5 πράγματα που καλό θα είναι να κάνετε μετά το σεξ

5 πράγματα που καλό θα είναι να κάνετε μετά το σεξ Facebook Twitter
2


Τα όσα δεν πρέπει να συμβαίνουν μετά από κάθε σεξουαλική επαφή είναι γνωστά. Αλλά υπάρχουν και οι καλές συνήθειες, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν στη διατήρηση του αισθήματος ευεξίας, μέρες μετά την επαφή. Πρόκειται για συνήθειες που αφορούν τη διατροφή και τον τρόπο ζωής, που ξεχνιέται με ένα τσιγάρο αμέσως μετά και τη βύθιση σε έναν μακάριο ύπνο στη συνέχεια. 

Όμως, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε μελέτες των τελευταίων χρόνων, η τελετουργία της σεξουαλικής επαφής δεν σταματά αμέσως μετά την ολοκλήρωση της. Το ανθρώπινο σώμα έχει ανάγκη από συγκεκριμένα συστατικά για να αναπληρώσει τις δυνάμεις που έχασε κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες συνήθειες που τονώνουν και την ψυχική διάθεση. 

Έτσι, η επιστήμη έχει να προτείνει τα εξής, αντί του καθιερωμένου τσιγάρου, αμέσως μετά από μία έντονη επαφή: 

1.

Προβιοτικά σνακ 

Γιαούρτι, κεφίρ, ξινολάχανο, μαύρη σοκολάτα, τουρσί, ψωμί με προζύμι είναι κάποιες από τις τροφές που ενισχύουν τον οργανισμό και τον θωρακίζουν, όχι μόνο απέναντι στην κόπωση, αλλά και τις μυκητιάσεις, κάτι που αφορά ειδικά τον γυναικείο πληθυσμό. Ένα τέτοιο σνακ, μπορεί να μην είναι τόσο ελκυστικό όσο μία μακαρονάδα ή δυο ζουμερά μπιφτέκια με πατάτες, αλλά οχυρώνει τον ανθρώπινο οργανισμό, μετά από έντονη δραστηριότητα - ακόμη και ευχάριστη, 

2.

Νερό - φυσικοί χυμοί 

Το σεξ τις περισσότερες φορές σημαίνει... ιδρώτα, δηλαδή, απώλεια υγρών, που μετά και από ένα 8ωρο ύπνου έχουν αφυδατώσει το σώμα. Η αναπλήρωση της χαμένης ενυδάτωσης με μερικά ποτήρια νερό και η πρόσληψη βιταμινών και άλλων θρεπτικών στοιχείων με έναν φυσικό χυμό είναι ό,τι καλύτερο για να μη νιώθει κανείς την επόμενη μέρα απολύτως εξουθενωμένος. 

3.

Καθαριότητα - υπό όρους 

Τόσο για άντρες όσο και για γυναίκες ισχύει η τήρηση των κανόνων υγιεινής. Με την προϋπόθεση ότι δεν σπεύδει κάποιος στο ντους αμέσως μετά το σεξ, ότι δεν βυθίζεται σε ζεστό νερό για το υπόλοιπο της νύχτας και ότι σκουπίζεται με σχολαστικότητα, ειδικά στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Ένα γρήγορο χλιαρό ντους, με καθαριστικά προϊόντα ουδέτερου pH αρκούν.  

4.

Καθαρά, βαμβακερά εσώρουχα 

Καλό είναι να μην φορά κανείς ξανά το εσώρουχο που μόλις έβγαλε και πριν την ερωτική επαφή. Καλό είναι, επίσης, αμέσως μετά από αυτήν - και το βήμα που περιγράφεται παραπάνω- να επιλέγει βαμβακερά εσώρουχα που επιτρέπουν στο δέρμα της ευαίσθητης περιοχής να αναπνέει. Τα συνθετικά υφάσματα ευνοούν την ανάπτυξη βακτηρίων και αλλεργικών αντιδράσεων στο συγκεκριμένο σημείο. 

5.

Ύπνος 

Κυρίως ο αντρικός πληθυσμός κατηγορείται -και απολύτως αδίκως- ότι μετά το σεξ η βιολογία τον στέλνει για ύπνο. Η αλήθεια είναι ότι ο ύπνος είναι το καλύτερο είδος ανάπαυσης, για όλα τα ζωτικά όργανα (καρδιά, εγκέφαλο, πνεύμονες, νεφροί, κ.λπ) μετά από τη σεξουαλική επαφή. 

Με στοιχεία από Women's Health, Guardian 

 

5 πράγματα που καλό θα είναι να κάνετε μετά το σεξ Facebook Twitter

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξέταση με ραδιοϊσότοπα προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Υγεία & Σώμα / Μια νέα εξέταση προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Χάρη σε μια νέα εξέταση με ραδιοϊσότοπα, την PET Amyloid, καθίσταται δυνατή η πρώιμη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ μία ολόκληρη δεκαετία πριν από την εκδήλωση του πρώτου συμπτώματος νοητικής έκπτωσης στους ασθενείς.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Υγεία & Σώμα / Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που εξερευνά την πολιτισμική ιστορία της υποχονδρίασης, οι άνθρωποι που ανησυχούν περισσότερο για την υγεία τους είναι πολύ συχνά εκείνοι που έχουν τους περισσότερους λόγους να ανησυχούν.
THE LIFO TEAM
Καμπανάκι κινδύνου για τις λοιμώξεις και τα «πανανθεκτικά» μικρόβια χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι

Υγεία & Σώμα / Λοιμώξεις και «πανανθεκτικά» μικρόβια, παλιοί και νέοι κίνδυνοι απειλούν τη δημόσια υγεία

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι καθώς ο κοκίτης, η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα αναζωπυρώνονται στην κοινότητα, ενώ τα άκρως ανθεκτικά μικρόβια εξελίσσονται σε «πονοκέφαλο» για τα νοσοκομεία. Μας ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα κάτω από τον καυτό ήλιο

Υγεία & Σώμα / Συμβουλές για υγιή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

Μετά από έναν χειμώνα που δεν ήρθε, η άνοιξη βιάζεται να δώσει τη θέση της στο καλοκαίρι και μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο. Οι ημέρες μεγάλωσαν με την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος ήδη καίει και η επιδερμίδα μας χρειάζεται ολιστική φροντίδα και προστασία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Υγεία & Σώμα / Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Η σχεδόν ανεξερεύνητη διαταραχή, που κάνει τους ασθενείς να ακούν τρομακτικούς, εκκωφαντικούς θορύβους λίγο πριν κοιμηθούν. Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με προκατάληψη και δυσπιστία.
THE LIFO TEAM
Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Nothing Days / Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Ανίκανα να επιβιώσουν μακριά από ανθρώπινα σώματα, τα παράσιτα που μας ακολουθούν σε όλη την εξελικτική μας πορεία είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν. Ήταν κοινωνικό στίγμα, ακόμα είναι, αλλά ήταν πάντα και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης και εκδήλωσης στοργής ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας.
M. HULOT
Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM