10 μυστικά για να φοράτε ψηλοτάκουνα και να δείχνετε πάντα κομψή και άνετη

10 μυστικά για να φοράτε ψηλοτάκουνα και να δείχνετε πάντα κομψή και άνετη Facebook Twitter
7

 

10 μυστικά για να φοράτε ψηλοτάκουνα και να δείχνετε πάντα κομψή και άνετη Facebook Twitter

Πολλοί άντρες λένε πως δεν υπάρχει πιο αστείο θέαμα από μια γυναίκα που δεν μπορεί να περπατήσει φορώντας τακούνια. Είτε όμως έχουν τον αέρα του μοντέλου με τα ψηλοτάκουνα, είτε όχι, οι γυναίκες τα λατρεύουν αφού αποδεδειγμένα αποτελούν επιτομή της θηλυκότητας. 

Προς βοήθεια όσων γυναικών τα αγαπούν αλλά δεν έχουν καταφέρει ακόμη να τους «πάρουν τον αέρα», το WikiHow δίνει 10 μικρές συμβουλές για να νιώθετε και κυρίως να φαίνεστε άνετη και με αυτοπεποίθηση όταν φοράτε ψηλοτάκουνα:

1. Κάντε μικρά βήματα

Για να δείχνετε κομψή, πρέπει να κάνετε μικρά και αργά βήματα χωρίς να λυγίζετε τα γόνατά σας περισσότερο από ό,τι συνήθως. Τα μεγάλα βήματα, που κάνουμε συνήθως στην καθημερινότητά μας, θα κάνουν το περπάτημα να φαίνεται αφύσικο. Οπότε αν θέλετε να δείχνετε φυσικές, δεν θα πρέπει να βιάζεστε. 

10 μυστικά για να φοράτε ψηλοτάκουνα και να δείχνετε πάντα κομψή και άνετη Facebook Twitter

2. Βαδίστε με φόρα από τη φτέρνα προς τις μύτες των ποδιών

Για να κάνετε το βάδισμα σας να φαίνεται φυσικό, πατήστε γερά στα τακούνια και μετά επιχειρήστε να οδηγήσετε την κίνηση προς τις μύτες των ποδιών σας. Όταν το βάρος σας μετατοπίζεται προς την καμάρα του ποδιού, γείρετε ελαφρά προς τα εμπρός για να ωθήσετε τον εαυτό σας στο να ολοκληρώσει το βήμα και να κάνει το επόμενο.


3. Κρατείστε ίσια την πλάτη

Συνώνυμο της κομψότητας είναι το ευθυτενές βάδισμα. Κρατείστε ίσιους τους ώμους και πηγούνι παράλληλα με το πάτωμα. Με αυτόν τον τρόπο, οι κοιλιακοί σας θα σφίξουν, το στομάχι θα είναι πιο επίπεδο και θα δείχνετε συνολικά πιο αδύνατη και ανάλαφρη.

10 μυστικά για να φοράτε ψηλοτάκουνα και να δείχνετε πάντα κομψή και άνετη Facebook Twitter

4. Περπατήστε σε ευθεία γραμμή

Για να πετύχετε κομψό αέρινο βάδισμα, φανταστείτε πως μπροστά σας υπάρχει μια ευθεία γραμμή και περπατήστε αυστηρά πάνω της. Τοποθετείστε τα πόδια σας το ένα ακριβώς μπροστά στο άλλο και τεντώστε τις άκρες με τρόπο που να κουνιούνται ελαφρώς οι γοφοί σας. Θα χρειαστεί λίγη εξάσκηση, αλλά αξίζει τον κόπο καθώς το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. 

10 μυστικά για να φοράτε ψηλοτάκουνα και να δείχνετε πάντα κομψή και άνετη Facebook Twitter

5. Προετοιμαστείτε στο σπίτι

Αν έχετε κάποια ειδική εμφάνιση, για παράδειγμα ένα γάμο, θα πρέπει να κάνετε προκαταβολικά μερικά πράγματα για να βεβαιωθείτε πως θα δείχνετε τέλεια:

  • Εξασκείστε το βάδισμά σας ώστε να κάνετε την εμφάνισή σας με τα ψηλοτάκουνα λιγότερο εφιαλτική. Επίσης καλό θα ήταν να ξύσετε λίγο τον πάτο των παπουτσιών σας προκειμένου να γλιστρούν λιγότερο.
  • Φορέστε τα παπούτσια για να τα συνηθίσετε και να νιώσετε πιο άνετα. Ολοκαίνουργια τακούνια μαζί με περπάτημα όλη νύχτα ίσον εφιάλτης. Υπάρχουν τρόποι να τα κάνετε πιο μαλακά, όπως το να βάλετε μάλλινες κάλτσες και να περπατήσετε φορώντας τα για περίπου 10 λεπτά.
  • Μάθετε πώς να ανεβοκατεβαίνετε σκάλες. Πατήστε με ολόκληρο το πέλμα κατεβαίνοντας και μόνο στις μύτες ανεβαίνοντας.
  • Χρησιμοποιείστε άνετους πάτους. Αν όταν φορέσετε τα καινούργια σας ψηλοτάκουνα, νιώσετε πως τα πόδια σας γλιστρούν μέσα ή πως ο πάτος θα έπρεπε να είναι πιο άνετος, καλό θα ήταν να αγοράσετε κάποια σχετικά «αξεσουάρ» που θα βοηθήσουν το πρόβλημα. Έτσι, το παπούτσι θα αγκαλιάζει όλο το πόδι σας και θα νιώθετε πιο ασφαλής.

