ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Πώς μια 14χρονη Βρετανίδα έγινε σκλάβα του σεξ στην Ελλάδα

Πώς μια 14χρονη Βρετανίδα έγινε σκλάβα του σεξ στην Ελλάδα Facebook Twitter
19

Η 25χρονη σήμερα Μέγκαν Στέφενς (δεν είναι το πραγματικό της όνομα) περιγράφει στον Guardian πώς έγινε σκλάβα του σεξ ενώ βρισκόταν για διακοπές στην Ελλάδα με τη μητέρα της, όταν ήταν 14 ετών. Έπεσε θύμα κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων και πέρασε έξι χρόνια εκδιδόμενη, πριν καταφέρει να ξεφύγει. Έντεκα χρόνια μετά, έγραψε βιβλίο με την τραγική ιστορία της, με τίτλο «Bought and Sold».

Όπως αναφέρει στην εφημερίδα, είχε δύσκολα παιδικά χρόνια καθώς οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν τεσσάρων ετών, ενώ είχαν προβλήματα και οι δύο με το αλκοόλ. Όταν στα 14 βρέθηκε διακοπές με τη μητέρα της σε μία παραθαλάσσια πόλη της Ελλάδας, θυμάται πως ήταν «απελπισμένη να αγαπηθεί».

Στις διακοπές γνώρισε τον Τζακ, έναν άνδρα αλβανικής καταγωγής, τον οποίο ερωτεύτηκε. Σε λίγες μόλις εβδομάδες έπεισε τη μητέρα της να μην επιστρέψει στην Αγγλία και μετακόμισε μαζί του. Ενώ στην αρχή, όπως θυμάται η Μέγκαν, ήταν καλός μαζί της, ύστερα από λίγο καιρό η διάθεσή του άρχισε να αλλάζει απότομα και ξεκίνησε να της μιλάει για τη μητέρα του που είχε καρκίνο και χρειαζόταν χρήματα για τη θεραπεία. Την έπεισε έτσι να μετακομίσουν στην Αθήνα για να εργαστούν σε μία καφετέρια.

Ωστόσο, η εργασία στην καφετέρια δεν υπήρχε και η Μέγκαν βρέθηκε μπλεγμένη σε ένα δίκτυο εμπορίας ανθρώπων. Στην αρχή, δεν είχε καταλάβει τι ακριβώς συνέβαινε, ώσπου μία ημέρα ο Τζακ τής έδωσε ένα κουτί και την άφησε έξω από ένα κτίριο, λέγοντάς της να το παραδώσει σε έναν άνδρα στον τελευταίο όροφο. Μόλις έφτασε εκεί, ο άνδρας την οδήγησε σε ένα μικρό δωμάτιο χωρίς παράθυρα, με ένα κρεβάτι και μία κάμερα. «Αυτό ήταν. Με βίασε. Το βιντεοσκοπούσε και εγώ είχα παραλύσει, γιατί ήμουν πραγματικά σοκαρισμένη», αναφέρει η κοπέλα.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου τι θα έλεγε η Μέγκαν σήμερα στον 14χρονο εαυτό της, εκείνη απαντά «Φύγε, χαζό κορίτσι;», σε μορφή ερώτησης. Προσθέτει πως «ακόμα κατηγορώ τον εαυτό μου. Παλεύω με αυτό. Έχω μεγάλη οργή απέναντι στον εαυτό μου».

Η κοπέλα εξομολογείται ότι συναντούσε τουλάχιστον οκτώ «πελάτες» την ημέρα και λέει πως ήταν ερωτευμένη με τον Τζακ και θα έκανε «τα πάντα γι' αυτόν». Εκείνος τη μία ημέρα ήταν στοργικός και γεμάτος αγάπη και την άλλη την ταπείνωνε. Όταν έλεγε πως ήθελε να σταματήσει, την απειλούσε ότι θα σκότωνε τη μητέρα της. Όπως λέει, κατέληξε να βασίζεται για τα πάντα από τον Τζακ και το δίκτυο trafficking: για ρούχα, φαγητό, μετακινήσεις.

Δούλεψε για λίγο στον δρόμο στην Ιταλία και μετά σε μία σειρά από πορνεία, όπου οι άνδρες πλήρωναν 20 ευρώ για συνευρέσεις των δύο λεπτών. Ένα συγκεκριμένο βράδυ θυμάται ότι έκανε σεξ με 110 άνδρες, πριν αρρωστήσει.

Η Μέγκαν ήταν λιποβαρής και εξαντλημένη, μολύνθηκε από σύφιλη και σαλμονέλα έξι φορές. Όποτε δεν συμπεριφερόταν όπως της έλεγαν, δεχόταν βίαιες επιθέσεις. Την έβαζαν να στέλνει κάρτες στη μητέρα της και να γράφει πως περνάει καλά στην Αθήνα, ενώ αν και την είχαν συλλάβει μερικές φορές φοβόταν να πει στην αστυνομία την αλήθεια.

Κατάφερε να ξεφύγει όταν μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με ψυχωτικό επεισόδιο και έμεινε εκεί για τρεις μήνες. Ένιωσε αρκετά ασφαλής ώστε να διηγηθεί την ιστορία της. Το προσωπικό επικοινώνησε με τη μητέρα της, η οποία την πήρε και επέστρεψαν μαζί στη Βρετανία.

19

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Δεν εχετε εικονα τι γινετ,κοριτσακια απο ρουμανια,βουλγαρια,κ.λ.π χωρες εργαζονται σε οικους ανοχης,χωρις βιβιαρα υγειας,χωρις τα προβλεπομενα απο τον νομο,το κοστος,1500 ευρω μηνιαιως απο ακθε οικο ανοχης στην αστυνομια,επιστολες στον αρειο παγο,επιστολες στο γραφειο του κου σαμαρα,επιστολες στο υποργειο προστασιας του πολιτη,κανεις δεν ασχολειτε....διατι αραγε......και σας πειραξε που λενε για την ελλλαδα? 10 ευρω το σεξ? με ορους που θετουν οι νταβατζηδες? με κοπελλες απο χωρες μα αλλο βιωτικο επιπεδο? με φοβο? κ.λ.π ας μην επεκταθω αλλο διοτι θελω την ζωη μου.
εδω κανουμε τις τραγουδιστριες που κανουν τα μοντελα που κανουν τη ζιζελ σε σποτακι της σανελ και το κοριτσι ζει τις εικοσιεφτα αποχρωσεις του γκρι.Παει θα τα φαω τα μαλλια μου
Πείτε ό,τι θέλετε για την ελληνική οικογένεια και την Ελληνίδα μάνα, αλλά αυτό δεν θα συνέβαινε ποτέ ή τέλοσπάντων θα συνέβαινε εξαιρετικά δύσκολα σε ελληνική οικογένεια.
Μόλις προχθές καταδικάστηκε στο Αγρίνιο ένας πατέρας που βίαζε την κόρη του εν γνώση της μητέρας και μάλλον και της γιαγιάς. Εντελώς Έλληνες όλοι. Σου λέει κάτι αυτό;
Μα τι σχέση έχουν αυτές οι καταστάσεις που περιγράφετε με το θέμα?Η υπόθεση του Αγρινίου ή κάτι παρόμοιο που έγινε στην Πάτρα, αν καταλαβαίνω καλά, δεν αφορούν σε τίποτα το δέσιμο που έχει μια κανονική οικογένεια. Δεν μιλάμε για τέτοιες νοσηρές καταστάσεις. Στην κανονική της λειτουργία, ας το πούμε έτσι, μια ελληνική οικογένεια δεν θα άφηνε ποτέ τη 14αχρονη κόρη,μόνη σε μια ξένη χώρα, επειδή ερωτεύτηκε τον κάθε Τζακ. Μια βρετανική οικογένεια προφανώς θα την άφηνε, αν και δεν κάνει να γενικεύουμε.Είναι όντως εκπληκτική η ταση που έχουν ορισμένοι να σπεύδουν να καταδικάσουν το οτιδήποτε έχει να κάνει με τη χώρα μας. Γιατί τόση ενοχή πια? Έχουμε και καλά σαν λαός, χαλαρώστε πια...
Δε θα χρειαστεί να γίνεις κέρβερος γιατί πολύ απλά,θα έχεις "εκπαιδεύσει" το παιδί σου από μικρό να μαθαίνει να κρίνει τις προθέσεις των άλλων και να διακρίνει τις λογικές επιλογές από τις παράλογες..Αυτή η μητέρα πραγματικά δεν ξέρει πώς να είναι μητέρα..
Κανονικα δεν θα έπρεπε να "διωχθεί" η μητέρα για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. ή κάτι τέτοιο?Ακους εκεί να αφήσει την κόρη της 14 χρονών σε ξένη χώρα γιατί αγάπησε κάποιον στις διακοπές! Δεν μπορούν όλοι να γίνουν γονείς.
Έτσι όπως είναι ο τίτλος περίμενα κι εγώ ότι φταίει ΞΑΝΑ η κακιά Ελλάδα. Έχουμε και λέμε, ο γκόμενος ήταν αλβανός, η μάνα της την άφησε να μείνει (ανήλικη μάλιστα) κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά της με έναν άγνωστο που γνώρισε στις διακοπές, δε βρήκε ποτέ κάποιο τρόπο το αθώο κοριτσάκι να επικοινωνήσει με την αστυνομία ή κάποιον. Τέλος, φυσικά ας δώσουμε σημασία σε μια λευκή θύμα trafficking αλλά ας ξεχάσουμε τα μικρά παιδιά που εκπορνεύονται σε χώρες όπως η Ταϋλάνδη και μάλιστα παρά τη θέλησή τους κι όχι σαν αποτέλεσμα ενός κοριτσίστικου καπρίτσιου. Αυτά δεν έχουν τόση αξία άλλωστε...
Τι σχέση έχει το σχόλιο σου για την Ελλάδα, μ´αυτήν την ιστορία. Αλλά μιας και το αναφέρεις δεν φταίνε οι απλοί πολίτες που δεν έχουν καμία ανάμειξη με το γεγονός. Φταίνε όμως όσοι πληρωσαν για να βιασουν (ουσιαστικά) το κοριτσάκι, οι πελάτες. Εννοιείτε κι οι γονείς του κοριτσιού (μάνα και πατέρας).
Αυτά συμβαίνουν σε κάθε χώρα, ακόμα και στις πολιτισμένες βορειοευρωπαϊκές χώρες οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί να γίνει θέμα, δε φταίει η χώρα που έγινε και σύμφωνα με τα όσα διάβασα μόνο η χώρα δε φταίει τελικά. Απλά είναι της μόδας να διασύρουμε την Ελλάδα οπότε ας το κάνουμε και σε αυτό το θέμα. Επίσης, γιατί να πάρει τόση έκταση; Επειδή είναι λευκή; Το φαινόμενο αυτό είναι καθημερινό στη νοτιοανατολική Ασία αλλά όχι απλά δεν ενδιαφέρεται κανείς αλλά ο κάθε ανώμαλος πλούσιος των δήθεν πολιτισμένων χωρών κάνει διακοπές εκεί για να ικανοποιήσει τις ανώμαλες ορέξεις του. First world problems δηλαδή για το "αθώο" και "άβγαλτο" κοριτσάκι...
νομιζω οτι αυτο που εννοει ο trololo, ειναι οτι πλεον ειναι "της μοδας" οι πομπωδεις τιτλοι και comment που αναφεροναι στην χωρα μας ως "ελλαδισταν" "ελλαδιτσα" "ενω εδω στην ελλαδα..(ολα σκατα)" κτλ σαν να ειναι μια χωρα που μονο προβληματα εχει και δημιουργει. πραγμα που κατα την γνωμη μου εχει καταντησει γραφικο πλεον - εκτως απο απαραδεκτο
1ον τι σχεση εχει η ελλαδιτσα σου το θεμα ειναι ο βασανισμος χιλιαδων θυματων σκλαβων του σεξ που συμβαινει και μεσα ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΟΥ και σε ολον τον κοσμο απο αλβανουσ ιταλους ελληνες αγγλους γαλλους πορτογαλλους το γεγονος οτι ειναι λευκη δεν με βοηθαει να καταλαβω γιατι ειναι λιγοτερο σημαντικο η λιγοτερο επωδυνο συμφωνω μαζι σου οτι ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ και στην Ασια που ειναι εξισου τραγικο και φρικτο με εδω στην ευρωπη για τα θυματα παντα και στην αμερικη και στην αρικη και παντου 2ον αν δεν υπηρχε ζητηση δεν θα υπηρχε και το φαινομενο η αχαλινοσια των αντρων σε ολα τα μερη της γης των ελληνων των αλβανων των αγγλων γαλλων πορτογαλλων η απληστια των τερατων για χρημα εξουσια για ικαοποιηση συμφεροντων και βιολογικων αναγκων οδηγει σε μια φρικτη εκμεταλλευση απο τις χειροτερες που γνωριζω που θυματα ειναι ΟΛΕΣ αυτες οι γυναικες σε ολα τα μερη της γης ......... και για περισσοτερες πληροφοριες διαβασε το ΣΕΞ ΤΡΑΦΙΚΙΝΓΚ του SIDDARTH KARRA
Εκτός του ότι οι γονείς έχουν χωρίσει και ότι ήταν αλκοολικοί και οι δύο,δεν αναφέρεται πουθενά αλλού ο πατέρας γι αυτό δεν το σχολίασα.Αλλιώς να είσαι σίγουρη ότι θα το είχα σχολιάσει.Και φυσικά εννοείται ότι αν υπάρχει έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης..