Παίρνουμε τα σκυλιά στην παραλία;

Παίρνουμε τα σκυλιά στην παραλία; Facebook Twitter
Εικονογράφηση: Dreyk the Pirate / LIFO
27

1. Ο σκύλος θα πρέπει να είναι δεμένος σε κοντινή απόσταση από τον ιδιοκτήτη του και όχι ελεύθερος, να ενοχλεί τους υπόλοιπους λουόμενους.

2. Πρέπει να είναι εμβολιασμένος, να φέρει ηλεκτρονική σήμανση και το βιβλιάριο του ζώου να είναι στην διάθεση των Ελεγκτικών Αρχών, σε περίπτωση που ζητηθεί.

3. Ο ιδιοκτήτης θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να απομακρύνει άμεσα τα περιττώματα του σκύλου, σε περίπτωση που αυτός αφοδεύσει στην παραλία.

4. Βάσει το νόμου 4039/12, επιτρέπεται η παρουσία των κατοικιδίων στην παραλία, εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις. Η σχετική εγκύκλιος του Λιμενικού που το απαγορεύει δεν υπερτερεί του νόμου.

5. Βάσει της ισχύουσας μέχρι τώρα νομοθεσίας, επιτρέπεται επίσης το κολύμπι των ζώων σε απομακρυσμένες περιοχές. Στην περίπτωση, όμως, που κάποιος λουόμενος διαμαρτυρηθεί, το σκυλί θα πρέπει να απομακρυνθεί από τη θάλασσα, όχι από την παραλία.

6. Οι σκύλοι, μετά την επαφή τους με το νερό, συνηθίζουν να το τινάζουν από πάνω τους. Ο κάθε ιδιοκτήτης, λοιπόν, θα πρέπει να μεριμνά ώστε αυτή η συνήθεια του σκύλου να μην ενοχλεί τους άλλους λουόμενους.

7. Οι ιδιοκτήτες των σκύλων που επιθυμούν να έχουν τα σκυλιά τους στην παραλία, θα πρέπει να φροντίσουν ώστε τα ζώα τους να είναι κοινωνικοποιημένα και εκπαιδευμένα, για να μην δημιουργούν προβλήματα στους γύρω τους.

8. Κάτι πολύ σημαντικό, επίσης, είναι ότι πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπ' όψιν πως στους περισσότερους σκύλους αρέσει μεν το νερό και το παιχνίδι στη θάλασσα, αλλά δεν αντέχουν τη ζέστη, όπως εμείς. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, τόσο με τις ώρες που επισκέπτονται τις παραλίες, όσο και με την εξασφάλιση σκιάς και παροχής φρέσκου νερού.

9. Για τα ίδια τα σκυλιά, πρέπει να αποφεύγονται οι μεσημεριανές ώρες και να προτιμώνται οι πολύ πρωινές ή οι απογευματινές.

10. Καλό θα είναι να γνωρίζουμε όλοι ότι οι σκύλοι δεν μπορούν, λόγω σκελετικής κατασκευής, να αφοδεύσουν ή να ουρήσουν στην θάλασσα, αντίθετα με τους ανθρώπους.

Buzz
27

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμερικανικές εκλογές: Ποιον από τους δύο υποψήφιους προτιμούν τα δημόσια πρόσωπα;

Διεθνή / Αμερικανικές εκλογές: Ποιον από τους δύο υποψήφιους προτιμούν τα δημόσια πρόσωπα;

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Τι δηλώνουν οι υποψήφιοι; Και ποια θέση παίρνουν κάποιες διασημότητες μεταξύ των δύο μονομάχων των επόμενων εκλογών;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Τα βραβεία Νόμπελ Λογοτεχνίας της τελευταίας δεκαετίας

Βιβλίο / Τα βραβεία Νόμπελ Λογοτεχνίας της τελευταίας δεκαετίας

Όλοι οι συγγραφείς και ποιητές (ακόμα και μουσικοί, για τον ποιητικό τους λόγο) που βραβεύτηκαν από τα μέλη της Σουηδικής Ακαδημίας για το έργο τους από το 2011 μέχρι και φέτος και οι λόγοι για τους οποίους τους επέλεξαν.
THE LIFO TEAM
Ruth Bader Ginsburg: Η ζωή της μέσα από τα δικά της λόγια

Διεθνή / Ruth Bader Ginsburg: Η ζωή της μέσα από τα δικά της λόγια

Μερικές χαρακτηριστικές φράσεις της από συνεντεύξεις, ομιλίες και δηλώσεις που συνθέτουν το προφίλ μιας εμβληματικής προσωπικότητας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και του αγώνα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δέκα μαραθωνοδρόμοι μοιράζονται την εμπειρία τους από τον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας

Ελλάδα / Δέκα μαραθωνοδρόμοι μοιράζονται την εμπειρία τους από τον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας

Στον αυριανό 36ο Μαραθώνιο έχει σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχών και η διαδρομή θα έχει φέτος συμβολική σημασία. Μιλήσαμε με 10 δρομείς που θα είναι εκεί.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

13 σχόλια
σήμερα στν παραλία των σκύλων, μία οικογένεια με τα τεσσερα τους παιδάκια έπαιζαν αμέριμνα, γελούσαν με την καρδιά τους παρέα με το υπέροχο σκυλάκι τους. Οι γονείς άνετοι ακομπλεξάριστοι τα άφηναν να παίζουν, παρατηρώντας τα διακριτικά από μία απόσταση. Τι ωραία εικονα, τόσο κοντά στην φύση. Το σκυλάκι μαζί με τα παιδάκια τρισευτυχισμένο. Αλλά ξέχασα. Δεν ήταν ελληνάρες. Ηταν αμερικάνοι και είχαν παιδεία
μου εχει τυχει να ειμαι σε παραλια και να με βριζει μια επειδη ειχα τον σκυλο ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ και ΔΕΜΕΝΟ, γιατι θα κολλησει τιποτα το παιδι της... και λιγα λεπτα αργοτερα το παιδακι της εκανε εμετο λιγο πιο εκει και ουτε κουνηθηκε να τα μαζεψει η εστω να σκεπασει με λιγη αμμο... προφανως και δεν στερω την θαλασσα απο το σκυλακι μου και ουτε προκειται να μας το στερησει καποιος... αλλα παντα αν ειμαι σε παραλια με κοσμο παντα ρωταω αν μπορω να το αφησω ελευθερο η να το αφησω να κολυμπησει και φροντιζω να μην ενοχλει κανεναν.. οσο για της ακαθαρσιες του προφανως και τις μαζευω εδω τις καθαριζουμε απο τον δρομο...
Ειλικρινα ρε παιδια ας κουλαραμε λιγακι!!ολοι μπορουμε να συνυπαρχουμε αρμονικα!!ψυχραιμια ... Εγω λεω να παρω παντως και το παιδι και το σκυλι και να κανω μια βολτα σε καμια παραλια..οποιος ενοχλειται ειτε απο το ενα ειτε απο το αλλο..τα κουβαδακια του και σε αλλη παραλια!!!!
Ναι.να ερχονται και να κολυμπουν τα σκυλια σε ολες τις παραλιες. Δεν καταλαβα...ολα τα σιχαματα που ερχονται και φτυνουν και κατουρανε μεσα και εξω απ'το νερο, αφηνουν τα βρωμοσκουπιδια τους ειναι καλυτερα και καθαροτερα? τοτε κι εγω απαιτω απ'το καθε σιχαμα που πλατσουριζει διπλα μου να επιδεικνυει το βιβλιαριο υγειας του και να ξερω οτι ειναι αμβολιασμενο. εχω τρια παιδια και δυο σκυλια , ζουν αρμονικοτατα μεταξυ τους και παντα μας συντροφευουν στις διακοπες μας. Ελεος πια με τους κομπλεξικους! Ουστ!
Δυστυχως δεν περιμενω απο το Νταχαου της Ελλαδας νας κατανοησει και να σεβαστει εμας που εχουμε κατοικιδια.Και οχι μονο εχουμε κατοικιδια αλλα ειναι και μελη της οικογενειας μας. Εχουμε καθε δικαιωμα να τα εχουμε μαζι μας οπουδηποτε και ειλικρινα μερικοι κολανε σε κατι λεπτομερειες τελειως ασημαντες.. Ειτε εισαι γονιος, ειτε εισαι ιδιοκτητης κατοικιδιου, ειτε και τα 2 ταυτοχρονα, οφειλεις να εισαι υπευθυνος & για τους γυρω σου αλλα και για την ιδια την προστασια του παιδιου σου ή του κατοικιδιου σου.Ολα τα υπολοιπα ειναι περιτα και σχολια τυπου <κι αν το σκυλι κατουρησει στην αμμο? > κι ερχομαι κι εγω και ρωταω κι αν το παιδι κατουρησει στην αμμο? γιατι το εχω δει κι αυτο..!! Οτι λοιπον μπορει να κανει ενα παδι το ιδιο μπορει να κανει κι ενα κατοικιδιο σε οχι και τοσο μεγαλο βαθμο βεβαια..να σκαψουν, να κατουρησουν,να λερωσουν..! Παντως την καταστροφη και την μολυνση που προκαλει το ανθρωπινο ειδος, δεν μπορει να την φτασει κανενα κατοικιδιο.. Ο ανθρωπος ειναι η καταστροφη του πλανητη και οχι τα ζωα. Οσο για τα σχολια τυπου να μη δαγκωσει κλπ ειλικρινα εχετε δει πολλεσ φορες σκυλακια στη καθημερινη βολτα να δαγκωνουν και να ειναι αγρια? Με οικογενειες μεγαλωνουν και οχι στην εποχη των δεινοσαυρων...!! Ελεος πια με την υπερβολη !!!
Εχω δει τυπο να βγαζει βολτα ψιλοαγριεμενο ροτβαϊλερ που το κρατουσε με δυσκολια. Κι ουτε λογος να μαζεψει τα περιττωματα απο το δρομο, βεβαια. Κι αν του ξεφυγειτο ροτβαϊλερ, τι φταιει ο περαστικος; Ελεος με τη ματαιοδοξια μερικων "φιλοζωων"!Επισης αυτο, που αφηνουν τα σκυλια τους να αλωνιζουν την παραλια και να τα κανουν οπου ναναι, εκει οπου προηγουμενως καθοσουν εσυ (η θα καθισεις την αλλη μερα), πολυ με εξοργιζει!(Κι εγω αγαπω πολυ τα ζωα, ιδιως τις γατες που λατρευω, αλλα μερικα πραγματα πρεπει να λεγονται).
Aiginitissa εγω εχω δει μανα να παιρνει χεσμενο μωρο αγκαλια και να το πλενει μεσα στην θαλασσα κ κανενας δν ειπε κατι (εγω κολωνα),ενω την προηγουμενη μερα ειχα παει το τεσσαρων κιλων σκυλακι μου στην παραλια -το οποιο ειναι φιλικοτατο- και ειχα ακουσει της παναγιας τα ματια.
και ξαφνικα μας ενοχλει ο σκυλος και ειναι κινδυνος για τη δημοσια υγεια η υπαρξη του στην παραλια. μιλανε οι απανταχου ελληναραδες που γεμιζουν την παραλια σκουπιδια και αποφαγια, την αμμο αποτσιγαρα ενω στη θαλασσα τουλαχιστον 200 φορες θα φτυσουν, θα καθαρισουν τη μυτη τους θα κατουρησουν και αμα εχει και βραχακια κοντα θα μας χεσουν κιολας... κι εννοειται ειμαστε παραλογοι οσοι βλεπουμε τα ζωα σαν παιδια μας. σωστα επρεπε να τρεχει γυρω γυρω πετωντας αμμο και ουρλιαζοντας, να κλαιει γιατι δεν πηρε παγωτο, να τα κανει στα ρηχα ή να παραταμε την πανα του στην αμμο για να ειναι ευπροσδεκτο στον πολιτισμο των νεατερνταλ!
Συγγνώμη τόσες μέρες διαβάζω τέτοια σχόλια . Ναι γίνονται και παραγίνονται όσα περιγράφετε. Αλλά πόσοι από εσάς έχετε κάνει ποτέ παρατήρηση στην παρέα που έφυγε και αφησε εκεί τα αποτσίγαρα , πόσοι από εσάς παραπονεθήκατε στην μάνα που παραχώνει την πάνα στην άμμο και την βλέπετε να το κάνει ? Πόσοι από εσάς έχετε πει έστω και μια κουβέντα ? Αλλά άσε ξέρω ...δεν είναι δικό μας πρόβλημα να κάνουμε συστάσεις , παράπονα , σχόλια έτσι ?
συνηθως οταν παω για μπανιο κοιταω το βιβλιο μου και την παρεα μου οχι τους διπλα. και δεν εχω και ορεξη να γυρναω σαν τον αστυνομο στην παραλια και να τσακωνομαι με τον καθε γυφτο. ειναι σαν την οδηγια "πλενετε τα χερια σας μετα την τουαλετα" κυνηγας καθε εναν βρωμιαρη που βγαινει απλυτος απο το μπανιο? κι ομως αν ειμαι διπλα την ωρα που φευγουν λεω ενα απλο τα σκουπιδακια σας. και ναι εκει τα μαζευουν. τις περισσοτερες φορες ομως που παω και τα βρισκω εκει τα μαζευω κιολας γιατι δεν μπορω να τα βλεπω ετσι. μπορω τωρα να συνεχισω να λεω οσα λεω ετσι?
χμ. Η "εξίσωση" των κατοικίδιων ζώων με τα παιδιά εν προκειμένω (θέλω) να πιστεύω πως γίνεται για να γίνει πι εύκολα αντιληπτό σε όσους δεν έχουν κατοικίδιο πως η σχέση που έχουμε με τα ζωάκια μας είναι σημαντική και πως όταν μας την περιορίζουν χωρίς πραγματικό λόγο και ταυτόχρονα δείχνουν πρωτοφανή ανοχή σε κάθε λογής ασχήμιες που κάνουν οι άνθρωποι είναι απο άσχημη έως εξοργιστική. Η σχέση κατοικίδιου - ιδιοκτήτη δεν είναι αντιληπτή στους "έξω", είναι η παρέα, είναι μέλος της οικογένειας απλά. Ας σταματήσουμε λοιπόν να πετροβολούμε αλλήλους και ας συμφωνήσουμε πως και τα παιδιά και τα σκυλιά θέλουν και κανόνες και ελευθερία. Επίσης ας συμφωνήσουμε και στα αυτονόητα οτι και τα δύο είναι σημαντικά για τους δικούς τους ανθρώπους, το πόσο είναι προσωπικό θέμα και δεν διαπραγματεύεται με τρίτους.