6. Μάθετε να στέκεστε πάνω στα ψηλοτάκουνα

Το μυστικό δεν κρύβεται μόνο στο σωστό βάδισμα- θα πρέπει να μπορείτε επίσης να στέκεστε όμορφα φορώντας τακούνια. Αρχικά, βάλτε το ένα πόδι να σχηματίζει γωνία με τη μέση του άλλου. Μετά ρίξτε το βάρος στο τελευταίο. Όταν κουραστείτε, στηριχτείτε στο άλλο κ.ο.κ.

10 μυστικά για να φοράτε ψηλοτάκουνα και να δείχνετε πάντα κομψή και άνετη Facebook Twitter

7. Ξεκουράστε τα πόδια σας

Αν θέλετε να μπορείτε να φοράτε ψηλοτάκουνα όλη μέρα χωρίς να καταλήγετε με πρησμένα και πονεμένα πόδια, μην ξεχνάτε να τα ξεκουράζετε που και που. Να θυμάστε όμως, ποτέ μην βγάζετε στο ενδιάμεσο τα παπούτσια αφού τα κουρασμένα πόδια έχουν την τάση να πρήζονται, οπότε όταν θελήσετε να τα ξαναφορέσετε μετά από λίγο θα είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα και σίγουρα πιο επίπονο. 

8. Μην φοράτε ψηλοτάκουνα πολύ συχνά 

Προτιμήστε να φοράτε παπούτσια που έχουν διαφορετικά ύψη τακουνιών, αλλά προσπαθήστε να φοράτε συχνότερα ίσια και άνετα παπούτσια. Το να βάζετε συνεχώς ψηλοτάκουνα μπορεί να βλάψει την υγεία σας. 

9. Επιλέξτε το σωστό παπούτσι

Αν σε όλη σας τη ζωή φοράτε αθλητικά, μην πάτε απευθείας στη 12ποντη γόβα στιλέτο. Ξεκινήστε φορώντας κάτι πιο ουδέτερο και σταθερό, όπως για παράδειγμα παπούτσια με τακούνι 6 ή 8 πόντων. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε πλατφόρμες ή τακούνια που δένουν στον αστράγαλο- είναι πιο άνετα καθώς το πόδι γλιστρά μέσα λιγότερο άρα είναι πιο εύκολο να διατηρείτε την ισορροπία σας. 

10 μυστικά για να φοράτε ψηλοτάκουνα και να δείχνετε πάντα κομψή και άνετη Facebook Twitter

10. Διαλέξτε το σωστό μέγεθος

Ό,τι και να κάνετε για να φαίνεστε άνετη με ψηλοτάκουνα, θα αποτύχει στην περίπτωση που τα παπούτσια σας στενεύουν. Ποτέ, μα ποτέ, μην αγοράζετε ψηλοτάκουνα αν τα νιώθετε στενά -έστω και στο ελάχιστο- στο πόδι σας. Αν πρέπει οπωσδήποτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα λίγο μεγάλο και ένα λίγο μικρό παπούτσι, διαλέξτε το πρώτο, γιατί μπορείτε να το φορέσετε με πάτο. Στο στενό παπούτσι δεν υπάρχει τίποτα απολύτως που μπορείτε να κάνετε για να γίνει άνετο και απλώς θα καταλήξετε να μετανιώνετε την ώρα και τη στιγμή που το πήρατε. 

* Με πληροφορίες από brightside.me

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Υγεία & Σώμα / Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που εξερευνά την πολιτισμική ιστορία της υποχονδρίασης, οι άνθρωποι που ανησυχούν περισσότερο για την υγεία τους είναι πολύ συχνά εκείνοι που έχουν τους περισσότερους λόγους να ανησυχούν.
THE LIFO TEAM
Καμπανάκι κινδύνου για τις λοιμώξεις και τα «πανανθεκτικά» μικρόβια χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι

Υγεία & Σώμα / Λοιμώξεις και «πανανθεκτικά» μικρόβια, παλιοί και νέοι κίνδυνοι απειλούν τη δημόσια υγεία

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι καθώς ο κοκίτης, η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα αναζωπυρώνονται στην κοινότητα, ενώ τα άκρως ανθεκτικά μικρόβια εξελίσσονται σε «πονοκέφαλο» για τα νοσοκομεία. Μας ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα κάτω από τον καυτό ήλιο

Υγεία & Σώμα / Συμβουλές για υγιή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

Μετά από έναν χειμώνα που δεν ήρθε, η άνοιξη βιάζεται να δώσει τη θέση της στο καλοκαίρι και μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο. Οι ημέρες μεγάλωσαν με την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος ήδη καίει και η επιδερμίδα μας χρειάζεται ολιστική φροντίδα και προστασία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Υγεία & Σώμα / Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Η σχεδόν ανεξερεύνητη διαταραχή, που κάνει τους ασθενείς να ακούν τρομακτικούς, εκκωφαντικούς θορύβους λίγο πριν κοιμηθούν. Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με προκατάληψη και δυσπιστία.
THE LIFO TEAM
Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Nothing Days / Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Ανίκανα να επιβιώσουν μακριά από ανθρώπινα σώματα, τα παράσιτα που μας ακολουθούν σε όλη την εξελικτική μας πορεία είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν. Ήταν κοινωνικό στίγμα, ακόμα είναι, αλλά ήταν πάντα και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης και εκδήλωσης στοργής ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας.
M. HULOT
Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM