ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Είναι ο Ιησούς μια φάρσα;

Είναι ο Ιησούς μια φάρσα; Facebook Twitter
8

Καυτές ειδήσεις:

Είναι ο Ιησούς μια φάρσα; Facebook Twitter

Ήταν ο Ιησούς πραγματικό πρόσωπο; Κατά τον Αμερικάνο μελετητή των γραφών, τον Joseph Atwill, η απάντηση είναι σύντομη και χωρίς πολλές εξηγήσεις: «Όχι!».

Τις εξηγήσεις θα τις δώσει στις 19 του μήνα που θα παρουσιάσει τη διατριβή του στο Λονδίνο. Σύμφωνα με αυτές, η Καινή Διαθήκη γράφτηκε από Ρωμαίους αριστοκράτες του πρώτου μ.Χ. αιώνα που κατασκεύασαν ολόκληρη την ιστορία «για να ελέγχουν πιο εύκολα τις συνειδήσεις».

Η πιο ιντριγκαδόρικη ανακάλυψή του προέκυψε ενώ μελετούσε το Wars of the Jews του Josephus, την μόνη διασωθείσα μαρτυρία σε πρώτο πρόσωπο για την Ιουδαία του πρώτου αιώνα. Ταυτόχρονα μελετούσε και την Καινή Διαθήκη, έτσι πρόσεξε κάτι:

«Άρχισα να παρατηρώ μία αλληλουχία παραλληλισμών ανάμεσα στα δύο κείμενα. Παρόλο που εδώ και αιώνες οι μελετητές της Καινής Διαθήκης έχουν παραδεχτεί ότι οι προφητείες του Ιησού έχουν μεγάλη σχέση με όσα αναφέρει ο Josephus στον Πρώτο Ιουδαϊκο-Ρωμαϊκό πόλεμο, είδα περισσότερες ομοιότητες», λέει. «Αυτό που φαίνεται ότι διέφυγε από την προσοχή πολλών μελετητών είναι ότι η αλληλουχία των γεγονότων και των τοποθεσιών που αναφέρονται στη ζωή του Ιησού είναι λίγο-πολύ η ίδια με της καμπάνιας του αυτοκράτορα Τίτου Φλάβιου, όπως περιγράφεται από τον Josephus. Είναι ξεκάθαρη η εσκεμμένα κατασκευασμένη δομή. Η βιογραφία του Ιησού είναι στην ουσία κατασκευασμένη, από την αρχή μέχρι το τέλος, από παλιές ιστορίες, αλλά κυρίως από τη βιογραφία ενός Ρωμαίου Καίσαρα.   

Έχουν μεγάλο ενδιαφέρον αυτά που τα παρουσιάσει στις 19 Οκτωβρίου, ακόμα κι αν η θεωρία του ότι «ο χριστιανισμός βασίστηκε σε μία φάρσα» αποδειχτούν σαχλαμάρες.

Είναι ο Ιησούς μια φάρσα; Facebook Twitter

Μερικοί πεθαίνουν για σεξ, υπάρχουν κι άλλοι που πεθαίνουν από σεξ, όπως αυτό το μικρό μαρσιποφόρο της Αυστραλίας [που το λένε φασκογαλή] που δεν έχει ποτέ καταφέρει να επιβιώσει για να δει τους απογόνους του. Τα αρσενικά ζευγαρώνουν για μια φορά και μετά πεθαίνουν. Και πεθαίνουν απ’ το πολύ σεξ. Κάνουν τόσο μανιασμένα και για τόσες ώρες συνεχόμενα, που ο οργανισμός τους καταρρέει. Μέχρι και 14 ώρες non-stop, τόσο παθιασμένα και με τόσο φορτσάρισμα του οργανισμού για να προετοιμαστούν για σεξ [τα επίπεδα τεστοστερόνης εκτινάσσονται στα ύψη] που το ανοσοποιητικό τους σύστημα διαλύεται και παθαίνουν εσωτερικές αιμορραγίες ή σκοτώνονται από τα πιο απλά μικρόβια. Ο μόνος προορισμός της ζωής τους είναι να προετοιμάσουν τούρμπο σπέρμα για να μπορεί να γονιμοποιήσει όσο πιο πολλές θηλυκές είναι δυνατό. Διάβασε πιο πολλά εδώ. Τουλάχιστον έχουν επιλέξει έναν ωραίο θάνατο.

Είναι ο Ιησούς μια φάρσα; Facebook Twitter

Τέλος, αυτό το μικρό πουλί που μοιάζει με χελιδόνι μπορεί να πετάει για έξι μήνες ασταμάτητα, χωρίς να πατήσει το έδαφος. Εδώ είναι η ανακάλυψη.