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για τη σχέση που έχουν οι άνθρωποι με τα μέλη της οικογένειάς τους είτε δίποδα είτε τετράποδα και θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό να θέτονται όρια σε όλους, γονείς παιδιά και σκυλιά για να περνάμε όλοι καλά. Απλά τα πρώτα σχόλια μου φάνηκαν λίγο επιθετικά και απόλυτα.
Καλα τα λετε. Αλλα ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ αυτου που φερνει το σκυλο (αλλα και το παιδι του) στην παραλια, να φροντιζει να μην ενοχλει τους γυρω του. Δε μιλαω για περιπτωσεις υστεριας βεβαια...
Όσο κι αν αγαπάω όλα τα ζώα, όσο κι αν θεωρώ απάνθρωπη κάθε βίαιη συμπεριφορά απέναντί τους, όσο κι αν πιστεύω ότι όλοι θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να χαίρονται τις χαρές του Ελληνικού καλοκαιριού, ιδιοκτήτες σκύλων ή μη, ωστόσο έλεος πια με την αυτή την εξίσωσή τους με τα παιδιά...
Εμενα με εχει ενοχλησει το να βλεπω κακα σκυλων σε σημεια της παραλιας οπου βαζω τη πετσετα μου. η να τρεχει ο σκυλος κυνηγωντας ενα αλλο σκυλακι και να περναει πανω απο τα πραγματα μου (κι εμενα μαζι) γεμιζοντας τα με αμμο.Φυσικα και δε φταινε τα ζωα. Οι ιδιοκτητες τους φταινε που ειναι πιο "ζωα" απο τα οριτζιναλ...
ο συγκεκριμένος δεκάλογος αφορά κυρίως το να μην ενοχληθούν οι άλλοι λουόμενοι.Μήπως θα πρέπει να γίνουν νόμοι και:- για τα παιδάκια που τρέχουν και φωνάζουν ενοχλώντας τους υπόλοιπους λουόμενους.- Τις μαμάδες, γιαγιάδες με τα ταπεράκια που κυνηγούν τα παιδιά να φάνε- ρακετοπαίκτες, ταβλαδόρους και λοιπούς που ενοχλούν τους υπόλοιπους λουόμενους- Για τα παιδάκια (και "γαιδάρους") που κατουράνε (για το χοντρό τους δεν το συζητάμε) στην παραλία.- Για παν μη κοινωνικοποιημένο (π.χ υστερικά παιδάκια που θέλουν να σκάψουν πετώντας άμμο δεξιά-αριστερά,μεγάλοι που τρέχουν γιατί καίγονται απο την άμμο και επίσης γεμίζουν άμμο τους υπόλοιπους κλπ,κλπ).Ο σκύλος είναι ένα ακόμα ζωντανό το οποίο δεν κάνει κακό σε κανένα (αν ο ιδιοκτήτης του έχει φροντίσει για την εκπαίδευση του και τα εμβόλια του, πράγματα για τα οποία πρέπει να φροντίσουν και οι γονείς για τα βλαστάρια τους) και δεν μπορώ να καταλάβω σε τι ενοχλεί τους υπόλοιπους. Τα προβλήματα στις ελληνικές παραλίες είναι άλλα και μεγαλύτερα απο το αν θα υπάρχουν σκύλοι που κολυμπούν.
[Excuse the English, my computer in Portugal has no Greek characters] - Although this "guidelines" sound relatively logical, can I ask if there is going to be a similar law for children? For instance, the dog owner should make sure that his dog is trained so that it is not a cause of annoyance for anybody else in the beach. Why shouldn't the parents be obliged by law to train their children (or restrict them, their choice not mine)so that they are not a cause of annoyance? Or what about the sport fans with the beach rackets? Is it going to be a law about the rules they should follow in order not to disturb? If this is a kind a "democratic development" I, as a pet owner, should have the same obligations but also rights as anybody else, no?