LIVE!

Δημοσκόπηση: Μπροστά, αλλά με απώλειες ο Τσίπρας

Δημοσκόπηση: Μπροστά, αλλά με απώλειες ο Τσίπρας Facebook Twitter
SOOC
10
Δημοσκόπηση: Μπροστά, αλλά με απώλειες ο Τσίπρας Facebook Twitter

Μπροστά, αλλά με απώλειες εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας στη δημοσκόπηση της Metron Analysis η οποία θα δημοσιευτεί αύριο στην εφημερίδα Παραπολιτικά. Στα ενδιαφέροντα της δημοσκόπησης αυτής είναι ότι για πρώτη φορά εμφανίζεται να μπαίνει στη Βουλή το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη ενώ εκτός μένουν οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου.

Σε ό,τι αφορά στο ευρώ, 8 στους 10 εμφανίζονται να επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 33,6% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 17,8%. Τρίτο κόμμα το Ποτάμι με 6,1% και 4η η Χ.Α. με 5,3% ενώ ακολουθούν ΚΚΕ με 4,2% και  ΠΑΣΟΚ με 3,6%. Εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ με 2,8% ενώ η έκπληξη έρχεται από τους Κεντρώους του Βασίλη Λεβέντη που εμφανίζονται εντός Βουλής με ποσοστό 3,3%. Χαμηλότερα από τις εκλογές το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου που εμφανίζεται να συγκεντρώνει 1,3%.  

Για τον ανασχηματισμό το 35% θεωρεί ότι είναι καλύτερη αυτή η κυβέρνηση από την προηγούμενη ενώ το 34% τη θεωρεί χειρότερη.

Ταυτόχρονα οι θετικές γνώμες για τον Πρωθυπουργό βρίσκονται στο 61% ενώ ποσοστό 63% θεωρεί  ότι έκανε το σωστό στις διαπραγματεύσεις. Το 32% θεωρεί πως έπρεπε να μείνει ανυποχώρητος στις θέσεις του.

Πάντως το 83% των πολιτών θεωρούν ότι η συμφωνία των Βρυξελλών δεν ανταποκρίνεται στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

 

Δημοσκόπηση: Μπροστά, αλλά με απώλειες ο Τσίπρας Facebook Twitter

Δημοσκόπηση: Μπροστά, αλλά με απώλειες ο Τσίπρας Facebook Twitter
Δημοσκόπηση: Μπροστά, αλλά με απώλειες ο Τσίπρας Facebook Twitter
Δημοσκόπηση: Μπροστά, αλλά με απώλειες ο Τσίπρας Facebook Twitter

#mg#

Δημοσκόπηση: Μπροστά, αλλά με απώλειες ο Τσίπρας Facebook Twitter
10

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM