Το μεγάλο πρόβλημα με την Βίκυ Σταμάτη

Το μεγάλο πρόβλημα με την Βίκυ Σταμάτη Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
55

Προχτές, όταν άκουσα ότι για πολλοστή φορά η δικαιοσύνη απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης με όρους της Βίκυς Σταμάτη, κάτι άλλαξε μέσα μου. 

Αντιπαθώ, όσο ο καθένας μας, την κα Σταμάτη και ενδόμυχα έχω σκεφτεί ότι της άξιζε το βασανιστήριο που ζει στις φυλακές και τα ψυχιατρεία εδώ και χρόνια. Όχι τόσο λόγω του εγκλήματος για το οποίο μπήκε φυλακή («νομιμοποίηση εσόδων απο εγκληματική δραστηριότητα») όσο για την ψωνισμένη, νεόπλουτη ζωή της με τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Καταλαβαίνω ότι αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να την εφεύρουμε, ως αποδιοπομπαίο τράγο για να λέμε "να, τιμωρήθηκαν οι πλούσιοι και οι κλέφτες". 

Όμως κάπου παραπάει. Όταν η δικαιοσύνη αθωώνει χρυσαυγίτες, αφήνει ελεύθερους συγγενείς που βοήθησαν κατηγορούμενους για τρομοκρατία, ή καταδικάζει σε ένα χρόνο (με αναστολή!) τον Γ. Παπακωνσταντίνου, η επιμονή να τιμωρείται η Σταμάτη με ξεπερνά. Ειδικά όταν έχει μετατραπεί σε ανθρώπινο σκουπίδι -μια γυναίκα με ψυχικά προβλήματα, με απόπειρες αυτοκτονίες, με ζωή μαρτύριο, με παιδί που μεγαλώνει χωρίς αυτήν. 

Το δικαστήριο όμως απέρριψε ομόφωνα την πολλοστή αίτηση της με σκεπτικό ότι είναι ύποπτη τέλεσης νέων αδικημάτων. Ποιων νέων αδικημάτων, αναρωτιέμαι: Θα ξαναβρεί κάποιον πλούσιο παππού ο οποίος θα κλέβει το δημόσιο και αυτή θα δέχεται τα ακριβά του δώρα; Αυτό είναι το έγκλημα που φοβούνται ότι θα ξανατελέσει!

 

Είναι γεγονός βέβαια πως να την άφηναν να πάει σπιτι της, ενώ αντιμετωπίζει όλα αυτά τα ψυχολογικά προβλήματα, είναι αδύνατο. Δεν νομίζω όμως ότι ζητά συγχωροχάρτι αλλά αποφυλάκιση με όρους (παρακολούθηση από ψυχιάτρους, παραμονή σε μεγάλο βαθμό στο νοσοκομείο μέχρι να βελτιωθεί, δυνατότητα συνεχών επισκέψεων του παιδιού της κλπ)

 

Είμαι σίγουρος πως αυτή τη στιγμή η «νομιμοποίηση εσόδων απο εγκληματική δραστηριότητα» ή η γνωριμία με εύπορο πολιτικό απατεώνα είναι εξαιρετικά χαμηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων της.

 

Τη στιγμή που η δικαιοσύνη εξαντλεί την αυστηρότητά της σε μια σύζυγο που γνώριζε, κανείς, αν δεν κάνω λάθος, δεν νοιάζεται γι' αυτήν. Ο άντρας της και το κόμμα της είναι αποτρεπτικά για όποιον τυχόν θα σκεφτόταν να εκφράσει την αλληλεγγύη του.

 

Κι έτσι, ενώ για σχεδόν κάθε κρατούμενο μαζεύονται εύκολα οπαδοί και αλληλέγγυοι, θεωρείται κατάπτυστη ντροπή να νοιαστείς έστω και για λίγο για την Βίκυ Σταμάτη. Παρ' όλα αυτά, είμαι σίγουρος πως αυτή τη στιγμή η «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα» ή η γνωριμία με εύπορο πολιτικό απατεώνα είναι εξαιρετικά χαμηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων της.

 

Σαφώς δεν είναι η μόνη και υπάρχει κόσμος που περνάει χειρότερα! Εκείνοι όντως προηγούνται. Και γι' αυτό και για το Κολαστήριο του Κορυδαλλού έχω γράψει πέντε ποστ και για την Σταμάτη δεν είχα γράψει ποτέ ούτε ένα μέχρι σήμερα. Προφανώς και δεν είναι η μόνη που υποφέρει - τώρα μιλάμε γι' αυτήν πάντως. 

 

Η μητέρα της φοβάται πως απέδρασε για να αυτοκτονήσει. Άλλοι λένε ότι θα προσπαθήσει να δει από κοντά το παιδί της. Δεν ξέρω τι κατάληξη θα έχει αυτή η ιστορία, ελπίζω όμως ότι δεν θα είναι ο θάνατος. 

 

Κι ας μην είναι καθόλου της μόδας να υπερασπίζεσαι την Σταμάτη, το κάνω, και εύχομαι αργά ή γρήγορα να γίνει δεκτό το αίτημά της.

 

Η ανθρωπιά δεν κοιτάει κόμματα - και όπως θέλω να βγει για λόγους υγείας ο Σάββας Ξηρός (που κατηγορείται για δέκα φορές χειρότερα πράγματα απ' αυτήν) το ίδιο ζητώ και για την Βίκυ Σταμάτη. 

 

 

55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
Αγαπητε Αρη,Καταρχην οι συμψηφισμοι ειναι η αφετηρια του λαικισμου.Οσον αφορα τα σχολια σου διαφωνω και θα ηθελα να σου αναφερω οτι η Βικυ Σταματη φαινεται οτι ηταν εξοχως οργανωμενη - οι εξελιξεις ξεπερασαν τα σχολια σου- : οικοδομησε το προφιλ του " τρελου" μεσω συνεντευξης στο πρωτο θεμα λιγο πριν της αιτησης της για αποφυλακιση-, βρηκε ( της βρηκαν) συνεργο,καταφυγιο κτλ,αρα δεν φαινεται οτι δεν ξερει τι της γινεται (βλεπε κ το νομοσχεδιο που ερχεται για μητερας στη φυλακη που ισως την ευνοησει κ επεςτρεψε).Πρεπει οι κανονες στην δημοκρατια να τηρουνται αλλιως μετα ερχονται δυστυχως απολυταρχικα καθεστωτα.Οταν λεμε 12 ετη ποινη πρεπει να εννουμε 12,οταν λεμε ισοβια πρεπει να εννουμε ισοβια.Καλη σου μερα,
Πριν λίγο διάβασα πώς η Β. Σταμάτη βρέθηκε κοντά στο Νοσοκομείο απ' όπου το είχε σκάσει, στα σκαλιά μιας εκκλησίας. " Ικέτης " δηλαδή.... μήπως θα πρέπει να δούμε και από αυτή την άποψη την υποτιθέμενη "απόδρασή" της , μήπως η απελπισία της την οδήγησε στην ενέργεια αυτή, γιατί σίγουρα, όλα αυτά τα τραγελαφικά που γράφτηκαν και ειπώθηκαν περί δήθεν οργανωμένης απόδρασης, δεν φαίνεται να ισχύουν. Μήπως θα πρέπει να δεχτούμε ότι η " τυφλή " δικαιοσύνη μάλλον εξάντλησε πάνω της όλο της την αυστηρότητα. Και λίγη επιείκεια σε μια μητέρα με όλα αυτά τα προβλήματα δεν θα έβλαπτε......, όταν τόσα και τόσα συμβαίνουν σ' αυτή την χώρα. Τέλος μήπως αντί της φυλακής θα ήταν καλλίτερα η κ. Σταμάτη να είναι στο σπίτι της, ελεγχόμενη και παράλληλα να προσφέρει κοινωνικό έργο σε ένα απ' όλα τα φιλανθρωπικά ιδρύματα του κράτους ή της εκκλησίας. Να δούμε τι θα έπραττε τότε!!!!
Εχω την αίσθηση οτι είμαστε λίγο υποκριτές. Αν δεν είχε αποδράσει η Σταμάτη δεν θα λέγαμε τίποτα. Αν την αποφυλάκιζαν θα είχαμε όλα τα καναλια και εφημερίδες με τίτλους '' Αποφυλακίζεται η Σταμάτη'' και ''Μετά απο όλα αυτα που τις προσάπτουν τη βγάζουν έξω'' κτλ.Θυμάμαι όλα τα κανάλια που χτές έπαιζαν όλες τις δακρύβρεχτες δηλώσεις της , πώς την παρουσίαζαν οταν την είχαν πρωτοσυλλάβει.Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει με τη Σταμάτη,προσωπικά δε τη λυπάμαι γιατι ήξερε τα πάντα και είχε την βεβαιότητα οτι και αυτή και ο άνδρας είναι υπεράνω του νόμου. Με ενοχλεί όμως και απο την άλλη το ξαφνικό ενδιαφέρον διαφόρων μέσων για το τι πέρναγε αυτή η γυναίκα. Το γεγονός οτι υπάρχουν άλλες περιπτώσεις χειρότερες,όπως του Παπακωνσταντίνου που καταδικάστηκε μόνο με ένα χρόνο δε σημαίνει οτι πρέπει να λυπηθούμε και τη Σταμάτη. Υπάρχουν προφανώς και άλλες γυναίκες στη φυλακή που είναι μακρια απο τα παιδιά τους. Γιατί πρέπει να σταθούμε στη Σταμάτη;
Άλλες μάνες καταδικάζονται για πορνεία,ναρκωτικά,κλοπές κλπ κι εκτίουν την ποινή τους κανονικά.Γιατί η κυρία Σταμάτη πρέπει να έχει άλλη αντιμετώπιση;Εφόσον έχει σοβαρά ψυχικά προβλήματα,τότε ο χώρος που πρέπει να βρίσκεται είναι η ψυχιατρική κλινική.Έχει κάνει απόπειρες αυτοκτονίας, άρα είναι ψυχολογικά ασταθής.Ποιος εγγυάται ότι δε θα προσπαθήσει να κάνει κακό στο παιδί της - αυτά δε συμβαίνουν μόνο στις ταινίες - και μετά να αυτοκτονήσει; Κι ακόμα κι αν αυτό είναι το πιο ακραίο σενάριο εγώ ρωτώ το πιο απλό: Πόσο καλό είναι για ένα παιδί να μεγαλώνει με μια ανισόρροπη-μανιοκαταθλιπτική μάνα;
Αν κάποιος παρατηρήσει τις φωτογραφίες της Σταμάτη που "διέρρευσαν" όλως τυχαίως αυτές τις μέρες και δείχνουν το "σπαραγμό" της, θα καταλάβουν τα πάντα. Η γλώσσα του σώματός της λέει πολλά περισσότερα από όσα λένε τα λόγια της. Τη δασκάλεψαν να το παίξει τεθλιμμένη αλλά δεν τη δασκάλεψαν καλά. Όποιος ξέρει από ψυχολογία και δει τις φωτογραφίες θα καταλάβει. Υ.Γ. Μπορώ να σε βεβαιώσω Άρη ότι τόσο ματαιόδοξοι και άπληστοι άνθρωποι, το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτόντουσαν θα ήταν η αυτοκτονία. Μην καταπίνεις αμάσητο ότι διαβάζεις.
Το σκεπτικό του δικαστηρίου είναι ότι μπορεί να τελεσει παράνομες πράξεις. Και έπεσε μέσα καθώς προφανώς οργάνωσε σχέδιο απόδρασης.αυτό και μόνο επιβάρυνει τη θέση της καθώς κανένα "ψυχικά διαταραγμένο άτομο " δεν οργανώνει απόδραση με αντικλείδι κλπ κλπ. Γενικότερα η υπόθεση βρωμάει καθώς σε δίκλινο δωμάτιο η κυρία έμενε σόλο τη στιγμή που υπάρχουν ελλείψεις σε κρεβάτια κλπ. Προκύπτουν ερωτήματα για τη διοίκηση και Διεύθυνση του νοσοκομείου αλλά και των γιατρών που κάναν τη διάγνωση
Συμφωνώ με τον κ. Δημοκίδη. Εξαντλήθηκε όλη η αυστηρότητα της ελληνικής δικαιοσύνης στη κ. Σταμάτη και παράλληλα εξαντλήθηκε και όλη η επιείκεια της δικαιοσύνης στον κ. Παπακωνσταντίνου. Μα είναι πράγματα αυτά; Τιμωρείται ο Τσοχατζόπουλος για τις κλοπές του δημοσίου χρήματος και την απληστεία του. Η γυναίκα του έστω ότι δεν αναρωτήθηκε ποτέ από που ήταν τα χρήματα ή αναρωτήθηκε και έκανε το κορόϊδο. να τιμωθηθεί, να υποχρεωθεί σε κατοίκον περιορισμό, να πηγαίνει κάθε βδομάδα στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς της και ότι άλλο τέλος πάντων. Αλλά ας είναι με το παιδί της. Δεν έγινε και τίποτε, πραγματικά.
εντυπωσςη μου εκανε παντως, που τις παραμονες της συζητησης της αιτησης της για αποφυλακιση, πλημμυρισε το διαδικτυο με "κλεμμενες" φωτος (που διοχετευτηκαν χωρις την θεληση της) οπου ποζαρε σε ασχημη διαθεση στο ψυχιατρειο και παραλληλα απο αρθρα-σχολια για το αδικο της κρατησης της, και γνωματευσεις ερασιτεχνων ψυχιατρων για την επικινδυνη κατασταση της υγειας της.... μα που ηξεραν ολοι αυτοι για την πραγματικη κατασταση της υγειας της??αλλωστε, στο νοσοκομειο ηταν ακριβως για να την φροντιδα της υγειας της. δεν ηταν στην φυλακη! ποιος ο λογος της αποδρασης εφοσον ειναι τοσο κλονισμενη η υγεια της? στο νοσοκομειο ειναι οι γιατροι.την απορριψη της αιτησης της, ακολουθησε αμεσα η αποδραση της. δεν ξερω ποσο τυχαια ηταν ολα αυτα. εμενα για προμελετη μου φανηκε και μαλιστα εξαιρετικα απλοικη...
Άρη συμφωνώ μ' όσα λες. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμωρία απ αυτήν που σε περιορίζει φυλακισμένο μέσα στο σπίτι σου, σε μια γειτονιά όπου όλοι ξέρουν τι έχεις κάνει, και φυσικά να πρέπει να βρεις τρόπο να συντηρήσαι οικονομικά, κι όχι να σε ταΐζει μια χώρα που έχεις κλέψει. Άμεσα δεν έκλεψε. Πιθανότατα το γνώριζε, και σίγουρα επωφελήθηκε. Όμως, υπάρχει κι ένα έρμο παιδάκι. Θα μου πεις, το σκέφτηκαν όταν παρανομούσαν; Δεν ξέρω. Μα το σκέφτομαι τώρα εγώ, και θεωρώ ότι τιμωρείται κι αυτό...
Άρη ο "λαός" μάτωσε και θέλει με τη σειρά του αίμα. Και όσο οι πραγματικοί ένοχοι της χρεωκοπίας μας όχι μόνο είναι ελεύθεροι αλλά θεωρούνται "παρακαταθήκη για το μέλλον" (Κωστάκης) ή επιβραβεύονται με δημόσια αξιώματα (Πάκης) τόσο θα ψάχνουμε εξιλαστήρια θύματα. Ζούγκλα είναι η ελληνική κοινωνία δυστυχώς...
Eγώ πάλι πιστεύω πως ο άνδρας της θα μπορούσε να την είχε απαλλάξει απο αυτό το μαρτύριο αν τα έπαιρνε όλα πάνω του και ζητούσε να πάψει η δίωξη για δύο συγγενικά του πρόσωπα, δηλαδή στην γυναίκα του και στην κόρη του. Όμως εκείνος προτιμά να παίζει την παρθένα και να μιλά για σκευωρίες και πλεκτάνες, ενώ συγχρόνος αποδείχτηκε οτι όχι μόνο δεν μεταμέλησε αλλά συνέχισε τις εγκληματικές του δραστηριότητες μέσα απο τη φυλακή και τώρα κατηγορείτε για εμπρησμούς και βόμβες. Για να μην κοροϊδευόμαστε μια απόδραση δεν είναι τόσο απλή υπόθεση. Για την πραγματοποίηση της απαιτούντε χρήματα, παράνομες συναλλαγές και περίεργες διασυνδέσεις που απο οτι φαίνεται διαθέτουν ακόμα σε αφθονία. Οι άνθρωποι που έχουν μάθει να λειτουργούν πάνω απο τους νόμους είναι επικίνδυνοι για την κοινωνία.
Ο Τσοχατζοπουλος πηρε πανω του την ευθυνη για τη Βικυ νομιζω. Ειπε οτι η γυναικα του δεν ηξερε τιποτα για την προελευση των χρηματων. Βεβαια δεν τον πιστεψαν γιατι αυτη δεν ειναι καμια αγραμματη και ασχετη. Δημοσιογραφος ηταν πριν.
το πρόβλημα έγκειται στο ότι η δικαιοσύνη είναι κατά βάση ταξική δηλαδή έχει καλύτερη μοίρα όποιος έχει οικονομικές δυνατότητες να προσλάβει καλούς δικηγόρους (για να μην πω ότι στατιστικά και μόνο αν το πάρεις ένα μέρος των δικαστών σίγουρα χρηματίζεται). η φυλακή είναι γεμάτη από φτωχούς όχι γιατί οι φτωχοί είναι πιο κακοί αλλά γιατί αφ' ενός η φτώχεια οδηγεί ένα μέρος τους σε έκνομες ενέργειες και αφ' ετέρου γιατί αν συλληφθούν καταδικάζονται ευκολότερα από ότι κάποιοι που διαθέτουν οικονομική επιφάνεια. στη περίπτωση των Τσοχατζόπουλου - Σταμάτη τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα καθώς το ενδιαφέρον των μμε είναι στραμμένο πάνω τους. αυτό όμως δεν αλλάζει τη βασική συνθήκη που συνοψίζεται στη παρακάτω φράση: ο πλούσιος δεν κάθεται στη φυλακή. κι αν κάτσει, έχει τη σουίτα του. κι αν θέλει να φύγει θα βρεθεί ο τρόπος. το χρήμα είναι ένα είδος δύναμης κι αυτός που το διαθέτει κατέχει κάποια εξουσία. δεν μπορώ φυσικά να ξέρω τι μπορεί να έχει συμβεί, πιστεύω ότι ο εγκλεισμός είναι από μόνος του ένα βασανιστήριο, δεν επιθυμώ για κανέναν να είναι φυλακή. είναι όμως παραμύθι ότι όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο. δυστυχώς.
Εμένα πάντως με θλιβει το οτι η Βικη Σταματη αξίζει συμφωνα με πολλούς εδώ μέσα ισοβια επειδή εκανε εν τέλει ενα γαμο απο συμφερον με ακρως διεφθαρμενο πολιτικο και επειδή "ζουσε πλουσια και ηταν σνομπ ", οπως εγραψε κάποιος αλλά την ιδια στιγμη διοργανωνονται πορειες συμπαραστασης απο νεους ανθρωπους στο Σαββα Ξηρο ο οποίος σκοτωσε κοσμο και κοσμακη εχοντας ενα ακροαριστερο μανδυα ιδεολογιας και ακόμα και εδω, χρηστες μιλανε για του λογου του με κάποια διακριτη συμπαθια, αναφεροντας επανελλειμενα το βαθμο αναπηριας του.επιλεκτικη ευαισθησια η επιλεκτικο μισος?
Εμένα πάντως με θλιβει το οτι η Βικη Σταματη αξίζει συμφωνα με πολλούς, ισοβια γιατί εκανε εν τέλει ενα γαμο απο συμφερον με ακρως διεφθαρμενο πολιτικο και γιατί "ζουσε πλουσια και ηταν σνομπ" συμφωνα με καποιους εδώ μέσα, αλλά την ιδια στιγμη διοργανωνονται πορειες συμπαραστασης απο νεους ανθρωπους στο Σαββα Ξηρο, που εχοντας ενα ακροαριστερο μανδυα, σκοτωσε κοσμο και κοσμακη, και οσοι τον αναφερουν εδώ μέσα, δείχνουν συμπαθια κ αρχιζουν αμεσως αναφεροντας το βαθμο αναπηριας του.επιλεκτικη ευαισθησια η επιλεκτικο μισος?
(τι και πως το εννοω?)ουτε επιλεκτικη ευαισθησια ουτε επιλεκτικο μισος,ταξικη συνειδηση,η Βικυ διαλεξε τον κοσμοπολιτικο βιο με ξενα κολλυβα κ ο Σαββας τον δρομο της λαικης αντιβιας.Κοσμος κ "κοσμακης" σκοτωνεται καθημερινα οπως επισης κ το κρατος δολοφονει καθημερινα.Βαλε κ λιγο τη κριτικη σκεψη σου πανω στο θεμα των δικαιωματων των απανταχου κρατουμενων οπως τα οριζει το συνταγμα.Ο ενας αναπηρος στη φυλακη κ η αλλη στο δρομοκαιτειο.Democracy
Ωραια τα λες αλλα και παλι , τι εννοεις "λαικη αντιβια" ? Ο Σαββας Ξηρος δεν ειναι το παπαδοπαιδι που πυροβολουσε κοσμο που δεν ηξερε πισοπλατα ? Κοσμος και κοσμακης σκοτωνεται οντως καθημερινα , και οποιοι απο αυτους δολοφονουνται , οι υπαιτιοι δικαζονται και φυλακιζονται . Η Σταματη αξιζει τη τιμωρια του νομου για το οτι συμμετειχε εστω και εμμεσα σε παρανομο πλουτισμο . Το πια θα ηταν η σωστη τιμωρια ειναι το θεμα αυτου του αρθου . Ο Ξηρος αξιζει ισοβια απλα και μονο για την πρωτη ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ που πραγματοποιησε , ποσο μαλλον για οτι ακολουθησε . Βολικο να ανοιγεις το συνταγμα και να ψαχνεις να βρεις τα δικαιωματα σου , ΜΟΝΟ αφοτου εισαι στη στενη επειδη πιο πριν δεν το σεβοσουν στο ελαχιστο , οπως ουτε και το πολιτευμα ουτε και την ανθρωπινη ζωη . Democracy οντως .
Το πια θα ηταν η σωστη τιμωρια ειναι το θεμα αυτου του αρθου.(εγω χρυσε μου δε σχολιασα το αρθρο,απαντησα στο επιλεκτικη ευαισθησια η επιλεκτικο μισος) απο'κει κ επειτα η κουβεντα ξεφευγει,τι εννοω στο ενα τι εννοω στο αλλο,ποιος αξιζει ισοβια ποιος σκοτωνει πισωπλατα..να βρεθουμε καπου να το κουβεντιασουμε αν θες,μπας κ σου φυγει κ η θλιψη για τη Σταματη κ τις πορειες αλληλεγγυης του τρομοκρατη η εστω να σου εξηγησω τι εννοω.;-)
Να το ξαναπουμε , μιας και ακομα το θετεις σαν ρητορικο ερωτημα : σκοτωσε ( αοριστος ) επανελειμενα πισωπλατα ο Σαββας Ξηρος . Κατα τη δικη μου γνωμη του αξιζει ισοβια . Κατα τη δικη σου ? Δεν χρειαζεται να βρεθουμε για να κουβεντιασουμε τιποτα . Αν εχεις οτιδηποτε που να μοιαζει με επιχειρημα και οχι με εξυπναδα , γραψε το εδω και σου ξανα απαντω .
we R the robotsΞεσφιξε λιγο την αορατη γραβατα που σε πνιγει,εγω ειδα αυτο το ερωτημα "επιλεκτικη ευαισθησια η επιλεκτικο μισος?" κ απαντησα "ταξικη συνειδηση".χαρηκα (οσο μπορω) για την εποικοδομητικη (ως τα μπούνια) κουβεντα.
Δεν είμαι νομικός ούτε γνωρίζω ακριβώς γιατί κατηγορείται η Σταμάτη. Αν καταλαβαίνω σωστά όμως δεν μπήκε όμως φυλακή γιατί προκαλλούσε με τις σπατάλες της αλλά γιατί παρανομούσε (με την ευκαιρία μπορεί οι σπατάλες να είναι εν μέρεις ο λόγος που δε τη γλίτωσε όπως άλλοι, δεν μπορούμε όμως να αμελούμε άλλες πολιτικές ισορροπίες που οδήγησαν να μπει στη φυλαγή ο Τσοχατζόπουλος και να πάρει η μπάλα και τη Σταμάτη). Στη "νομιμοποίηση εσόδων" η παρανομία νομίζω ότι δεν είναι ότι αγόραζε ακριβές τσάντες ενώ ήξερε ότι δεν ήταν νόμιμα χρήματα, αλλά ότι ενεργά βοηθούσε τον Τσοχατζόπουλο να παρουσιάζει ως νόμιμα τα έσοδα (ώστε να αγοράζει σπίτια και τσάντες). Και αυτό δεν είναι καθόλου ελαφριά κατηγορία. Επιπλέον σχετικά με το θέμα τέλεσης νέων αδικημάτων (και πάλι χωρίς να γνωρίζω συγκεκριμένα αλλά χωρίς να βλέπω να θίγεται είτε από τον Δημοκίδη είτε στα άλλα σχόλια) υπάρχει το θέμα τόσο της φυγής για την αποφυγή των όποιων περιοριστικών όρων, όσο και το κατά πόσο υπάρχουν κρυμμένα ποσά από παράνομες δραστηριότητες. Κοινώς πόσο πιθανό είναι να την κάνει με τα παιδιά της για Βραζιλία και να κάτσει εκεί να φάει τα υπόλοιπα. Επαναλαμβάνω πως δεν ξέρω αν ισχύει το παραπάνω, αλλά δεν έχω και καταλάβει από το άρθρο ή άλλα σχετικά άρθρα ότι δεν ισχύει. Δεν καταλαβαίνω επίσης γιατί τα προβλήματα υγείας να είναι από μόνα τους λόγος να μην είσαι στη φυλακή. Να σου μένουν "μήνες" να το καταλάβω. Να δυσχεραίνεται λόγω της φυλάκισης η θεραπεία σου, επίσης να το καταλάβω. Γενικά από μόνη της η κατάστασή σου να μην σου επιτρέπει να έχεις μια βασική ποιότητα ζωής επίσης. Γιατί όμως μόνο το ότι είσαι βαριά ασθενής να σημαίνει από μόνο του ότι πρέπει να μην εκτίσεις την ποινή σου; Συμφωνώ στο ότι σκοπός της φυλάκισης δεν είναι ο εξευτελισμός. Πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη και φροντίδα για ασθενείς ή αναπήρους. Ομοίως πρέπει να υπάρχει κατάλληλη πρόνοια για όσους έχουν παιδιά. Ναι, οι φυλακές και εν προκειμένω τα θεραπευτήρια/ψυχιατρεία τους δεν πρέπει να είναι κολλαστήρια