8

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

5 σχόλια
“Κι αν ακόμη δεν υπήρχε Θεός (εν προκειμένω Χριστός), θα έπρεπε να τον εφεύρουμε” -ΒολταίροςΚάποτε, ίσως όταν δεν θα ζούμε πια, η τελική αλήθεια περί Χριστιανισμού θα λάμψει, όποια και αν είναι αυτήΕκεί που πρέπει να σταθούμε είναι στο τι ευαγγελίστηκε ο Χριστιανισμός (αγάπη, ισότητα, αδερφοσύνη, ειρήνη) και στο τι τελικά κατάφερε επί 2 χιλιετίες:- θρησκευτικός φανατισμός, πόλεμοι, σχίσμα, ιεραποστολές, εξόντωση πολιτισμών Αμερικής, σκοταδισμός Μεσαίωνα, κυνήγι και κάψιμο αιρετικών, διαφωνούντων, δογματισμός, μισογυνισμός (χειροτέρευση θέσης γυναίκας σε σχέση με την αρχαιότητα), καταστροφή επιστημονικού έργου, προόδου κ τεχνών (μέχρι την αναγέννηση, κατόπιν λογοκρισία), πλήρης οπισθοδρόμιση κοινωνίας και ανθρωπότητας σε σχέση με προ Χριστού εποχής, δαιμονοποίηση γύμνιας & σεξ, σεμνοτυφία, υποκρισία και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό....Λίγη προσοχή λοιπόν στο τι ευαγγελίζεται ο καθένας (Χριστιανισμός, Αριστερά, Φασισμός, Καπιταλισμός, Μνημονιακά κόμματα, Παγκοσμιοποίηση κ.α.) και στο τι αποτελέσματα βιώνει ο κόσμος, η ανθρωπότητα
Ο Ιώσηπος ήταν γνωστός διώκτης του Χριστιανισμού.Τα έργα του είναι γνωστά για την τάση του και ειδικά το "Κατά Ιουδαίων" το οποίο αμφισβητήθηκε έντονα τόσο στην εποχή του όσο και σήμερα.Κατά τα άλλα είναι εξαιρετική πηγή για την εποχή που συγγράφει.
Τα βιβλία που ασχολούνται με το αν ο Ιησούς ήταν ιστορικό πρόσωπο, με ψιλοαφήνουν αδιάφορο, γιατι είτε ο Χριστός ήταν πραγματικό πρόσωπο είτε όχι, δε μου λέει τίποτα για αυτά που είπε (ή υποτίθεται πως είπε).Αν δεν ήταν πραγματικό πρόσωπο, τότε η θρησκεία του δεν είναι πραγματική.Αν ήταν πραγματικό πρόσωπο και πάλι δεν υπάρχει τίποτα που να επιβεβαιώνει ότι ήταν Θεός. Απλά ήταν ένα πρόσωπο που υποστήριζε κάποια πράγματα. Οπότε και πάλι δε με πείθει.Έτσι κι αλλιώς η θρησκεία (κάθε θρησκεία) βασίζεται στην πίστη και όχι στη γνώση.
Το "War of the jews" του Josephus γράφτηκε (και) στα... ελληνικά! Τουλάχιστον έτσι λέει το wikipedia. Ο τίτλος του βιβλίου είναι "Φλαβίου Ἰωσήπου ἱστορία Ἰουδαϊκοῦ πολέμου πρὸς Ῥωμαίους". Συγκεκριμένα, το wikipedia λέει ότι μάλλον το βιβλίο γράφτηκε αρχικά στην Αραμαϊκή και μετά μεταφράστηκε στα Ελληνικά, πιθανότατα υπό την επίβλεψη του ίδιου του συγγραφέα. Η απόδοση του ονόματος Josephus σε Ιώσηπο δεν είναι κάποια νεοελληνική υπερβολή, αλλά ο τρόπος που αποδίδονταν αυτό το όνομα στην κοινή (όπως έχει φτάσει να ονομάζεται η πολυεθνική ελληνική που μιλούσαν τότε στη Μεσογειο και που είναι σχεδόν ίδια με τα νέα ελληνικά).Το ερώτημα είναι, γιατί να κρατήσετε τον αγγλικό τίτλο, που είναι μετάφραση της μετάφρασης της μετάφρασης;
@ M.HULOTΉταν κάποτε ένας προφήτης που τον λέγανε Τζίσους Κράιστ Σούπερσταρ. Γράφουν γι αυτόν στα Gospels (όχι των μαύρων που τα τραγουδάνε. Τα άλλα, τα γραπτά.)Κι αυτά στα ελληνικά γράφτηκαν αλλά ο αγγλικός τίτλος έχει άλλη χάρη :)