Ένα γεύμα προ 30ετίας με τη Λένα Πλάτωνος και τους Magic de Spell στην οικία της Ε.Π.
Γιάννης Παλαμίδας - Θοδωρής Βλαχάκης - Λένα Πλάτωνος, 03.08.2014

 

Χθες, Κυριακή απόγευμα, βρεθήκαμε στης Λένας Πλάτωνος με τον Γιάννη Παλαμίδα και τον Θοδωρή Βλαχάκη, ντράμερ και ιδρυτικό μέλος των Magic de Spell. Ακούσαμε το Σαμποτάζ, έτσι όπως το διασκεύασαν οι Magic με τη φωνητική σύμπραξη του Παλαμίδα, αλλά και ολόκληρο τον Ιερό Πόνο, τον ολοκαίνουργιο κύκλο τραγουδιών της Πλάτωνος με ερμηνευτή τον Παντελή Θεοχαρίδη και τη συμμετοχή της Μελίνας Κανά. Ωστόσο, ακούσαμε και μία άγνωστη τρομερά αστεία ιστορία για την πρώτη γνωριμία της Πλάτωνος με τους Magic de Spell:

 

Το 1984 η Λένα γνωρίζει στη Χίο, κατά τη διάρκεια σεμιναρίων, μία κοπέλα που της συστήθηκε ως φαν της. Είχε συντηρητικό look, φούστα μέχρι το γόνατο και τα μαλλιά δεμένα σε μία κοτσίδα που έφτανε σχεδόν μέχρι τα γόνατα της. Το όνομα της: Ε.Π. 

 

Πέρασε λίγος καιρός και η Ε. κάλεσε τη Λένα για φαγητό στο σπίτι της. Έμενε κάπου στη Ριζούπολη, δίπλα απ' τις γραμμές του τραίνου. Της είχε πει ότι καλεσμένοι της επίσης θα ήταν οι Magic de Spell.

 

Ένα γεύμα προ 30ετίας με τη Λένα Πλάτωνος και τους Magic de Spell στην οικία της Ε.Π.
Οι Magic de Spell το 1984

 

Παίρνει η Λένα τη Σαβίνα Γιαννάτου και τον φίλο τους, τον συνθέτη Στάμο Σέμση, και στο σταθμό του τραίνου συναντιούνται με τον Θοδωρή Βλαχάκη, τον Ηλία Ασλάνογλου και τον Γιώργο Σκαρλάτο, τρεις από τους τότε Magic de Spell.

 

Φτάνουν στην οικία της φαν όλοι μαζί. Μέσα ήταν η Ε. με τους γονείς της κι ένα νεαρό Άγγλο φίλο τους. Στο σπίτι υπήρχε ένας μικρός κήπος σαν μποστάνι με φυτεμένα λαχανικά. Αμέσως η Ε. τούς έκανε γνωστό πως είναι χορτοφάγος, άρα το γεύμα θα περιελάμβανε αποκλειστικά σόγια. Εξήγησε ακόμη στη Λένα και την παρέα της πως είχε γνωρίσει τους Magic de Spell σε μία συναυλία τους στο Σύνταγμα, όπου τους είχε φωτογραφίσει.

 

Ο Βλαχάκης θυμήθηκε πως, πράγματι, η Ε. τους είχε φωτογραφίσει και όταν τους φώναξε για να παραδώσει το υλικό, παρατήρησαν το εξής: από τις 60 περίπου φωτογραφίες της, οι 5 ήταν για καθένα μέλος της μπάντας ξεχωριστά στη σκηνή και οι υπόλοιπες 55 εστιασμένες στον καβάλο του παντελονιού του τραγουδιστή!

 

Αρχίζουν να τρώνε, παίρνοντας διάφορα φαγητά από στρωμένο μπουφέ, μόνοι τους, εφόσον η Ε. όλη την ώρα ήταν μέσα με τους γονείς της ή μιλούσε σε εντυπωσιακά άπταιστα αγγλικά με τον ξένο οικογενειακό τους φίλο.

 

Ξαφνικά έρχεται με μία Πολαρόιντ εκεί που έτρωγαν και αρχίζει να φωτογραφίζει τη Λένα με τη Σαβίνα. Ξαναφεύγει!

 

 

Έπειτα από λίγη ώρα, όταν το γεύμα έφτανε στο τέλος, ξανάρχεται κρατώντας ένα μεγάλο λεύκωμα. Το ανοίγει και τι να δουν; Φωτογραφίες, υπογραφές και αφιερώσεις από τα πιο μεγάλα ονόματα της διεθνούς ροκ σκηνής, από τον Bob Dylan και τον Rory Gallagher μέχρι τους Rolling Stones!

 

Η Ε. το έδωσε σε έναν - έναν από την παρέα των μουσικών για να της γράψουν αφιέρωση. Τους ζήτησε να δηλώσουν και την αγάπη τους προς το πρόσωπο της. Η Λένα με τη Σαβίνα κοιτούσαν τον Βλαχάκη και με το ζόρι συγκρατούσαν τα γέλια τους...

 

Μόλις έπεσαν οι υπογραφές απ' όλους, συνέβη το εξής κωμικό: Η Ε. κοίταξε το ρολόι της, τους έδειξε την πόρτα και τους είπε: Ώρα να φεύγετε, γιατί θα περάσει το τραίνο (άσχετο)!

 

Πραγματικά, σηκώθηκαν όλοι κι έφυγαν άρον - άρον από το σπίτι. Ο σκοπός της οικοδέσποινας είχε επιτευχθεί, άρα ποιος ο λόγος να τους φορτωθεί κι άλλο;

 

Μέχρι σήμερα που έχουν περάσει ακριβώς 30 χρόνια από εκείνο το ανορθόδοξο γεύμα στο σπίτι της φαν τους, η Λένα Πλάτωνος και ο Θοδωρής Βλαχάκης των Magic de Spell ακόμη το θυμούνται και γελάνε με την καρδιά τους...