όπως ίσως είναι (αν και δεν νομίζω ότι το συγκεκριμένο αφορά τη Σταμάτη και το Δρομοκαϊτειο). Αυτό να αλλάξουμε, όχι να δίνουμε συγχωροχάρτι σε όσους δεν τους αντιμετωπίζουμε σωστά. Ειδικά για τη Σταμάτη, αν ισχύουν αυτά που γράφονται και αλλού και εδώ, το βασικό πρόβλημά της είναι ότι είναι στη φυλακή. Όχι οι συνθήκες υπό τις οποίες βρίσκεται εκεί, αλλά το ίδιο το γεγονός ότι είναι φυλακισμένη. Δεν μιλάμε καν για έναν άνθρωπο ο οποίος είχε ψυχολογικά προβλήματα και αυτά επιδεινώθηκαν στη φυλακή. Και όσο και αν πραγματικά λυπάμαι που ένας άνθρωπος έχει καταρρακωθεί σε τέτοιο βαθμό από τη φυλάκισή του, δεν βλέπω άλλη λύση από την υποστήριξή του όντως όμως φυλακισμένος. Δε μου φαίνεται λύση να βάζουμε φυλακή μόνο όσους το αντέχουν. Και τι θα γίνει, θα βγει από τη φυλακή, θα αναρρώσει και όλα ωραία όλα καλά? Η φυλάκιση δεν είναι η εκδίκηση του πλήθους, όποτε δε γουστάρουμε τη Σταμάτη τη μπουζουριάζουμε, όταν τη λυπόμαστε την αφήνουμε. Εξυπηρετεί άλλους σκοπούς μέσα στην κοινωνία.
για την πληρέστερη ενημέρωση σας:Δεν ήταν αυτή που διατυμπάνιζε στου υπαλλήλους της Τράπεζας Κύπρου - Αμπελοκήπων ότι έχει παντρευθεί ένα από τους πλουσιότερους Έλληνες; Άρα γνώριζε και το ύψος της περιουσίας αλλά και την προέλευσή της. Δεν ήταν αυτή που στην ίδια Τράπεζα έλεγε εμείς την αμοιβή μας την παίρνουμε μόνο σε χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων; Στο λογαριασμό της δεν έμπαιναν ΚΑΘΕ εβδομάδα το πάκο τα 100δόλλαρα που έφερνε στην Τράπεζα ο οδηγός του συζύγου της;Δεν ήταν απλώς αποδέκτης παράνομου πλουτισμού αλλά συνειδητοποιημένη συνένοχος. Πόσα συγχωροχάρτια πια πρέπει να μοιράσουμε, σε αυτοανατινασόμενους τρομοκράτες, σε μιζαδόρους που απέκτησαν ψυχολογικά προβλήματα επειδή δεν απολαμβάνουν πια τις μίζες τους, σε φοροαποφεύγοντες που απολαμβάνουν την φοροαποφυγή τους;
Συμφωνω 100% ...! πραγματικά εφόσον η κατάσταση της Σταματη ειναι αυτή έχει ακουστεί, πολλαπλά προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας δεν έχω καταλάβει γιατι δεν της επιτρεπουν εστω να εκμεταλλευθει καποιους ευνοϊκούς όρους κρατησης ισως. Τη δυνατότητα κάποιων αδειων ? ή ακόμη και αποφυλάκισης.Υποθετω βεβαια πως αυτα δεν ισχύουν μονο για την Σταματη, θα υπάρχουν πολλοί ακόμη κρατούμενοι/ες με αντιστοιχα θέματα αλλα δεν εχουν "αγωνιστικό παρελθον" ή το καταλληλο προφιλ που να συγκινει το κοινο ωστε να τυχουν καποιας συμπαράστασης Με εντυπωσιαζει όμως το μισος που συγκεντρωνει στο προσωπο της η Σταμάτη και ας ηταν συζυγος Τσοχατζοπουλου, δλδ ο Ξηρος που εφυγε ανενόχλητος μετα απο σειρα αδειών και ηταν και αμετανόητος τι καλυτερο ειχε ή ποσο λιγότερο έβλαψε το "κοινωνικο σύνολο"?
ψυχικά προβλήματα, αλλά μια χαρά οργάνωσε το φευγιό! απόπειρες για να τραβήξει τα βλέμματα πάνω της ή απλά τόσο άχρηστη που δεν κατάφερε ούτε μία να πετύχει ; Εξακολουθεί να κάνει τα πάντα για να προκαλέσει.