Να ξεκινήσει «μια ανοικτή συζήτηση» για την τύχη των Γλυπτών του Παρθενώνα που εκλάπησαν από τον λόρδο Ελγιν πριν από 200 χρόνια ζήτησε ο Τζορτζ Κλούνι σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο όπου βρίσκεται.
Ο ηθοποιός ζητώντας και πάλι την επιστροφή τους στην Αθήνα, τονισε ότι τόσο το Βατικανό όσο και το Μουσείο Γκετί έχουν επιστρέψει θησαυρούς της αρχαίας Ελλάδας που κατείχαν.
Ο Τζορτζ Κλούνι έθεσε το ερώτημα «κατά πόσον τα κομμάτια ενός έργου τέχνης πρέπει να ενώνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
«Υπάρχουν ορισμένα κομμάτια που κοιτάς και σκέφτεσαι ότι ίσως είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να γίνει» πρόσθεσε ο ηθοποιός.
Στο ίδιο κλίμα και ο Μπιλ Μάρεϊ, συμπρωταγωνιστής του Κλούνι στην ταινία, ο οποίος συμμετείχε στη συνέντευξη Τύπου, που είπε για το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών: «Είχαν μια πολύ ωραία διαμονή εδώ, σίγουρα. Αλλά το Λονδίνο ασφυκτιά από κόσμο. Υπάρχει αρκετός χώρος στην Ελλάδα».
Culture /
Ο Κλούνει «χτυπά» και πάλι για τα Γλυπτά, από το Λονδίνο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Σπόρος 600 ετών ίσως αλλάζει την ιστορία του Pinot Noir και μας φέρνει «πιο κοντά» με την Ιωάννα της Λωρραίνης
Artemis II: Οι αστροναύτες φτάνουν στην «σκοτεινή» πλευρά της Σελήνης – Πιο μακριά από κάθε άνθρωπο
Δυτική Όχθη: Πώς η αρχαιολογία μετατρέπεται σε «πολιτικό εργαλείο»
NASA: Εντυπωσιακές φωτογραφίες των αστροναυτών του Artemis II - Κοιτάζουν τη Γη μέσα από τα παράθυρα του Orion
Αναστάτωση στη Χαλκίδα: Σπίτι κατέρρευσε στο κέντρο της πόλης
σχόλια