Ο Πάνος μου έστειλε το εξής:

 

Η τελευταία ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, σχετικά με τις αποζημιώσεις, απλά δεν μου άρεσε/δεν με έπεισε.

 

«Ο ΟΑΣΑ δεν έχει υποχρέωση να αποζημιώνει τους επιβάτες που είναι κάτοχοι εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών και πλήττονται από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, διότι πρόκειται για γεγονός για το οποίο δεν υπέχει ευθύνη.
Σε περίπτωση απεργίας των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν υφίσταται διαδικασία αποζημίωσης ούτε και κατά τον ΧΥΚ (ΦΕΚ Β/507/10.4.2007), δεδομένου ότι ο ΟΑΣΑ και οι λοιπές εταιρείες παροχής συγκοινωνιακού έργου, (ΕΠΣΕ) στην περιοχή της αρμοδιότητός του, δεν αποφασίζουν οι ίδιες τις κινητοποιήσεις και δεν ευθύνονται για τη μη εκτέλεση των δρομολογίων και την συνακόλουθη μη παροχή των υπηρεσιών που αφορούν τις μετακινήσεις των επιβατών με τα εισιτήρια και τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών».

 

 

Το ότι δεν φταίει ο ΟΑΣΑ για τα θέλω του κάθε συνδικαλιστή, αυτό το ξέρω. Παρ' όλα αυτά θεωρώ ότι η ανακοίνωση θα μπορούσε να είναι πιο ευγενική και με ύφος πιο κοντά στον επιβάτη.

 

Σήμερα λοιπόν πήρα ενα mail, απο μια εταιρία υπέυθυνη για κάποια δρομολόγια τραίνων στην Αγγλία.
Παραθέτω την ανακοίνωση και τα συμπεράσματα δικά σας.

 

"Dear Customer,

We currently have no signalling between Solihull and Warwick Parkway as a result of suspected cable theft.

 

This means that we are not able to run services between Kidderminster and Lapworth and can only run a limited service between Stratford upon Avon, Warwick Parkway and Banbury.

 

Whilst engineers are working to restore signalling so we can run services again, you are advised to travel to an alternative station. We have arranged ticket acceptance with London Midland, Virgin Trains and Cross Country.

 

We apologise for the disruption that this will cause to your day.

 

To keep up to date with the latest information on this, visit our websitewww.chilternrailways.co.uk.

 

Thank you,

 

Chiltern Railways"

 

Κάποια μαθήματα customer service φαίνεται ότι είναι απαραίτητα!

 

 

-----

 

 

Καθώς η ελληνική εταιρία απαντά κάπως τσαμπουκαλεμένα για κάτι που θεωρεί ότι δεν είναι δική της ευθύνη, η βρετανική απαντά με ευγένεια και διάθεση για πληροφόρηση (παρ' ό,τι επίσης θεωρεί πως δεν φταίει, για την κλοπή).

Όχι ότι εδώ που έχουμε φτάσει έχει και καμιά τρομερή σημασία, αλλά ο ΟΑΣΑ δε μοιάζει να νοιάζεται καν για την όποια ταλαιπωρία των επιβατών του, σα να συμβαίνει αυτό σε άλλη εταιρία - το μόνο που τον νοιάζει είναι πώς θα βγάλει την ουρά του απέξω...