Απέδρασε η Βίκυ Σταμάτη

Απέδρασε η Βίκυ Σταμάτη Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
30

Απέδρασε τα ξημερώματα από το Δρομοκαΐτειο όπου κρατούνταν η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη. Η απόδραση συνέβη μεταξύ 01.00-05.00 τα ξημερώματα και μετά την απόρριψη του αιτήματος για αποφυλάκιση της.

Πιθανότατα η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, που στο αίτημα για αποφυλάκιση επικαλούνταν ψυχολογικά προβλήματα, απέδρασε από το μπαλκόνι, καθώς η μπαλκονόπορτα του δωματίου της βρέθηκε ανοιχτή.

Έκκληση να επιστρέψει στο Δρομοκαίτειο απηύθυνε στην κ. Σταμάτη ο συνήγορος της κ. Ραγκούσης.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου υποστήριζε στο αίτημα της  πως πάσχει από μείζονα καταθλιπτική διαταραχή και δεν κοιμάται πάνω από δυο ώρες την ημέρα, ενώ έθετε ξανά το γεγονός ότι το παιδί της μεγαλώνει χωρίς κανέναν από τους δυο γονείς του.

Το δικαστήριο όμως απέρριψε ομόφωνα την πολλοστή αίτηση της με σκεπτικό ότι είναι ύποπτη τέλεσης νέων αδικημάτων.





Υποψίες ότι κάποιος -ή κάποιοι -βοήθησε την Βίκυ Σταμάτη να αποδράσει εξέφρασε ο Ισίδωρος Πρώιος, πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου, μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ.

 

Όπως είπε, η κ. Σταμάτη είναι πιθανό να είχε βοήθεια για να αποδράσει αφού στην μπαλκονόπορτα από όπου έφυγε υπάρχει λουκέτο το οποίο βρέθηκε σπασμένο.

«Eίναι πιθανό να έγινε πάνω στην αλλαγή της βάρδιας», καθώς τη φρουρούσαν σωφρονιστικοί σε τρεις βάρδιες.

Η μητέρα της Βίκυς Σταμάτη κ. Γιωργία Σταμάτη μιλώντας στο Mega αποκάλυψε ότι μίλησε μαζί της χθες το βράδυ, αλλά δεν της είπε κάτι σχετικά με την απόδρασή της.

«Μίλησα με το παιδάκι χθες το βράδυ. Δεν ξέραμε τίποτα», είπε. Πρόσθεσε ότι «ακουγόταν ταλαιπωρημένη, δεν μπορούσε ούτε να μιλήσει, είπε στο παιδί ότι είναι λίγο άρρωστη».είπε. «Την παρακαλώ να γυρίσει εκεί που ήταν. Μακάρι να είναι καλά, αλλά δεν το νομίζω», σημείωσε.

«Ανησυχώ για τη ζωή της, ήταν απελπισμένη» τόνισε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το μεγάλο πρόβλημα με την Βίκυ Σταμάτη, με αφορμή την απόδρασή της. Από τον Άρη Δημοκίδη

 

 

