Ναι στους φτηνούς γάμους

Ναι στους φτηνούς γάμους Facebook Twitter
3

☛ Για τη βιομηχανία των γάμων στη χώρα μας έγραψε ο Δημήτρης Κυριαζής και οι αναγνώστες μας συμπλήρωσαν το κείμενο, συχνά με τις εμπειρίες τους.


«Επειδή παντρεύτηκα πρόσφατα, έχω να πω ότι όποιος ψάξει το θέμα, μπορεί να βρει οικονομικές λύσεις και στα μέτρα του και να κάνει ακριβώς αυτό που θέλει. Επίσης, όλα τα έξοδα καλύφθηκαν από το 50% των δώρων, μαζί και το γαμήλιο ταξίδι. Στην αναζήτησή μου, πάντως, διαπίστωσα ότι στην επαρχία οι τιμές είναι πολύ αυξημένες, λες και όλοι μαζεύουν μια ζωή χρήματα με σκοπό να τα φάνε σε μια μέρα». (muse)

 

«Είναι κρίμα να πετάγονται τόσα λεφτά για το τίποτε. Φιλικό μου ζευγάρι παντρεύτηκε ένα απόγευμα στο δημαρχείο και με ό,τι λεφτά πήραν ως δώρα από φίλους και συγγενείς γύρισαν όλη τη Λατινική Αμερική για έναν μήνα. Οι φωτογραφίες του ταξιδιού ήταν και οι φωτογραφίες του γάμου τους». (Jerzy)

 

«Ένας πάρα πολύ απλός κανόνας λέει ότι όσο πιο πλουμιστό φαντασιώνεται η νύφη τον γάμο της, τόσο πιο μεγάλο λάθος είναι να την παντρευτείς. Αυτό τον κανόνα παραβίασε, για παράδειγμα, ο Τσοχατζόπουλος». (sogl)

 

«Αυτό με τα νυφικά μού φαίνεται πολύ γελοίο. Καλύτερα ένα μάξι λευκό φόρεμα καλής μάρκας, κάνα 200-400άρι, το οποίο και θα σου μείνει και, κατά τη γνώμη μου, μπορεί να είναι πιο κομψό από τα περισσότερα νυφικά». (Trizoni)

 

«Όταν ακούς από ανθρώπους (κυρίως γυναίκες) πως ο γάμος είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής τους, τότε τα υπόλοιπα περισσεύουν... Ας ακούσουν λίγο Ματθαίο Γιωσαφάτ!» (Κωνσταντίνος Φ. Σισκάκης)

☛ To πιο πολυσυζητημένο άρθρο του περασμένου τεύχους μας ήταν το «Interns: Οι σύγχρονοι δούλοι» του Γιάνη Βαρουφάκη.

O byronwilliams σχολίασε: «Οι "γόνοι καλών οικογενειών" έχουν την πολυτέλεια κινήσεων που τους προσφέρει το χρήμα, αλλά αυτό ίσχυε πάντα... εκτός αν οι θέσεις εργασίας θεωρούνται πλέον προνόμιο των πλούσιων που, όπως και να το κάνουμε, από μόνο του είναι παράδοξο! Ας αφήσουμε απέξω τους τραπεζίτες που δεν είναι εργαζόμενοι αλλά λομπίστες και ας εστιάσουμε στους πραγματικά εργαζόμενους: η μαθητεία δίπλα σε έναν καταξιωμένο επαγγελματία είναι κάτι που ο εκπαιδευόμενος παλαιότερα πλήρωνε για να αποκτήσει, είτε με δωρεάν εργασία είτε με χρήμα, αλλά σε εκείνη την περίπτωση ο επαγγελματίας είχε ουσιαστικά τον ρόλο του δασκάλου. Σήμερα το πράγμα όντως έχει ξεχειλώσει, όμως δεν συμφωνώ με την αναλογία των δούλων και αυτό γιατί το internship είχε νόημα όταν όντως λειτουργούσε σαν μια γέφυρα από την ακαδημαϊκή ζωή στον επαγγελματικό στίβο... Τώρα είναι απλώς άλλη μια υποχρέωση στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών (σε όποια τμήματα την απαιτούν). Βέβαια, κάποια internships, κυρίως στον χώρο της τέχνης και των ΜΜΕ είναι όντως πολύτιμα, επειδή συνήθως έχουν να κάνουν με πρότζεκτ που δεν επαναλαμβάνονται... Επίσης, ο χώρος της διαφήμισης είναι ολόκληρος μια σκλαβιά, οπότε σε αυτή την περίπτωση καλύτερα intern!

