Μια ωραία ατμόσφαιρα

Μια ωραία ατμόσφαιρα Facebook Twitter
13

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΗ

Μια ωραία ατμόσφαιρα Facebook Twitter
 

Ήρεμη τον τελευταίο καιρό η δυναμική πριμαντόνα του ΚΚΕ. Αξίζει, όμως, να μνημονεύσουμε την κίνησή της στις 22/09/11, όταν κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής ένα μπουκάλι γάλα και μια φραντζόλα, θέλοντας να καταδείξει το γεγονός της ανόδου των τιμών και της πτώσης των μισθών και των συντάξεων.

ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ

Μια ωραία ατμόσφαιρα Facebook Twitter

Ο γυρολόγος της Βουλής. Έχει περάσει από ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμό, ΔΗΚΚΙ, ΠΟΛ.ΑΝ., για να καταλήξει στον ΣΥΡΙΖΑ. Γνωρίζοντας πρόσωπα, πράγματα και κομματικούς μηχανισμούς, αποφάσισε να εκφράσει την προσωπική του άποψη κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού, υποστηρίζοντας πως όσοι τον ψηφίσουν θα υποστούν ό,τι έπαθε ο Αμερικανός πρέσβης στη Βεγγάζη, όταν τον λίντσαραν και τον σκότωσαν φανατικοί μουσουλμάνοι. Ούτε η Χρυσή Αυγή δεν θα το εξέφραζε καλύτερα.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ

Μια ωραία ατμόσφαιρα Facebook Twitter

Ο πρόεδρος της Βουλής, παλιά καραβάνα της Βουλής και μεγαλοστέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, νιώθει σαν στο σπίτι του. Σαν στην αλάνα του, καλύτερα. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο σεβάσμιος πρόεδρος έχει επιτεθεί κατά συναδέλφων του, χρησιμοποιώντας εξεζητημένη γλώσσα. Υπενθυμίζουμε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από συνομιλία του με τον Προκόπη Παυλόπουλο «Σε άκουσα το πρωί που βγήκες στον Χατζηνικολάου να του γλείψεις τον π…  Έλα να γλείψεις τον δικό μου, είναι καλύτερος».

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

Μια ωραία ατμόσφαιρα Facebook Twitter

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Τέρενς - Σπένσερ - Νικόλαος Φιλίππου Κουίκ κάθισε με τις φίλες του στο κόμμα και ράψανε μαντίλια. Κάθε φορά που ψήφιζε ένας όχι στο Μνημόνιο 3 και στον προϋπολογισμό τα ανέμιζαν (μαζί με μια ελληνική σημαία), σαν να έσερναν έναν αντιμνημονιακό χορό.

ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΪΚΑΛΗΣ

Μια ωραία ατμόσφαιρα Facebook Twitter

Ο ταλαντούχος ηθοποιός παρουσιάζεται ακόμα πιο ευρηματικός όσον αφορά τις εμφανίσεις του στη Βουλή με τους Ανεξάρτητους  Έλληνες. Αφού καλωσόρισε «τουιτερικώς» την Άνγκελα Μέρκελ με έναν φαλλό, αποφάσισε να φέρει το mp3 player και τα ηχειάκια του και, αντί να μιλήσει ο ίδιος, αναμετάδωσε μια παλιότερη ομιλία του Αντώνη Σαμαρά. Το προεδρείο, του ζήτησε να σταματήσει, απορώντας αν θα φέρει και κάποια μηχανή προβολής, μια εντολή που δεν πραγματοποίησε ο βουλευτής, θεωρώντας ότι δεν κάνει κάτι λάθος.

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Μια ωραία ατμόσφαιρα Facebook Twitter

Ο «μπουμπούκος» της Βουλής βρίσκεται πια στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Ο εισηγητής του Μνημονίου 3 για τη Νέα Δημοκρατία θίχτηκε για κάποιες νύξεις της Χρυσής Αυγής για το Ρόλεξ του, έψαξε όλα τα χέρια των εκπροσώπων της εθνικιστικής οργάνωσης και βρήκε ότι η σύζυγος του Μιχαλολιάκου, βουλευτής Ελένη Ζαρούλια, φοράει την εξίσου ακριβή μάρκα Gavello. Μετά κάλεσε τους  Έλληνες πολίτες να ζητήσουν δανεικά από την οικογένεια Μιχαλολιάκου που εισπράττει €16.000 τον μήνα βουλευτική αποζημίωση.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ

Μια ωραία ατμόσφαιρα Facebook Twitter

Σε αρκετές συνεντεύξεις του ο «πυγμάχος της Βουλής» έχει δηλώσει πως μπορεί να φτάσει στο σημείο να χειροδικήσει εναντίον άλλου βουλευτή, αν αυτός έχει την τάση να πλήξει ανεπανόρθωτα την εθνική κυριαρχία ή τη Χρυσή Αυγή. Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό διέταζε όποιον άνοιγε το στόμα του για να αντιδράσει στα λεγόμενά του να μη μιλάει, ακόμα και όταν είπε πως θα κάνει ντου στα σχολεία, για να διώξει τους μετανάστες μαθητές από τη χώρα. 

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΣ

Μια ωραία ατμόσφαιρα Facebook Twitter

Ο θεωρητικός της Χρυσής Αυγής έχει δείξει μέχρι στιγμής σημάδια εκπληκτικής ρητορείας. Μετά το «Αλβανός κίναιδος» για τον Λαέρτη Βασιλείου, αποφάσισε να εκπλήξει για άλλη μια φορά το Κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό, με εκφράσεις όπως «νενέκοι, θα έρθει η Νέμεσίς σας» ή «κύριε Στουρνάρα, τα έκανες πάνω σου», συνδυαζόμενες πάντα με μια μαγκιόρικη διάθεση που κατέληγε στον κατευνασμό των αντιδράσεων με τα απλούστατα «μη μιλάς τώρα εσύ» ή «κάτσε κάτω και θα τα πούμε μετά».

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

11 σχόλια
Είναι τόσο δευτερεύον ως θέμα που πραγματικά προκαλεί απορία! Δηλ. το πρόβλημά σας είναι φορμαλιστικό επειδή δεν είναι σιωπηλοί και αιδήμονες και δεν τηρούν το σαβουάρ βίβρ του ναού της δικαιοσύνης όπως ο ΓΑΠ, ο Λοβέρδος, ο Μπενίτο, ο Παμμέγιστος Ανδρουλάκης, η Πιπιλή, η Τζάκρη και πληθώρα άλλων σαλτιμπάγκων πρώην και νυν που συν τοις άλλοις είναι και διεφθαρμένοι και βύθισαν την χώρα με απάτες και εκβιασμούς;Ο λαός σοφός είναι όμως δεν είναι ανθεκτικός στην εκβίαση.Εν πάση περιπτώσει, όποιος πιστεύει ότι οι λανθασμένες επιλογές του λαού γίνονται από βλακεία και μόνο, δεν έχει παρά να ζητήσει την κατάργηση της (όποιας απέμεινε) δημοκρατίας.Στον δρόμο που είμαστε δεν θα αργήσει κι αυτό!
Ψήφος υπέρ σου διότι είναι σωστό αυτό που λες, πλην όμως η συζήτηση που γίνεται εδώ δεν αποσκοπεί στο να αναδείξει τους πιο φαύλους και απαίσιους, παρά μόνο να στηλιτεύσει ανάρμοστα καμώματα εθνοπατέρων. Ο Μεϊμαράκης π.χ. αναφέρεται πιο πάνω διότι είπε εκείνα τα αισχρόλογα κι όχι για το πολύ μεγαλύτερο ατόπημα που διέπραξε με την στάση του κατά την ονομαστική ψηφοφορία περί αντισυνταγματικότητας των μέτρων. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς όμως και τι να πρωτογράψει. Χρειάζονται τόμοι ολόκληροι...
Νταξει, είστε προκατειλημμένοι. Αντί να εξαίρουμε το Χαϊκάλη, τον άνθρωπο που έφερε το Δελφινάριο στη Βουλή, κάθεστε και αραδιάζετε κακίες... Πάντως αξίζει να κάνετε και μια λίστα με τους βουλευτές της ΧΑ που ΔΕΝ κατηγορούνται για αδικήματα του ποινικού ή αστικού κώδικα. 1-2 ονόματα θα έχει :)
Ξεχάσατε την κυρία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, που μας απείλησε ότι θα γίνει Μήδεια, τον βαρύμαγκα του ΣΥΡΙΖΑ που είπε τον Σόιμπλε "κουτσό", γιατί λέει στο χωριό του αυτό δεν είναι προσβολή και πολλούς άλλους που ψηφίστηκαν από τον σοφούς ψηφοφόρους στην πιο δύσκολη ώρα της χώρας, για να μας βγάλουν από την κρίση.Τέτοιοι που είμαστε, τέτοιους θέλουμε.
Είναι τυχαίο άραγε ότι από τους 8 οι 4 ήταν πασίγνωστα τηλεοπτικά πρόσωπα πολύ πριν γίνουν βουλευτές;Η τηλεπαρουσιάστρια, ο τηλεπαρουσιαστής, ο τηλεοπτικός διαφημιστής και ο ηθοποιός ενοχλούν διπλά λόγω και δεοντολογίας που θα όφειλε να υπαγορεύεται από τα επαγγέλματα καταγωγής" τους. Τα κραυγαλέα σόου γίνονται ακόμα πιο ασυγχώρητα όταν ο κόσμος ξέρει ότι λόγω επαγγέλματος έχουν απόλυτη επίγνωση του τι σημαίνει θέαμα ή/και διαφήμιση. Εν τούτοις κάνουν όσα κάνουν θεωρώντας μας ανίκανους να διακρίνουμε ότι χρησιμοποιούν τη Βουλή σαν τηλεοπτικό βήμα σαφώς πιο συνειδητά από όποιους άλλους την ντροπιάζουν. Ο δήθεν οίστρος του ηθοποιού ή του/της τηλεοπτικού/ης σόουμαν/ουούμαν τονίζει την επαγγελματική τους παραμόρφωση και την "άνεσή" τους απέναντι στις κάμερες, υποψιάζοντάς μας συχνά ότι -δεν μπορεί!- και στη δουλειά τους κάπου θα υστερούν: διότι ως καλοί υποκριτές θα όφειλαν να μας κάνουν να ξεχνάμε ότι το επάγγελμά τους έχει άμεση σχέση με το πώς πλασάρεται μια αλήθεια είτε ένα ψέμα ως αλήθεια. Όσο για τις περιπτώσεις των άλλων τεσσάρων, καλύτερα να μη σχολιάσω και συγχυστώ περισσότερο...
το πραγματικά εντυπωσιακό γεγονός είναι πως καταφέρατε να διαλέξετε μόνο 8. Αν μου δώσετε 10 τυχαία ονόματα βουλευτών αυτή τη στιγμή, θα δυσκολευτώ να διαλέξω τους 8 πιο γραφικούς/ ανίκανους/ ανεύθυνους.Καλή επιλογή πάντως :)