 

Μου μιλά για τα μελλοντικά σχέδια (ήδη εδώ κι ένα μήνα η εφαρμογή της start-up του είναι διαθεσιμη στο marine.travel και καθημερινά νέοι χρήστες την εμπλουτίζουν με φωτογραφίες, σημεία κτλ) και λέει πως στόχος του αυτό το διάστημα είναι να βελτιώσουν την εφαρμογή, να ξεκινήσουν την ανάπτυξη Android / iOS applications - και φυσικά να ιντριγκάρουν τον κόσμο να την χρησιμοποιήσει.

 

Αναρωτιέμαι αν του λείπει κάτι από την Ελλάδα. "Ναι, η θάλασσα. Γι' αυτό φροντίζω κάθε φορά που έρχομαι στην Ελλάδα να ταξιδεύω σ' αυτήν. Το πιο πρόσφατο ταξίδι μου ήταν στην Ύδρα το Πάσχα που πέρασε."

 

2

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

2 σχόλια
Το δυσκολοτερο στην ζωη ειναι να βρεις εγκαιρα αυτο που σε τρελλαινει να κανεις. Τοτε εχεις εξασφαλησει ενασχοληση, εργασια, δουλεια και απασχοληση χωρις κοστος. Μπραβο στον Αντωνη Χαλκιοπουλο, η ζωη ειναι για τους τολμηρους. Θα μπω στο σαιτ του και γω που το μονο που εχω φουσκωμένο ειναι τα μυαλα.