Τέλος, ο σχολιαστής Κιμαδόπιτα, ζήτησε να μη χρησιμοποιείται τόσο εύκολα η λέξη «δούλος»: «Ωραία τα λέτε στο κείμενό σας (και ήδη στην Αμερική έχουν αρχίσει να πέφτουν μηνύσεις από interns που δουλεύουν εξοντωτικά χωρίς να πληρώνονται), αλλά η λέξη "δούλος" έχει ιστορία βαριά, που καλύτερο είναι να μην τη χρησιμοποιούμε ελαφρά τη καρδία. Αυτή τη στιγμή στην Ακτή Ελεφαντοστού παιδιά 12 χρονών απαγάγονται και πωλούνται σε φυτείες κακάο. Αυτό σημαίνει δουλεία και όχι το 6μηνο internship...».

☛ Ο Στέλιος Κούλογλου μίλησε για τις ιδιωτικοποιήσεις, την ώρα που όλη η Ελλάδα νοιαζόταν μόνο για το Μουντιάλ.

«Δεν θα γεμίσω ενοχές όσους ασχολούνται με την εθνική μας και το Μουντιάλ, έχουν δικαίωμα οι άνθρωποι σε λίγη χαρά» έγραψε η YOUJANE. «Η αλήθεια, όμως, είναι αυτή που περιγράφεται στο άρθρο και καλούμαστε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, αν βεβαίως διαφωνούμε με τις ιδιωτικοποιήσεις. Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί ένα ψήφισμα στο Facebook για τις ιδιωτικοποιήσεις των παραλιών. Το υπογράφουν χιλιάδες πολίτες, θα φτάσει στα ώτα ακουόντων και αν φτάσει, θα ληφθεί υπόψη από κανένα;».

Και ο Νοών νοείτω πιάστηκε απ' το σχόλιο και αναρωτήθηκε: «Ωραία, να ψηφίσουμε... Όμως όσοι αρνούμαστε συνειδητά και με άποψη να έχουμε λογαριασμό στο Fakebook, τι πρέπει να κάνουμε; Δεν υπάρχει κι άλλος τρόπος μαζί με αυτόν; Και, από την άλλη, γιατί να δίνουμε τόση ισχύ σε αυτό το, πολλές φορές, απαράδεκτο μέσο; Και κατά πόσο μπορεί να ληφθεί στα σοβαρά ή έγκυρη και αξιόπιστη μία ψηφοφορία από ένα και μοναδικό (ηλεκτρονικό) μέσο ή μόνο από αυτό (και όχι και από άλλα);».

Ως απάντηση στον αναγνώστη μας να πούμε πως το ότι μοιράζεται το ψήφισμα στο Facebook δεν σημαίνει ότι μόνο από εκεί μπορείς να το δεις και να συμμετέχεις. Υπάρχει κανονικότατα στο Ίντερνετ για όλους: lifo.gr/team/bitsandpieces/48364

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Παντως για τους γαμους εχω να πω πως οταν αρχισα να ψαχνω για τον δικο μου αρχικα απογοητευτηκα! Μετα εψαξα, κι εψαξα πολυ! Και στο τελος βρηκα αυτο που εψαχνα! Νυφικο αγορα, 50 προσκλητηρια, 100 μπομπονιερες, στεφανα, σετ καραφα, 3 παρανυφακια, 2 ανθοδεσμες και λαμπαδες 800 ευρω!!!Μετα απο ο καθενας μπορει να πει οτι νομιζει!
ο καθενας μπορει να κανει οτι θελει, κανενας δε μας υποχρεωνει στους φτηνους ή ακριβους γαμους.οποιος θελει φανφαρες και φωταγωγησεις πληρωνει και τα κανει, δε νομιζω να ηρθε καμια σχεδιαστρια μοδας να επιβαλλει να φορανε ολες οι νυφες νυφικα αξιας 5000 ευρω, αν καποιος δε θελει να ξοδεψει δεν ξοδευει,τοσο απλα
σχετικά με τους φτηνούς γάμους....νυφικό 100 ευρώ από site, κοστουμι γαμπρού 100 ευρω από ελληνική εταιρεία, προσκλητήρια 0,50 ευρώ σε τυπογραφείο, μπομπονιέρες (από site) με 7 κουφέτα (ελληνικής εταιρείας) 0,30 ευρώ...απλά λίγο ψάξιμο στο ιντερνετ!