Ελλάδα
30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

17 σχόλια
να υποθεσουμε οτι η κλαψα για την ελλειψη του παιδιου ηταν μονο υποκρισια?στο νοσοκομειο , μπορουσε να την επισκεπτεται το παιδακι, καθως προβλεπεται.τωρα πως θα το βλεπει το παιδι, εφοσον το παιδι θα παρακολουθειται, για να συλληφθει η σταματη?
Να πω την αμαρτία μου τη λυπάμαι λίγο. Πιστεύω ακράδαντα ότι μια δίκαιη κοινωνία βασίζει τις ποινές της (τυπικές/άτυπες) στην αρχή της αναλογικότητας. Δηλαδή η τιμωρία πρέπει να είναι αναλογική του παραπτώματος. Σε μεσαιωνικού τύπου κοινωνίες (βλέπε κάτι Ιραν κτλ) οι ποινές είναι εντελώς αποσυνδεδεμένες με το μέγεθος του παραπτώματος (πχ ακρωτηριασμός χεριού αν κλέψεις κάτι). Δεν λέω ότι είναι καμία αγία η Σταμάτη. Αλλά όλος αυτός ο εξευτελισμός και η ταπείνωση που υφίσταται νομίζω ότι αρχίζει και γίνεται υπερβολή. Κάπου χρησιμεύει σαν συμβολικός αποδιοπομπαίος τράγος για τα άπειρα μεταπολιτευτικά ανομήματα.
Είναι εξευτελισμός και ταπεινωση η νοσηλεία σε ψυχιατρική δομή; Χμ... ίσως να ήταν προτιμότερο να προσφέρει κοινωνική εργασία ισοβίως, οδοκαθαρίστρια ας πούμε.
Όχι, δεν αναφέρομαι σε αυτό ειδικά. Αλλά για τη συνολική αντιμετώπιση (τόσο από τα δικαστήρια όσο και από την κοινή γνώμη). Το τονίζω ξανά. Δεν τη θεωρώ αγία. Την έπεσε στο γέρο για να του φάει τα λεφτά. Γνώριζε τις βρωμοδουλειές του και δεν έβγαζε άχνα. Και ότι άλλο. Κατάπτυστη, σύμφωνοι. Αλλά μέχρι ενός σημείου. Μου έχει δημιουργηθεί η εικόνα ότι ο όχλος δεν θα δίσταζε να τη λιθοβολήσει στο Σύνταγμα αν του δινόταν η ευκαιρία. Υπερβολικό μίσος, κατά τη γνώμη μου.
Πιστεύω ότι η τιμωρία της είναι καθαρά εκδικητική , κάτι που μου φαίνεται αποτρόπαιο. Είναι σαν να την τιμωρούν για όλα τα σκάνδαλα που έχουν γίνει τα τελευταία 30 χρόνια. Η δικαιοσύνη αποφασίζει σχεδόν σαδιστικά και το χειρότερο είναι πως οι περισσότεροι θέλουν κάτι ακόμη πιο σκληρό.
Μπράβο της που έφυγε. Δείχνει cojones αλλά και απελπίσία. Η υπόθεση Σταμάτη για μένα είναι η απόδειξη για μένα της υποκρίσιας, της βλακείας και της κανιβαλιστικής και τυφλής ρεβανσιστικής λογιστικής λογικής του Ελληνικού Δικαστικού και "Σωφρονιστικού"(ΧΟΧΟΧΟ) Συστήματος.
Μου θυμιζει τον θρυλικό Ρωχάμη, που ερωτηθείς από δημοσιογράφο για τον λόγο της απόδρασης του (!!!), απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια, ότι την συγκεκριμένη περίοδο χρειαζόταν να βρίσκεται εκτός φυλακής!!
Ειναι πολλοι κλεφτες εξω που κυκλοφορουν ελευθεροι. Μιλαω για πολιτικα προσωπα. Οχι να εξαντλουμε ολη την αυστηροτητα πανω στην γυναικα του κλεφτη και την ματαιοδοξια της. Η ιδια δικαιοσυνη εριξε στα μαλακα τωρα τελευταια τον Παπακωνσταντινου Η ιδια δικαιοσυνη αφηνει να μπαινιβγαινουν δολοφονοι στην φυλακη. Ας πληρωσουν πρωτα οι κλεφτες με την βουλα και μετα ας πληρωσει και Σταματη.
Αυτό που ενήλικες άνθρωποι σκέφτονται τις συνέπειες των πράξεων τους κατόπιν εορτής και βάζουν τα παιδιά τους μπροστά για να προκαλέσουν οίκτο, με τρελαίνει.
Είναι δύσκολη η ζωή, απ΄τα ψηλά στα χαμηλά, κι απ΄τα πολλά στα λίγα. Για κάποιο απροσδιόριστο λόγο, δεν μπορώ να την λυπηθώ αυτή την γυναίκα, χωρίς να έχω ίχνος χαράς για όσα περνάει. Να φταίει η αλαζονεία της, η υποκρισία της, ή μήπως τα μμε με έχουν αναισθητοποιήσει; Όμως εκτός του οτι, ειδήσεις στην τηλεόραση, δεν παρακολουθώ εδώ και 25 χρόνια, για πολλούς άλλους καταδίκους, δεν έχω αυτό το συναίσθημα. Δέν ξέρω.
Δεν μπορείς να την λυπηθείς γιατί αντιπροσωπεύει όλα όσα σιχαινόμαστε: πλούσια, ελιτιστική, αδιάφορη για τους γύρω μια γνήσια αντιπρόσωπος της της παρηκμασμένης μπουρζουαζίας. Ο εγκλεισμός της όμως (καθώς και οι κατηγορίες που είναι σχεδόν ίδιες με του Άκη) έγινε περισσότερο για επικοινωνιακούς λόγους (ότι και καλά η κυβέρνηση δεν μασάει και δεν κάνει χάρες) παρά για την αποδεδειγμένη ενοχή της. Όπως και 'νάχει οφείλουμε, σαν ανώτεροι ηθικά και πνευματικά που θεωρούμε ότι είμαστε, να είμαστε δίκαιοι: όταν συμπάσχουμε με μητέρες που βρίσκονται στην φυλακή και ζητάνε να είναι κοντά στα παιδιά τους, είναι τουλάχιστον μικροπρέπεια να εξαιρούμε και την Σταμάτη, επειδή είναι η Σταμάτη. Σχετικό/άσχετο, κάπου είχα διαβάσει ότι έκανε πρόσφατα και διπλή μαστεκτομή λόγο προβλημάτων υγείας.
Ίσως δεν μπορεί να τη λυπηθεί επειδή δεν έχει δείξει ίχνος μεταμέλειας και επειδή στην παρανομία έφτασε από καθαρή αλαζονεία και ματαιοδοξία. Επίσης, αυτές οι φωτογραφίες που βγήκαν με τη Σταμάτη με αβυσσαλέο ντεκολτέ και πανάκριβες μπότες να κρατάει περίλυπη ένα λούτρινο αρκουδάκι, μέσα στο Δρομοκαΐτειο, μου φέρνουν εμετό. Αν αυτή είναι γυναίκα στα πρόθυρα της τρέλας εγώ είμαι ο Γκαγκάριν. http://prntscr.com/6ol0um
Αν αφηνουμε τις γυναικες που είναι μητέρες να ειναι υπεράνω νόμου για να ειναι κοντα στα παιδιά τους, τότε δεν θα ακολουθήσουν και άλλες; δηλαδή όσοι θελουν να παρανομήσουν, θα βαζουν μια μαμά να κάνεις τις παράνομες πράξεις αφού δεν θα μπορεί να φυλακιστεί. Δεν πάει έτσι νομίζω. Πρέπει να λειτουργούν οι νόμοι παραδειγματικά και αποτρεπτικά για τους υπολοιπους. Και οσα εκανε η συγκεκριμενη τα προκαλεσε η ιδια, δεν υπηρξε ανυποψιαστο θυμα ωστε να πεις "αχ την καημενη, δεν ηξερε...."
Το δικαστήριο όμως απέρριψε ομόφωνα την πολλοστή αίτηση της με σκεπτικό ότι είναι ύποπτη τέλεσης νέων αδικημάτων. Πηγή: www.lifo.gr...Και μόλις το απέδειξε.
ποιον είναι το νέο αδίκημα? νομικός δεν είμαι, αλλά είναι τελείως τρελό να θεωρείται αδίκημα η απόδραση για να κερδίσει κάποιος την ελευθερία του, απ την στιγμή που για να αποδράσει δεν προκάλεσε βλάβη σε κανέναν.