Να ξεκινήσει «μια ανοικτή συζήτηση» για την τύχη των Γλυπτών του Παρθενώνα που εκλάπησαν από τον λόρδο Ελγιν πριν από 200 χρόνια ζήτησε ο Τζορτζ Κλούνι σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο όπου βρίσκεται.
Ο ηθοποιός ζητώντας και πάλι την επιστροφή τους στην Αθήνα, τονισε ότι τόσο το Βατικανό όσο και το Μουσείο Γκετί έχουν επιστρέψει θησαυρούς της αρχαίας Ελλάδας που κατείχαν.
Ο Τζορτζ Κλούνι έθεσε το ερώτημα «κατά πόσον τα κομμάτια ενός έργου τέχνης πρέπει να ενώνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
«Υπάρχουν ορισμένα κομμάτια που κοιτάς και σκέφτεσαι ότι ίσως είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να γίνει» πρόσθεσε ο ηθοποιός.
Στο ίδιο κλίμα και ο Μπιλ Μάρεϊ, συμπρωταγωνιστής του Κλούνι στην ταινία, ο οποίος συμμετείχε στη συνέντευξη Τύπου, που είπε για το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών: «Είχαν μια πολύ ωραία διαμονή εδώ, σίγουρα. Αλλά το Λονδίνο ασφυκτιά από κόσμο. Υπάρχει αρκετός χώρος στην Ελλάδα».
Culture /
Ο Κλούνει «χτυπά» και πάλι για τα Γλυπτά, από το Λονδίνο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Κύκλωμα ναρκωτικών: Οι διάλογοι του 41χρονου με την τραγουδίστρια - «Πάω για δουλειά χωρίς... με αφήνεις έτσι;»
Πωλείται ιδιωτικό νησί στη Βενετία με οχυρό του Ναπολέοντα - Άγνωστη η τιμή του
Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι βανδάλισαν έναν από τους πέντε νέους σταθμούς του μετρό
Η λίστα με τις 13 ευρωπαϊκές πόλεις για διακοπές με λιγότερο από 100€ την ημέρα
«Άξιζε τον κόπο»: Μητέρα ομολόγησε ότι σκότωσε τον 11 μηνών γιο της για να μην πάρει την επιμέλεια ο πατέρας του
σχόλια